Forhåndsomtale: West Ham – Domzale

London Stadium 4. august kl. 20.45: Europa League 3. kvalifiseringsrunde kamp 2: West Ham United – NK Domzale

West Hams første kamp på Olympiastadion (London Stadium) spilles torsdag kveld da slovenske NK Domzale kommer på besøk i returkampen av 3. kvalifiseringsrunde til Europaligaen.

Forutsetningene for kampen er klare. Domzale vant hjemmekampen for en uke siden 2-1 og det betyr at West Ham må vinne sin hjemmekamp torsdag for å avansere til play-off runden som vil være inngangsporten til gruppespillet i Europa League.

West Ham leverte en svært skuffende forestilling for en uke siden og hadde det ikke vært for et par feberredninger fra Adrian kunne tapet fort vært større. Det har ikke kommet inn noen nye spillere i troppen som Slaven Bilic disponerer den siste uka, mens de tre EM-spillerne som manglet sist (Payet, Ogbonna og Collins) ennå ikke er klare for å spille kamp. Når vi i tillegg vet at Cresswell og Lanzini er skadet så betyr det at det er det samme spillermaterialet som sist Bilic kan «plukke fra».

Det mest spennende i forhold til West Hams laguttak er hvordan forsvaret settes sammen. Det var ikke patent forsvarsspill sist da Antonio og Byram spilte på sidebackene mens Nordtveit og Reid dannet stopperpar. Kanskje Burke eller Oxford får sjansen i midtforsvaret nå? Ettersom Håvard Nordtveit er en allsidig spiller kan han komme til å bekle en av backplassene eller ta en defensiv midtbanerolle. Bilic har jo vist at han har klokketro på Antonio som back. Det vil derfor være overraskende om han ikke spiller der på nytt.

På midtbanen vil vi garantert se Mark Noble. Cheikou Kouyate og Sofiane Feghouli. Dersom Gokhan Tore er kvitt sin lille skade kan han ta den ene kantplassen som sist var besatt av Enner Valencia mens Pedro Obiang var femtemann på midten sist. Kanskje vi denne gang får se Martin Samuelsen i aksjon også? Helt på topp vil vi garantert finne Andy Carroll. Kan han bli første West Ham-spiller til å score mål på den nye stadion?

Domzale har spilt ny ligakamp siden sist og oppgjøret mot Maribor endte 2-2 sist søndag. Med det resultatet ligger klubben foreløpig på 5. plass i den slovenske ligaen med 5 poeng på tre kamper. De viste for en uke siden av dette laget ikke er noen kasteball for West Ham og de slovenske spillerne vil garantert selge seg dyrt også denne torsdagskvelden.

Forhåpentligvis har West Hams spillere hentet litt overskudd den siste uka og vil kunne bevise at engelsk Premier League holder et høyere nivå enn slovensk toppfotball. Det vil være utrolig trist om årets europacupeventyr ender allerede den første uka i august. Vi krysser fingrene for at klubben får en «flying start» på den nye stadion. Come on you Irons !!!

 

Kommentarer

  1. idar.ringstad

    Hei! Er i Stockholm nå, hvor bruker dere å se West Ham kamper?Idar

  2. Alexander Middleton

    Tror den blir tricky, kun på slovensk TV dessverre!

Legg igjen en kommentar