Forhåndsomtale: West Ham – Brighton

London Stadium 1. desember kl. 20.30: West Ham United – Brighton & Hove Albion

Når West Ham onsdag kveld tar imot Brighton på London Stadium markerer det starten på en svært hektisk desember måned med ikke mindre enn ni kamper, hvorav syv av dem i Premier League. Forrige sesong endte tilsvarende kamp 2-2 der Ben Johnson og Tomas Soucek var målscorere for hjemmelaget. De fem seneste kampene de to lagene imellom har faktisk endt med poengdeling så det har vært to jevne lag de seneste sesongene.

Brighton åpnet denne sesongen nesten sensasjonelt godt, men på de ni siste seriekampene har de faktisk ikke vunnet og i øyeblikket befinner de seg på 9. plass med 18 poeng. Selv om de siste ukene har vært relativt svake for Brighton så har de i denne perioden også hatt noen gode kamper, blant annet borte mot Liverpool hvor de kom tilbake fra 0-2 og klarte uavgjort.

Manager Graham Potter har gjort en meget god jobb med Brighton de siste sesongene og fått mye fortjent skryt for arbeidet. I hjemmekampen mot Leeds sist lørdag var det imidlertid antydninger til piping fra tribunen så i øyeblikket opplever både spillerne og manager et lite trykk på seg etter at de ikke har klart å følge opp den sterke sesonginnledningen.

Den mest omtalte spillerovergangen som vedrørte Brighton i sommer var at landslagsstopper Ben White gikk til Arsenal for hele 50 mill pund. Samtidig hentet Brighton tilbake Shane Duffy som hadde vært på utlån til Celtic hele forrige sesong. Rutinerte Duffy har gjort sine saker bra denne høsten, selv om han de siste kampene har vært litt ut og inn av førsteelleveren. Den spilleren som kom inn dørene på AMEX Stadium i sommer og har markert seg mest er venstrebacken Marc Cucurella som kom fra spanske Getafe for 14,5 mill pund. Cucurella er en morsom spiller å se på og har spilt seg rett inn i hjertene på Brighton-supporterne.

På skadelista til Brighton finner vi midtbanespilleren Steven Alzate og den mer kjente spissen Danny Welbeck. Ingen av de to er aktuelle for spill mot West Ham.

West Ham gikk søndag på sitt andre strake tap da Manchester City ble for sterke på Etihad. Klubben ligger likevel på 4. plass med 23 poeng etter den sterke sesongen så langt.

Det ble en spesiell kamp mot City da baneforholdene til tider var svært utfordrende. En spiller som Antonio hadde ingen god kamp på søndag og virker å være litt ute av form. Forhåpentligvis kan det løsne litt igjen for kraftspissen når han nå igjen spiller på hjemmebane. Den som definitivt fikk vist hvilken kapasitet han innehar på søndag var Declan Rice. En ny fantastisk kamp av kapteinen som også viste frem sin gode skuddfot i andre omgang.

Manuel Lanzini kom inn og scoret et fantastisk mål på overtid mot City. Han har vist mye positivt de kampene han har fått spille denne høsten og er nok veldig nærme å ta en startplass nå. Det blir spennende å se om han får muligheten denne gang. Andre plasser på banen hvor det kan være usikkerhet om hvem som starter er i midtforsvaret hvor mange nå ønsker å se Issa Diop i stedet for Craig Dawson. Ben Johnson har holdt Vladimir Coufal ute av laget en stund nå og selv om han slet litt i starten mot City så spilte han seg opp og fikk etter hvert brukbart tak på Raheem Sterling på sin kant.

Manuel Lanzini

På skadelista til West Ham er selvsagt fremdeles Angelo Ogbonna, mens Aaron Cresswell er usikker. Cresswell fikk seg en smell da han kolliderte med stolpen og måtte ut etter en times spill, og vil bli testet nærmere kampstart.

West Ham har fire seire og tre uavgjorte på de syv siste midtukekampene de har spilt og forhåpentligvis vil vi få en kveld under flomlysene hvor stemningen på London Stadium igjen vil være på linje med det vi har opplevd tidligere i sesongen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar