Forhåndsomtale: West Ham – Burnley

London Stadium 17. april kl. 15.15: West Ham United – Burnley

Kun tre dager etter bragden i Lyon venter ny Premier League-kamp for West Ham. Denne gang er det Burnley som kjemper en desperat kamp mot nedrykk som gjester London Stadium til en tidlig ettermiddagskamp. Da klubbene møttes på Turf Moor i Burnley i desember endte oppgjøret målløst.

Burnley har åtte kamper igjen å spille og ligger i øyeblikket på 18. plass som tilsier nedrykk om de ikke klatrer innen sesongslutt. Det er for så vidt ingen uvanlig situasjon for denne klubben og på en eller annen måte har de tradisjonelt sett klart å berge plassen mange sesonger på rad nå. Det var derfor overraskende at klubben på langfredag valgte å sparke manager Sean Dyche. Han var før denne hendelsen den manageren som hadde sittet i samme jobb lengst av alle dagens managere i Premier League. Klubben har fått nye amerikanske eiere og det kan være årsaken til at Dyche denne gangen ikke satt like trygt som tidligere.

Klubbens U-23 trener med det kjente navnet Michael Jackson har tatt over som midlertidig manager foran søndagens møte med West Ham, men han har foreløpig ikke fått noen indikasjoner på om ansvaret for førstelaget vil vare lenger enn over helgen.

Jackson bekrefter at det ikke vil bli gjort noen revolusjonære endringer på lag eller formasjon til søndagens kamp, men noe kan det selvsagt bli. Sist helg ble det 0-2 tap mot tabelljumbo Norwich og til tross for en sterk 3-2 seier mot Everton bare noen dager i forveien var nok det siste tapet det som til slutt felte Dyche.

Burnley har kjempet i bunnen av tabellen hele denne sesongen og med åtte kamper igjen står de med 24 poeng som er fire bak Everton på plassen foran. I januar solgte klubben deres toppspiss gjennom de siste sesongene, Chris Wood, og han ble erstattet av nederlandske Wout Weghorst. Weghorst har imidlertid slitt med å finne nettmaskene i Premier League og står så langt bare med en fulltreffer.

På skadelista til Burnley finnes i øyeblikket kaptein og stopperkjempe Ben Mee, den islandske midtbanespilleren Johann Berg Gudmundsson og backen Erik Pieters. Sistnevnte er den som er nærmest å være tilbake i spill.

West Ham står med tre strake seire på hjemmebane i Premier League. Med kun seks ligakamper igjen har klubben alt å spille for. Etter lørdagskampene denne serierunden ligger West Ham på 7. plass og har tre poeng opp til Manchester United på 5. Selv om det kan virke tøft å ta 4. plassen som Tottenham i øyeblikket innehar så vil alle de klubbene som nå kjemper der oppe fortsette med å tape poeng i innspurten så det beste West Ham kan gjøre er å vinne egne kamper.

Etter denne kampen vil ikke spillerne få kamp før neste helg og det er ikke «hverdagskost» slik situasjonen har vært de siste ukene. Det blir likevel spennende å se hvordan Moyes vil komponere startelleveren på søndag. Vil han la de samme spillerne som var på banen fra start i Lyon på torsdag igjen være i startoppstillingen eller vil han gjøre endringer?

David Moyes uttaler at for han vil alltid Premier League være det viktigste, men det spørs om han ikke må revurdere denne prioriteringen når semifinalen i Europa League etter hvert nærmer seg. Det er likevel en vanskelig vurdering han nå må gjøre i forhold til laguttak for dersom det ikke skulle ende med pokal i Europa League bør klubben sikre seg en plassering i Premier League. som også gir europacupspill neste sesong.

Aaron Cresswell måtte stå over på torsdag etter det røde kortet han fikk i første møte med Lyon og trolig vil han være tilbake nå. Plutselig er det tøff kamp om backplassene ettersom både Coufal, Johnson og Fredericks har gjort gode prestasjoner de siste ukene, på samme måte som Cresswell. Helt bakerst vil Fabianski være tilbake mellom stengene når det nå er snakk om seriekamper. Det har ikke kommet noen offisiell uttalelse fra klubben om hvor lenge Kurt Zouma vil være ute med sin ankelskade, men det meste tyder på at det ennå tar 2-3 uker før han er tilbake. Issa Diop gjorde imidlertid sine saker meget godt i Lyon på torsdag kveld og forhåpentlig vil han fortsette på samme måte de neste kampene.

Lengre fremme på banen kan det hende at spillere som Noble, Vlasic og Yarmolenko får spilletid på søndag. Mark Noble kom innpå mot slutten i Lyon og det er helt tydelig at han nå nyter hvert sekund han får på banen de siste kampene av hans spillerkarriere.

Mark Noble: We rallied and controlled the game well | West Ham United F.C.

Ettersom både Arsenal og Tottenham tapte sine kamper på lørdag er det nå muligheter for å kapre innpå de to London-naboene gjennom å beseire Burnley, men å møte lag som er innblandet i nedrykksstriden mot slutten av sesongen er alltid vanskelig. Vi krysser fingrene for at det er klassen på lagene som vil være avgjørende søndag ettermiddag og ikke tilfeldigheter eller tvilsomme dommeravgjørelser. I såfall vil sjansene for West Ham-seier være store. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar