Forhåndsomtale: West Ham – Arsenal

London Stadium 21. mars kl. 16.00: West Ham United – Arsenal

West Ham møter Arsenal på London Stadium søndag ettermiddag i det som er siste seriekamp før mange av spillerne skal ut i landskamper de neste to ukene. Klubbene møttes på Emirates Stadium i andre serierunde da Arsenal, noe ufortjent etter spill og sjanser, vant 2-1.

«The Gunners» har hatt en veldig variabel sesong og i ligaen innehar de før denne kampen en 10. plass med 41 poeng. De har imidlertid vist fremgang den siste tiden og forrige helg vant de 2-1 mot Tottenham. Etter den tid har de spilt Europa League hjemme mot Olympiakos hvor det ble tap 0-1. Til tross for tapet på torsdag er Arsenal likevel klar for kvartfinalene i Europa League hvor de forøvrig skal møte Soucek- og Coufals tidligere klubb Slavia Praha.

Det så en periode i høst ut som Arsenal skulle få en veldig tøff sesong og at Arteta kunne få problemer med å få fortsette i managerstolen. De slet med svake resultater og flere røde kort tydet på at det var disiplinærproblemer i spillertroppen. Etter hvert har det gått bedre og de er før søndagens kamp ikke mer enn syv poeng bak West Ham på 5. plass.

En spiller som har imponert spesielt for Arsenal denne sesongen er unggutten Bakayo Saka som har vært så god fra sin kantposisjon at han har spilt seg inn i den engelske landslagstroppen. I tillegg har den skotske ventrebacken Kieran Thierney vist en stigende formkurve og bidratt mye i det offensive spillet. Stopperen Gabriel har variert i prestasjonene, men var meget god mot Tottenham sists. På midtbanen har etter hvert Martin Ødegaard spilt seg til en fast plass på laget etter låneovergangen fra Real Madrid i januar.

En som totalt sett har skuffet denne sesongen er klubbens toppscorer de siste sesongene, Pierre-Emerick Aubameyang. Han var riktignok i storslag mot Leeds for noen uker siden da han scoret tre mål, men han har også vært noe ut og inn av laget. Mot Olympiakos på torsdag satt han på benken hele kampen av disiplinære årsaker, men basert på uttalelsene fra Arteta var dette en hendelse som kun hadde konsekvenser for den ene kampen. Dersom Aubameyang spiller på søndag må definitivt West Hams stoppere passe godt på han. Andre offensive spillere som periodevis har vært gode denne sesongen er Alexandre Lacazette og Nicholas Pepe.

Willian sto over i midtuka med en skade og det kan tyde på at han ikke er tilgjengelig mot West Ham heller. En annen spiller som er usikker er nevnte Saka som sliter med en liten hamstringskade. Saka vil bli testet nærmere kampstart.

West Ham var ikke gode mot Manchester United for en uke siden og måtte reise hjem til London uten poeng. Keeper Lukasz Fabianski var West Hams beste spiller og forhindret et større tap. Til tross for tap i to av de siste tre kampene befinner klubben seg på 5. plass på tabellen, tre poeng bak Chelsea på fjerde. Dersom det blir seier på søndag vil West Ham være â poeng med Chelsea og med like mange kamper spilt.

Om det skal bli poeng mot Arsenal må nok West Ham ha en betydelig mer offensiv kampplan enn hva som var tilfelle på Old Trafford sist. Det var først da Moyes valgte å erstatte Mark Noble og Ben Johnson med Manual Lanzini og Said Benrahma at det begynte å skje noe fremover på banen for West Ham. Dette hadde selvsagt ikke kun med de aktuelle spillerne å gjøre da de på det tidspunktet i kampen også måtte lengre frem på banen etter å ha fått et baklengsmål tidlig i andre omgang.

Dersom David Moyes nå velger en mindre defensiv startoppstilling er det mest sannsynlig at en forsvarsfirer vil bestå av Vladimir Coufal, Issa Diop, Craig Dawson og Aaron Cresswell. Dawson var uheldig ved at han var sist på ballen på baklengsmålet sist, men har vært strålende etter at han kom inn på laget i romjula.

Craig Dawson: We'll have to be at our best against West Brom | West Ham  United

Lengre fremover på banen er Rice og Soucek selvskrevne som de har vært hele sesongen og nå er også Jesse Lingard klar igjen etter at han ikke var spilleberettiget sist. Michail Antonio starter på topp så sant han er frisk og forhåpentligvis velger Moyes å starte med Benrahma og / eller Lazini denne gang. Pablo Fornals sto over med skade sist og er mest sannsynlig ute denne gangen også.

Foruten nevnte Fornals er fremdeles Angelo Ogbonna ute med skade. Arthur Masuaku og Andrey Yarmolenko har vært ute en stund, men begge var involvert i kamp for U23-laget denne uka og kan være med å kjempe om en plass på førstelaget etter langskamp-pausen.

West Ham's Declan Rice says Arsenal goal came after team-mates kept urging  him to shoot | Football News | Sky Sports

West Ham har tapt de tre siste møtene med Arsenal. Siste seier kom på London Stadium i januar 2019 da Declan Rice ble matchvinner med sin første scoring på øverste nivå for klubben. Vi tar gjerne en reprise av resultatet fra den gang. En viktig kamp med tanke på tabellposisjonen. Dersom West Ham vinner her vil det være 10 poeng som skiller nettopp disse to klubbene mens det ved borteseier kun vil være 4 poeng mellom dem. Vi krysser fingrene for at det blir West Ham som står igjen med poengene søndag ettermiddag og at spillerne kan ta med seg en god følelse inn i den kommende to-ukers perioden hvor spillere som Fabianski, Coufal, Soucek, Rice og Lingard vil være opptatt med landskamper. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar