Forhåndsomtale: West Ham – Chelsea

London Stadium 4. desember kl. 13.30: West Ham United – Chelsea

Den 15. serierunden I Premier League starter allerede lørdag kl 13.30 norsk tid med toppkamp på London Stadium. Fjerdeplasserte West Ham tar imot ligaleder Chelsea til lokaloppgjør og hjemmelaget bør være en smule revansjesugne etter forrige sesongs sure 0-1 tap. Den gang ble Fabian Balbuena helt feilaktig ble utvist ti minutter før slutt og West Ham ble i realiteten fratatt muligheten til å sette inn en skikkelig sluttspurt. Dette tapet skulle dessuten vise seg å bli en av de avgjørende øyeblikkene i sesongen som gjorde at West Ham til slutt ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League.

Forrige sesongs Champions League mester Chelsea har også innledet denne sesongen sterkt. I tillegg til at de er ligaleder har de også kvalifisert deg for videre sluttspill i Champions League og kvartfinalen i FA cupen. Manager Thomas Tuchel gjør utvilsomt en meget god jobb på Stamford Bridge.

Romelu Lukaku ble kjøpt inn for en vanvittig stor sum penger i sommerens overgangsvindu, men kraftspissen har vært skadd den siste tiden og ikke fått vist seg skikkelig frem ennå. Lukaku er tilbake fra skade nå, men foreløpig har han kun kommet inn fra benken da han fremdeles mangler noe på å være 100% tilbake i storform. Tyskeren Kai Havertz spilte toppspiss i midtuka.

Onsdag denne uka måtte de blå kjempe hardt for å få med seg tre poeng fra bortekampen mot Watford, men scoringer av Mason Mount og Hakim Ziyech berget seieren til slutt.

Den største styrken til Chelsea ligger nok i det defensive og de har kun sluppet inn seks mål så langt i ligaen på 14 kamper. De har en meget solid keeper i Mendy og en stopperkjempe som Thiago Silva ser ikke ut til å falle i kvalitet til tross for at han tidligere i høst fylte 37 år. I tillegg er Rudiger og danske Christensen solide innslag i backtreeren.

En av Chelseas absolutt beste spillere så langt i sesongen, Ben Chilwell, skadet seg i den siste Champions League-kampen og han er satt ut av spill en god stund. Mot Watford på onsdag var heller ikke Reece James og Jorginho med, men de skal visstnok være klare for spill på lørdag. De som derimot ikke er spilleklare, i tillegg til Chilwell, er N’Golo Kante, Kovacic og Trevor Chalobah.

West Ham har opplevd en litt tung periode etter forrige landslagspause og står nå med kun ett poeng på de siste tre kampene, selv om Europa League kampen mot Rapid Wien innimellom var positiv. Kampen mot Brighton onsdag kveld var skuffende og det var flere spillere som langtfra viste hva vi vet de er i stand til.

Den spilleren som imidlertid viste seg frem nok en gang var Declan Rice. Nå skal Rice møte klubben som lot han gå som unggutt og hvor han de siste par årene er blitt linket av diverse kilder. Declan Rice har en tendens til å spille ekstra godt mot de store lagene og dette er definitivt en kamp hvor han igjen ønsker å bevise at han er blant fotballøyas absolutt beste midtbanespillere.

Chelsea fans call for club to ditch plans to sign Declan Rice after latest  link - football.london

Michail Antonio virker helt ute av form og har nå gått seks Premier League-kamper på rad uten scoring. Det spekuleres nå i om han vil bli plassert på benken og at Moyes vil bruke Bowen som toppspiss, men vi tror vel at Antonio vil bli foretrukket også denne gang da den som spiller spiss her definitivt må vise mye muskler for å hamle opp med Chelseas stoppere.

En spiller som helt sikkert ønsker å vise seg litt ekstra er Kurt Zouma. Han kom som kjent fra nettopp Chelsea i august og ønsker seg nok spesielt en seier her.

Aaron Cresswell sto over mot Brighton etter smellen han fikk i ryggen mot Manchester City på søndag. Cresswell er imidlertid tilbake i lett trening. Moyes er forhåpningsfull om at Cressy blir spilleklar på lørdag, men en avgjørelse blir ikke tatt før lørdag morgen. Dersom han må stå over igjen blir det Ben Johnson og Vladimir Coufal på de to backene. Arthur Masuaku kom inn på slutten sist, men viste i hvert fall i forspillet til Brightons utligningsmål at han har klare mangler defensivt. Han virket dessuten svært skuffet ved kampslutt og gikk rett i garderoben da dommeren blåste av kampen. Manuel Lanzini kom også inn samtidig med Masuaku og gjorde sine saker meget bra. Ingen bør bli overrasket om Lanzini er i startoppstillingen denne gang.

Det er viktig at West Ham får en positiv opplevelse igjen nå og poeng i denne kampen vil definitivt være nettopp det. Vi krysser fingrene for en fin lørdag og poeng til West Ham. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar