Forhåndsomtale: West Ham – Leeds

London Stadium 16. januar kl. 15.00: West Ham United – Leeds United

For andre gang på en uke møtes West Ham og Leeds på London Stadium. Søndag forrige uke endte det 2-0 i FA cupen etter scoringer av Manuel Lanzini og Jarrod Bowen. Dette var fjerde kampen mellom disse klubbene siden Leeds rykket opp for 18 måneder siden og alle fire kampene har endt med seier til West Ham.

Leeds er før denne serierunden nummer 16 på tabellen med 19 poeng. De har fått noen kamper utsatt de siste ukene og har derfor kun spilt 19 kamper som er to færre enn søndagens motstander.

Marcelo Bielsa har hatt store skadeproblemer å stri med denne sesongen og selv om lista over skadde spillere fortsatt er lang har den siste uka gjort situasjonen litt lysere. Forrige sesongs toppscorer Patrick Bamford kan bli å finne på banen søndag etter at han har vært ute lenge. Det samme kan være tilfelle med spissen Rodrigo og forsvarsspilleren Pascal Struijk som begge har vært ute med skader siden slutten av november.

Skadelista inneholder fortsatt blant annet landslagsspilleren Kalvin Phillips og kaptein Liam Cooper, og i tillegg er stopperen Diego Llorente og midtbanespilleren Tyler Roberts utestengt i denne kampen.

Som nevnt sist så er Raphinha den Leeds-spilleren som West Ham må passe ekstra godt på. Brasilianeren kom inn ved pause sist, men spiller ganske sikkert fra start denne gang.

Etter cupkampen har West Ham spilt den utsatte seriekampen mot Norwich denne uka. Det ble etter hvert en relativt komfortabel 2-0 seier og markerte samtidig klubbens tredje strake ligaseier, i tillegg til cupseieren mot Leeds.

Jarrod Bowen stjal de fleste overskriftene etter seieren mot Norwich med sine to scoringer og strålende spill. Det var lite som skilte Bowen fra å få enda et par scoringer på onsdag og mange mener nå at Gareth Southgate bør ta med Bowen i sin neste landslagstropp. At Bowen fortjener en slik innkalling er det ingen tvil om, men for oss som følger West Ham er selvfølgelig det viktigste at han fortsetter å levere storspill i claret&blue.

Manuel Lanzini and Jarrod Bowen fire West Ham past Leeds in FA Cup

Tomas Soucek var ute med covid mot Norwich og det er usikkert om han er spilleklar nå. Med Lanzini sammen med Rice på midten og en livlig Fornals lengre fremme på banen var riktignok ikke Soucek savnet i kampen mot tabelljumboen. Aaron Cresswell var heldigvis tilbake på banen onsdag etter å ha vært ute med skade siden slutten av november. Cresswell var solid som alltid og det var ikke mulig å se at han manglet kamptrening. Forhåpentligvis holder han seg skadefri fremover da den siste tiden har vist at spillertroppen er noe sårbar på venstresiden i forsvaret.

Said Benrahma er fortsatt opptatt med Afrikamesterskapet, men Nikola Vlasic har klart seg bra de siste kampene og spiller nok denne gangen også. En spiller som gledelig nok er tilbake i trening er Kurt Zouma. Det er veldig gode nyheter for Moyes & co og betydelig tidligere enn hva som ble antydet da han pådro seg skaden mot Chelsea i starten av desember. Trolig vil ikke Zouma spille allerede denne helgen, men at han vil være klar til møtet med Manchester United neste lørdag kan være realistisk.

David Moyes har sagt at et par spillere sliter med noen smeller etter kampen på onsdag, og Dawson og Antonio kan være de to han tenker på. Vi krysser fingrene for at alle er friske nok til å starte i det som helt sikkert blir en vanskelig kamp mot Leeds. Kan West Hams seiersrekke og den fantastiske starten på 2022 fortsette også denne helgen? Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar