Forhåndsomtale: West Ham – Leicester

London Stadium 23. august kl 21.00: West Ham United – Leicester City

Det blir «Monday night football» når West Ham spiller sesongens første hjemmekamp. Leicester er motstander og selv om «revene» var et av få lag som endte over West Ham på tabellen forrige sesong tok Moyes & co seks poeng i disse innbyrdes oppgjørene. Tilsvarende møte på London Stadium endte 3-2 etter at hjemmelaget ledet 3-0. Det skal dog nevnes at Leicesters siste scoring kom langt inn i overtiden og det aldri dramatisk med tanke på de tre poengene.

Leicester lå lenge blant de fire øverste forrige sesong, men et tap i siste serierunde medførte at de endte på 5. plass og gjør at de skal spille Europa League i likhet med West Ham denne sesongen. Når vi tar med at de også vant FA cupen så må det sies å ha vært en svært god sesong for Brendan Rodgers’ mannskap.

Etter å ha slått et reservepreget Manchester City i Community Shield med 1-0 ble det seier med samme siffer i ligaåpningen mot Wolves. Det var Jamie Vardy som ble eneste målscorer sist helg og selv om Vardy fyller 35 år i januar virker han fremdeles like skarp foran motstandernes mål.

Foran inneværende sesong har Leicester hentet venstrebacken Ryan Bertrand fra Southampton. Han har gått rett inn på førstelaget i innledningen av sesongen og kan vise seg å bli en meget smart signering. Når forrige sesongs stopperkomet Wesley Fofana pådro seg en stygg skade i sesongoppkjøringen så Rodgers seg nødt til å hente en erstatter og da ble danske Jannik Westergaard, også han fra Southampton, hentet inn. Klubben har også hentet en ny spiss, Patson Daka fra Red Bull Salzburg. Det er ikke ventet at Daka tar noen startplass ennå da både Vardy og Iheanacho foreløpig er Rodgers’ førstevalg på spissplassen, men scoret mange mål i Østerrike og kan på sikt vise seg som en god signering.

En spiller som var ute store deler av vårsesongen for Leicester var Harvey Barnes. Den gode kantspilleren som fikk sin debut for A-landslaget til England forrige sesong pådro seg en stygg skade, men er nå tilbake i spill og en spiller som West Ham må se opp for.

West Ham imponerte stort mot Newcastle sist, og spesielt var andre omgang sterk. Selv om det kunne settes spørsmålstegn ved forsvarsspillet, og muligens også keeperspillet på det andre baklengsmålet, var spesielt det som ble vist etter pause bunnsolid og det var egentlig aldri tvil om hvor seieren ville havne.

Selv om hele laget gjorde manns jobb sist så var det Michail Antonio og Said Benrahma som fikk mest oppmerksomhet. Antonio virker å være bedre trent enn tidligere og måten han var nede i forsvaret og vant ballen i det som endte med at han selv satte inn kampens siste mål var fantastisk. Det viktigste nå er at han holder seg skadefri. En ting er at han er klubbens eneste spiss med Premier League erfaring, men i tillegg er han en av de absolutt beste spissene i ligaen slik han spilte sist.

En annen som kan trekkes frem er Declan Rice. Han hadde ikke sin beste omgang før pause sist og ble blant annet lurt skikkelig i forkant av Newcastles første scoring. Men måten han tar tak i andre omgang er utrolig sterkt. Han vinner ball slik bare Rice kan og måten han tar med seg ballen og driver fremover på banen er herlig å se. At han i tillegg har nesten 100% treffsikkerhet på pasningene viser hvilken stor spiller han er blitt.

West Ham attackers fire but Angelo Ogbonna injury a huge worry for David  Moyes - football.london

Angelo Ogbonna var tilbake i startoppstillingen mot Newcastle etter at han har slitt med en skade han pådro seg i oppkjøringskampen mot Celtic for noen uker siden. Ogbonna er førstevalget på stopperplass når han er skadefri og en viktig spiller for Moyes. En annen spiller som er på vei tilbake fra skade er Arthur Masuaku. Han har spilt de siste tre kampene for andrelaget hvorav han spilte 90 minutter forrige uke mot Arsenal. Det er litt vanskelig å tolke Moyes’ uttalelser i forkant av denne serierunden hvorvidt Masuaku er aktuell for møtet med Leicester eller ikke. Klubben har ikke andre kjente skadeproblemer i øyeblikket, og det er ikke ventet at det blir gjort endringer i startoppstillingen fra sist. Enkelte har spekulert i om Areola vil komme inn for Fabianski, men det vil nok ikke skje nå.

Det vil være et fullsatt London Stadium som vil skape en magisk stemning når lagene entrer banen mandag kveld. Forhåpentligvis vil 60 000 tilskuere gi West Hams spillere en fordel i det som er en vanskelig kamp mot et sterkt Leicester-lag. Vi krysser fingrene for at det blir en god start på sesongens hjemmekamper og at det er fornøyde hjemmesupportere ved kampslutt. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar