Forhåndsomtale: West Ham – Liverpool

London Stadium 31. januar kl. 17.30: West Ham United – Liverpool

Det er et faktum at Premier League-rundens toppkamp spilles søndag ettermiddag på London Stadium. West Ham som er nummer 5 på tabellen tar imot nummer 4, Liverpool. Tilsvarende møte forrige sesong endte med 0-2 tap for West Ham etter at Salah og Oxlade-Chamberlain hadde scoret for de røde. Da de møttes på Anfield tidligere denne sesongen ble det til slutt 2-1 til Liverpool etter at Pablo Fornals hadde gitt West Ham ledelsen og Liverpool utlignet på et billig straffespark.

Liverpool har slitt betraktelig mer denne sesongen etter at de var helt utilnærmelige forrige sesong. De har vært plaget med store skadeproblemer, men enkelte av nøkkelspillerne har heller ikke vært like gode som de var i sesongen som endte med ligagull.

Etter å ha opplevd en del svake resultater etter nyttår klarte Liverpool å slå Tottenham 3-1 i London torsdag denne uka. Et sterkt resultat og en kamp de vant fortjent. Et skår i gleden for Jurgen Klopp var at stopperen Joel Matip måtte ut med skade igjen, men han var ellers fornøyd med at det ble scoring på både Roberto Firmino og Sadio Mane. I tillegg spilte høyrebacken Trent Alexander-Arnold sin beste kamp for sesongen og fikk både scoring og assist. At Alexander-Arnold er tilbake i godt slag er noe West Ham må være godt forberedt på å møte søndag.

Om West Ham skal ha mulighet til å ta poeng må de stoppe Liverpools giftige angrepsrekke med Salah, Mane og Firmino. Dette er tre potensielle matchvinnere sammen med han som står helt bakerst, keeper Allison.

De som er uaktuelle denne gang er stopperne Van Dijk, Gomez og Matip samt midtbanespillerne Fabinho, Keita og Jota. Fabinho har jo vikariert som stopper, men med både han og Matip nå utilgjengelige ventes Jordan Henderson å fortsette i midtforsvaret hvor han da trolig får med seg Nat Phillips eller Rhys Williams. Phillips spilte godt mot West Ham da de møttes på Anfield i oktober, men da var ikke Antonio på banen for West Ham og det utgjør som kjent en stor forskjell.

Hvis vi teller med cupkampene har West Ham seks strake seire i 2021, en fantastisk rekke med resultater. Det som er ekstra gledelig er at spillet også har vært bra i de fleste kampene. Bortekampen mot Crystal Palace tirsdag denne uka var en gjennomgående god prestasjon av alle som David Moyes sendte på banen. Lukasz Fabianski hadde en matchvinnerredning tidlig i andre omgang, men utenom det og de to scoringene var det svært lite hjemmelaget klarte å produsere. West Ham var overlegne i sjansestatistikken.

West Ham's Tomas Soucek embodies fighting spirit needed to stay afloat |  The Independent

Tomas Soucek fikk mye oppmerksomhet med to scoringer mot Palace og det var vel fortjent. De andre på midtbanen og i angrepet spilte imidlertid også meget godt. Declan Rice var sjef på midtbanen og det så en stund ut som det var voksne mannfolk mot juniorspillere da Declan tok for seg i duellene. Said Benrahma spilte også en fantastisk kamp og viste hva han kan bidra med av kreativitet og geniale pasninger.

Declan Rice 'extremely happy' at West Ham despite Chelsea FC transfer  interest | London Evening Standard | Evening Standard

Michail Antonio skapte mye trøbbel for midtforsvaret til Palace sist, men han hadde definitivt ikke dagen foran mål. Med «vanlig» uttelling ville trolig Antonio kunne tatt med seg matchballen hjem etter en kamp med tilsvarende målsjanser. To skudd i stengene var bare noe av det som gjorde at West Hams stjernespiss gikk litt skuffet av banen til tross for seier.

Foruten Arthuar Masuaku som er ute en stund til etter sin kneoperasjon så var Darren Randolph også utilgjengelig sist. Det er usikkert om Randolph er klar til søndagens storkamp, men han vil uansett ikke spille fra start. Det er ikke kommet noen klar melding fra klubben om hvorvidt Jesse Lingards låneovergang ble gjort tidsnok til at han er spilleberettiget til søndagens kamp, men mest sannsynlig vil det ikke være aktuelt for Moyes å benytte han i  denne kampen uansett.

Det blir en spennende kamp og forhåpentligvis vil West Ham få med seg poeng fra oppgjøret. Michail Antonio kan gjøre livet surt for Liverpools reservestoppere, men det er også helt vesentlig at Ogbonna, Dawson og de andre i forsvaret til West Ham er skjerpet og pakker inn Liverpools giftige spisser. Vi krysser fingrene for at januar avsluttes på en like god måte for West Ham som denne måneden har forløpt så langt. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar