Forhåndsomtale: West Ham – Bournemouth

Premier League London Stadium 21. august kl. 17.00: West Ham United – Bournemouth

Historiens første ligakamp på London Stadium spilles søndag og det er Bournemouth som tar den korte turen fra sør-kysten for å forsøke å ødelegge «festen» for West Ham.

Bournemouth var dømt nord og ned i sin første sesong i Premier League, men manager Eddie Howe og hans stall gjorde forhåndstipsene til skamme. Klubben endte på 16. plass og var egentlig ikke skikkelig truet i nedrykksstriden.

Innbyrdes oppgjør mellom West Ham og Bournemouth forrige sesong var to merkelige kamper. Møtet på Upton Park endte 3-4 etter at West Ham nærmest hadde forært bortelaget seieren. Det florerte med forsvarsfeil hos hjemmelaget og det endte med at Carl Jenkinson fikk rødt kort for en klønete og urutinert opptreden på slutten av kampen. Bournemouths Callum Wilson ble kampens store spiller den gang med tre scoringer. Wilson var imidlertid uheldig og pådro seg en langtidsskade like etter kampen mot West Ham. West Ham slo imidlertid sterkt tilbake på Vitality Stadium. Etter å ha ligget under ved pause sørget Dimitri Payet og Enner Valencia (to scoringer) for at det ble en morsom kveld for de som hadde tatt turen fra Øst-London.

Bournemouth har i sommer forsøkt å forsterke spillerstallen gjennom å blant annet hente Jordan Ibe fra Liverpool. Mange ble overrasket over den overgangen ettersom Ibe var en av ungguttene som det var knyttet forventninger til i Liverpool. 15 millioner pund er unektelig en høy sum å betale for en spiller som ikke har spilt regelmessig Premier League fotball tidligere, men manager Howe har tydligvis stor tro på at Ibe skal bli en nøkkelspiller i Bournemouth. I tillegg til lbe har klubben hentet stopperen Marc Wilson fra Stoke. Wilson er en rutinert forsvarsspiller som også har landskamper for Irland. Andre spillere som har ankommet Vitality Stadium denne sommeren er Brad Smith (Liverpool), Lewis Cook (Leeds), Emerson Hyndman (Fulham) og Lys Mousset fra Le Havre i Frankrike. En av klubbens beste spillere forrige sesong, Matt Ritchie, har forlatt Bournemouth i sommer til fordel for Newcastle. I tillegg har Tommy Elphick gått til Aston Villa.

Joshua King var Bournemouths toppscorer forrige sesong, selv om det kun var med sine seks mål. King trives godt på sørkysten og har nylig skrevet under på en ny kontrakt med klubben. Det samme har tidligere West Ham-spiller Junior Stanislas gjort. Stanislas ble ikke ansett som god nok for Premier League i West Ham, men han spilte flere gode kamper forrige sesong. Til søndagens kamp på London Stadium er Stanislas uaktuell grunnet skade. Det samme er tilfelle med forsvarsspilleren Tyrone Mings.

West Ham er inne i et hardt kampprogram og kom tilbake fra Romania og Europa League grytidlig fredag. I kampen mot Astra fikk imidlertid noen av de som vanligvis er i startoppstillingen hvile. Kouyate og Reid satt på benken hele kampen mens Carroll spilte en drøy halvtime. Dimitri Payet ble igjen i England for å komme i enda bedre form mens den nye backen Arthur Masuaku ikke var spilleberettiget og heller ikke var med på reisen.

Ligaåpningen mot Chelsea var definitivt ingen god kamp fra West Ham og bortekampen i Romania på torsdag var heller ingen festforestilling. Vi håper likevel at det kan løsne spillemessig på søndag og at det blir en positiv start på London Stadium. Mot Chelsea fikk begge de to nysigneringene, Andre Ayew og Arthur Masuaku tillit fra start. Dessverre måtte Ayew ut med skade tidlig, for øvrig en skade som vil holde han utenfor i opptil fire måneder. Masuaku derimot var en av de mest positive hos West Ham i den kampen og viste at han vil bli en nyttig spiller for klubben.

Til søndagens kamp er definitivt Ayew, Cresswell og Lanzini ute med skade. Sistnevnte er for øvrig i trening, men ikke helt spilleklar ennå. I tillegg er Diafra Sakho i opptrening mens det er usikkert om Håvard Nordtveit og Sofiane Feghouli blir spilleklare.

Det er mange posisjoner hvor det er usikkerhet knyttet til laguttaket til West Ham. Vi prøver oss på følgende tips: Adrian – Byram, Reid, Ogbonna, Masuaku – Antonio, Noble, Kouyate, Payet, Valencia –  Carroll. Dersom Feghouli blir spilleklar starter han på en av kantene. Den nyinnkjøpte spissen J Jonathan Calleri startet mot Astra på torsdag, men vil mest sannsynlig være på innbytterbenken på søndag.

West Ham går inn i en ny tøff uke før det blir to ukers opphold på grunn av landskamper. Torsdag er det hjemmekamp i Europa League mot Astra mens klubben reiser til Manchester neste søndag for å møte ligaleder Manchester City. Det sier seg selv at det er veldig viktig å få med seg et godt resultat mot Bournemouth. Vi krysser fingrene for at det blir en bra Premier League åpning på den nye stadion. Come on you Irons !

Legg igjen en kommentar