Forhåndsomtale: West Ham – Crystal Palace

London Stadium 28. august kl. 16.00: West Ham United – Crystal Palace

Lørdag ettermiddag spiller West Ham sesongens første London-derby da Crystal Palace tar den korte turen fra sørsiden av hovedstaden til London Stadium. Det vil nok ikke bli mange lørdag ettermiddagskamper på West Ham utover høsten da Europa Leagues gruppespill spilles mange torsdager fra midten av september og da vil påfølgende ligakamp flyttes til søndag.

Crystal Palace har skiftet manager i sommer ettersom Roy Hodgson valgte å tre til side etter mange år som trener / manager i flere ulike land. Ny i managerstolen på Selhurst Park er den tidligere midtbanekjempen til Arsenal, Patrick Vieira. Han har en relativt kort managerkarriere så langt hvor New York City og franske Nice står på hans CV. I Nice fikk han sparken i desember 2020 og har etter den tid ikke hatt trenerjobb.

Forrige sesong endte med 14. plass for «The Eagles» uten at det var noen fare for at de ville havne i noen reell risiko for nedrykk. Så langt denne sesongen har de 0-3 tap mot Chelsea i ligaåpningen og 0-0 mot nyopprykkede Brentford sist helg. I ligacupen tirsdag denne uka ble det exit etter 0-1 mot Watford slik at klubben så langt står uten scoringer i sesongens tre tellende kamper.

Det har vært ganske store utskiftinger i troppen til Palace denne sommeren. Flere spillere var uten kontrakt ved forrige sesongs utløp og de som har forlatt klubben er Scott Dann, Wayne Hennessey, Andros Townsend, Gary Cahill, Patrick van Aanholt, James McCarthy, Mamadou Sakho og Conor Wickham. Nye spillere i troppen er den danske stopperen Joachim Andersen som forrige sesong var på lån i Fulham, Marc Guehi fra Chelsea (også han stopper), 19-åringen Michael Olise fra Reading, midtbanespilleren Conor Gallagher har kommet på lån fra Chelsea mens Will Hughes kom fra Watford denne uka.

Nøkkelspillere hos Palace vil nok også denne sesongen bli keeperen Guaita, Eberechi Eze og Wilfried Zaha. I tillegg vil de være avhengig av at spissene scorer mål og da er det Christian Benteke, Jordan Ayew og Jean-Phillippe Mateta som må levere.

På skadefronten finner Vieira Eberechi Eze, Nathan Ferguson og Michael Olise. Luka Milivojevic har foreløpig ikke spilt denne sesongen som følge av personlige utfordringer og han er mest sannsynlig ute også denne helgen.

West Ham spilte en fantastisk kamp mot Leicester på mandagskvelden og befinner seg helt øverst på Premier League-tabellen før helgens ligarunde. Det var en elektrisk stemning på London Stadium sist og det blir garantert fulle tribuner igjen nå på lørdag. Det var også enkelt å se at spillerne koste seg med tilskuere tilstede og det var herlige jubelscener både på banen og på tribunen ved kampslutt.

Hele laget spilte meget godt på mandag, men det er Michail Antonio og Said Benrahma som har fått mest oppmerksomhet etter fantastisk angrepsspill og fine scoringer. Veldig morsomt at de lykkes, men også de andre offensive spillerne bidro sterkt til den sterke seieren. Den som kanskje var aller best totalt sett var Declan Rice. Han er så langt den spilleren i Premier League med best treffsikkerhet på sine pasninger og han er også mer sentral offensivt denne sesongen enn han har vært tidligere. Etter at Vladimir Coufal kanskje ikke var helt på topp mot Newcastle i sesongåpningen viste han på mandag at han er en av de aller beste høyrebackene i Premier League. Løpsstyrken til Coufal og Cresswell vil gi mange motstandere problemer gjennom sesongen. To moderne backtyper som konstant løper opp og ned på hver sin side og bidrar offensivt så snart muligheten byr seg.

Declan Rice 'frustrated with West Ham United over £100m

Det er ikke ventet at David Moyes gjør endringer i startoppstillingen fra sist. Det betyr i såfall at Fabianski fortsetter i mål og Areola tar plass på innbytterbenken. Manuel Lanzini er en annen spiller som så langt har måttet innfinne seg med en plass på benken. Lanzini vil imidlertid få spilletid utover i sesongen og kanskje vil vi igjen på se han i en av de sentrale midtbaneposisjonene hvor han imponerte så stort mot Burnley på tampen av fjorårssesongen. Det skal heller ikke være noen nye skader i troppen som Moyes råder over slik at det kun er Arthur Masuaku som er uaktuell med sin kneskade. Dersom klubben skulle lykkes med å signere Kurt Zouma fra Chelsea før helgen vil han uansett ikke være spilleklar til lørdagens kamp.

Manuel Lanzini (@manulanzini) | Twitter

Alle vet at det ikke finnes enkle kamper i Premier League og denne kampen er ikke noe unntak i så henseende. Crystal Palace klarte 1-1 mot West Ham på London Stadium forrige sesong og de vil garantert selge seg dyrt også denne gangen. Vi krysser fingrene for at Declan Rice & co klarer å mobilisere den samme innsatsen og spillegleden som vi så mot Leicester for da vil i hvert fall motstanderen fra sør-London få en svært vanskelig oppgave lørdag ettermiddag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar