Forhåndsomtale: West Ham – Genk

Europaliga London Stadium 21. oktober kl. 21.00: West Ham United – KRC Genk

Europaligaen har kommet til tredje kamp i gruppespillet og West Ham tar imot belgiske Genk på London Stadium. West Ham topper gruppa så langt med to seire mens torsdagens motstander står med en seier og et tap.

Manager i Genk er nederlenderen John van der Brom som har sittet i jobben siden november 2020. Denne sesongen har ikke resultatene i hjemlig serie vært så gode som ønskelige og de står nå med to strake tap. Etter elleve serierunder ligger de som nummer 7 på tabellen og siste kamp i Europaligaen endte også med tap 0-3 hjemme mot Dinamo Zagreb.

En spiller West Ham-forsvaret må se opp for på torsdag er den nigerianske spissen Ebere Paul Onuachu. Han er klubbens toppscorer og i seriespillet har han imponerende 9 mål på 8 spilte kamper. Klubbens spiller nummer 10, Theo Bongonda er også målfarlig og står med 4 mål på 7 kamper. Den norske landslagsspilleren Kristian Thorstvedt spiller også i Genk. Han gjorde en meget god figur for Norge i de to siste landskampene og er en som kan både skape sjanser og score mål.

På torsdag mangler Genk backen Daniel Munoz. Han fikk rødt kort mot Zagreb i siste Europaliga-kamp og har karantene mot West Ham.

West Ham kommer fra en knallsterk bortekamp mot Everton som endte med 1-0 seier. Kampen på Goodison Park var bunnsolid og alle spillerne gjorde manns jobb. En som likevel gikk foran alle andre var Declan Rice. Selv etter å ha kommet rett fra landslagsspill for England sto han frem som kapteinen med stor K på søndag.

Det er ventet at David Moyes vil gjøre noen endringer på laget som løper ut på London Stadium torsdag kveld. Han har uttalt at Nikola Vlasic vil spille og selv om det er usikkert om han vil starte så er definitivt kroaten en av de som vil få spilletid. Andre spillere som mest sannsynlig vil få spille er keeper Alphonse Areola, Craig Dawson, Issa Diop, Manuel Lanzini og Andrey Yarmolenko. Arthur Masuaku var på benken mot Everton og han er også en av dem som kan bli å se på banen. Dessverre er Alex Kral ifølge ryktene blitt smittet med covid og vil ikke være spilleklar.

På skadelista til West Ham var de to høyrekant-spillerne Coufal og Fredericks på søndag. Det er nok mest sannsynlig at de to også er ute nå mot Genk. I tillegg så vi den smellen Tomas Soucek fikk da han ble truffet av knottene til Evertons Rondon på slutten av kampen. Den tøffe tsjekkeren er nå behandlet for skadene i ansiktet og vil nok være fysisk i stand til å spille på torsdag. Soucek vil selv spille alle kamper, men det er nærliggende å tenke at Moyes & co velger å spare Soucek denne kampen slik at han er 100% klar igjen til helgen.

Dette er en viktig kamp ettersom West Ham med seier her vil ligge særdeles godt an i forhold til videre avansement i turneringen. Selv om det er to lag som går videre fra gruppespillet så vil det være en stor fordel å vinne gruppa da det kvalifiserer til direkte plass i 8. dels finalen. Gruppetoerne vil møte lag som blir slått ut av gruppespillet i Champions League til 16. dels finaler.

David Moyes uttaler at han ønsker å vinne alle kampene klubben spiller og for at de skal kunne vinne gruppa er det behov for å stille slagkraftig i hver eneste kamp. Vi vet imidlertid at det venter en ny tøff seriekamp mot Tottenham allerede søndag og derfor vil nok noen av de ovennevnte spillerne få startplass slik at enkelte av de som spilte 90 minutter søndag kan få litt hvile. Vi stoler på Moyes i at han plukker ut det mannskapet som skal til for å vinne torsdagens kamp. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar