Forhåndsomtale: West Ham – Crystal Palace

London Stadium 16. desember kl. 21.00: West Ham United – Crystal Palace

Kampene kommer tett i desember og allerede onsdag kveld skal West Ham ut på nytt, denne gang mot London-nabo Crystal Palace. Forrige sesong endte begge møtene mellom disse to klubbene med 2-1 seier til Palace og i begge kampene hadde West Ham tatt ledelsen. Jordan Ayew ble for øvrig matchvinner for klubben fra sørsiden av hovedstaden ved begge anledninger. Vi håper på et annet utfall denne sesongen.

Crystal Palace har hatt en brukbar sesongstart og ligger før denne midtukerunden på 11. plass med 17 poeng som er 3 poeng bak onsdagens motstander. Sist søndag spilte de 1-1 mot serieleder Tottenham, en kamp «The Eagles» var gode, men hvor de helt på tampen ble reddet av et par fantastisk keeperprestasjoner.

Roy Hodgson har fått mye ut av det rutinerte mannskapet som nå utgjør troppen på Selhurst Park. Prestasjonene denne sesongen har variert mye. De har beseiret både Southampton og Manchester United, men gått på tap for blant andre Newcastle og Burnley.

Nye spillere inn på Selhurst Park i sommerens overgangsvindu var den teknisk gode midtbanespilleren Eberechi Eze som for øvrig West Ham også var ute etter å signere, høyrebacken Nathaniel Clyne som har slitt med skader de siste årene, men som nå spiller de fleste kampene til Palace, samt spissen Michy Batshuayi som er på lån fra Chelsea for andre gang.

Foruten Eze og Clyne som begge har imponert har keeper Guaita gjort en god høstsesong. Andre nøkkelspillere denne høsten har vært Jeffrey Schlupp, tidligere West Ham-spiller Cheikou Kouyate, midtbanekrigeren James McArthur og spissen Wilfried Zaha. Den unge backen Tyrick Mitchell har fått sitt gjennombrudd og spilte fast frem til Patrick van Aanholt kom tilbake fra skade. De siste kampene har også Christian Benteke vist tegn til gammel storhet og det er ventet at den store belgieren starter også på onsdag. Tidligere West Ham-stopper James Tomkins sliter i øyeblikket med å få plass i førsteelleveren.

Crystal Palace har ikke noen store skadeproblemer i øyeblikket og den eneste som må testes nærmere kampstart er midtstopperen Mamadou Sakho.

West Ham gjennomførte en meget solid bortekamp mot Leeds på fredag og tok en knallsterk seier mot et lag som har skapt problemer for mange gode lag denne høsten. Det var mange som sto frem på fredag, men at det var nettopp Angelo Ogbonna som ble matchvinner var spesielt fortjent etter hans rekke med gode kamper denne høsten. Said Benrahma spilte fra start for første gang etter overgangen fra Brentford og han viste mye positivt. Benrahma tilfører laget noe nytt og forhåpentligvis tar det ikke lang tid før han får sin første scoring i West Ham-trøya.

Lukasz Fabianski var fantastisk god i sin første sesong som West Ham-spiller 2018-2019 sesongen, men opplevde en sesong med skadeproblemer og delvis formsvikt forrige sesong. Nå ser det imidlertid ut til at den polske burvokteren igjen har funnet storformen og mot Leeds på fredag var han bunnsolid. Selv om klubben har betydelig bedre back-up på keeperplassen nå enn sist sesong så krysser vi likevel fingrene for at Fabianski denne vinteren holder seg skadefri.

Michail Antonio er tilbake i trening, men vil ikke bli å finne på banen onsdag. Neste kamp som er mot Chelsea mandag 21. desember kan være neste gang Antonio vil bli å finne i West Ham-troppen. Uansett om spillet og resultatene den siste tiden har vært gode så vil det alltid være behov for Antonio i form da han tilfører laget noe helt spesielt med sin fysikk og løpsstyrke. I tillegg til Antonio er Arthur Masuaku fremdeles ute etter at han gjennomgikk en kneoperasjon forrige uke. Foruten disse to er det kun noen småsmeller i troppen etter siste kamp, men det skal ikke være andre som er satt ut av spill som følge av det.

Etter den gode kampen sist er det lite sannsynlig at Moyes velger å endre på startoppstillingen. Det betyr i såfall at det igjen blir to stoppere (Ogbonna og Balbuena) med Coufal og Cresswell på backplassene. Rice og Soucek selvsagt på sentral midtbaneplass med Bowen og Fornals på sidene og Benrahma rett bak Haller på topp.

West Ham har hatt nesten to døgn bedre tid på å forberede seg siden forrige kamp enn hva Crystal Palace har. Om dette spiller noen rolle når vi kommer til onsdag kveld gjenstår å se, men med det tøffe kampprogrammet som klubbene møter nå så vil trolig slike forhold kunne ha en viss betydning.

Det var planlagt med 2000 tilskuere for andre gang denne sesongen på London Stadium, men nye nedstengninger i London har medført at det ikke lar seg gjennomføre denne gangen.

Crystal Palace er alltid et vanskelig lag å møte, men vi håper West Ham nå møter topp forberedt og legger en innsats og vinnervilje i kampen som vil være tilstrekkelig for å få poeng onsdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar