Forhåndsomtale: West Ham – Everton

London Stadium 3. april kl. 15.00 (norsk tid): West Ham United – Everton

Etter to uker med spilleopphold tar West Ham imot Everon til en viktig kamp for begge lag søndag ettermiddag. Klubbene møttes på Goodison Park i oktober da Angelo Ogbonna scoret kampens eneste mål etter en halvtimes spill av andre omgang. Møtet på London Stadium forrige sesong endte med 1-0 seier til bortelaget etter at Dominic Calvert-Lewin ble matchvinner.

Everton har hatt en svært vanskelig sesong og befinner seg i øyeblikket på plassen rett over nedrykk med kun 25 poeng på 27 spilte kamper. Rafa Benitez tok over managerjobben sist sommer etter at Carlo Ancelotti valgte å forlate klubben til fordel for Real Madrid. Benitez fikk en fin sesongstart, men etter en stund var det lite som stemte og det ble for lite poeng til at klubben kunne la være å gjøre endringer. Da blir det som oftest manageren som må byttes ut og sånn ble det også hos Everton. Ny manager ble Frank Lampard jr, men etter en 3-0 seier mot Leeds ble det mager poengsanking og klubben er vel i øyeblikket nærmere nedrykksplassene enn hva de var da Benitez måtte forlate klubben. Det ble riktignok seier i hjemmekamepn mot Newcastle sist da Iwobi ble matchvinner på overtid, men før den kampen hadde de tilbakelagt fire strake tap.

Frank Lampard fikk ikke de store mulighetene til å påvirke januar-vinduet i forhold til å hente nye spillere, men helt på tampen av måneden klarte de å hente Dele Alli fra Tottenham og Donny van de Beek på lån fra Manchester United. I tillegg kom Anwar El Ghazi på lån fra Aston Villa mens Lucas Digne gikk motsatt vei på permanent basis.

Evertons kanskje beste spiller forrige sesong, Dominic Calvert-Lewin, har vært skadet store deler av inneværende sesong. Han er imidlertid tilbake i spill nå og hadde målgivende på scoringen til Iwobi mot Newcastle sist. Det har riktignok ikke blitt mange scoringer for Calvert-Lewin denne sesongen og Everton-fansen håper det skal løsne for både han og spissmakker Richarlison i sesonginnspurten. Denne sesongen har unggutten Anthony Gordon fått sitt definitive gjennombrudd. Gordon er et av få lyspunkt hos Everton-fansen.

Midtbanekrigeren Allan pådro seg rødt kort i den nevnte kampen mot Newcastle og han er derfor utestengt fra å spille mot West Ham på søndag. I tillegg er Yerri Mina, Fabian Delph, Tom Davies og Andros Townsend ute med skade. Donny von de Beek og reservekeeper Asmir Begovic har slitt med sykdom, men begge ser ut til å bli frisk til søndag.

West Hams spillere hadde behov for en pause etter den siste ligakampen mot Tottenham som endte med 1-3 tap. Den fantastiske hjemmekampen mot Sevilla kun tre dager tidligere hadde nok satt sine spor, spesielt ettersom den også gikk til ekstraomganger. Nå har nøkkelspillere som Rice, Soucek og Lanzini vært ute med sine landslag, men forhåpentligvis har de også fått tid til å samle litt krefter foran den tøffe kamprekka som nå venter med West Ham.

Det ser heldigvis ut som alle landslagsspillerne har kommet tilbake uskadet, selv om det kanskje mest dramatiske som har skjedd var at Lanzini var innblandet i en bilulykke. Heldigvis kom West Hams midtbanejuvel uskadd fra ulykken og han er spilleklar allerede på søndag.

Sore but OK' - West Ham star Manuel Lanzini escapes car crash with no  injuries after being involved in 'terrible' collision on his way to  Hammers' training ground

Selv om det er en stund siden sist gang Michail Antonio har tegnet seg på scoringslista har klubbens superspiss vist tegn på at formen er tilbake i de siste kampene. Forhåpentligvis vil Antonio holde seg skadefri resten av sesongen og ikke noe hadde vært mer morsomt enn om han også fikk en scoring denne helgen. Andrey Yarmolenko har gjort sine saker bra de kampene han har kommet inn, men mot Tottenham sist så vi tydelig at Yarmo fikk det tøft som alenespiss i møte med fysisk sterke midtstoppere.

I tillegg til Antonio har også Said Benrahma vist fremgang de siste ukene og han har også vært involvert i flere av West Hams scoringer i disse kampene. Målet mot Tottenham var det klasse over og vi gleder oss over at den blide teknikeren får økt selvtillit etter slike opplevelser.

Jarrrod Bowen har vært savnet etter skaden han pådro seg mot Liverpool i starten av mars. Bowen er nå tilbake på treningsfeltet og kan være aktuell for spill allerede denne helgen. Det mest trolige er imidlertid at han får en plass på benken på søndag og at han deretter kan være i startelleveren mot Lyon eller Brentford neste uke. I tillegg er også Vladimir Coufal tilbake i full trening etter sin operasjon. Han vil nok uansett slite med å ta tilbake plassen på høyreback /-kant da Ben Johnson stort sett har klart seg bra i Coufals fravær. Foruten den lille usikkerheten som er med Bowen og Coufal så er Ogbonna eneste skadefravær hos Moyes i øyeblikket.

Seier på søndag vil føre West Ham opp på like mange poeng som Manchester United, mens et eventuelt tap vil gjøre at klubben blir liggende på 8. plass når det bare er syv seriekamper igjen. Det blir uansett en spennende sesongnnspurt hvor West Ham fremdeles har alt å spille for. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar