Forhåndsomtale: West Ham – Man City

London Stadium 24. oktober kl. 13.30: West Ham United – Manchester City

Etter to bortekamper og en landslagspause innimellom er West Ham tilbake på London Stadium for første gang siden storseieren mot Wolverhampton for fire uker siden. Denne gang er det Manchester City som er gjester i det som er lørdagens «tidlig-kamp» i England. Tilsvarende møte forrige sesong var sesongstarten og den gang var ikke bortelaget snauere enn at de reiste hjem med 5-0 seier i bagasjen. Vi har tro på at West Ham vil by på betraktelig sterke motstand denne gangen og forhåpentligvis vil også poeng bli igjen i London.

Manchester City har hatt en variabel sesongstart. De åpnet med en sterk borteseier mot Wolves (3-1) før de måtte se seg slått hele 2-5 av Leicester hjemme i Manchester. Etter den kampen har de spilt 1-1 borte mot Leeds og vunnet 1-0 hjemme mot Arsenal. Onsdag denne uka møtte de Porto i første kamp av denne sesongens Champions League hvor de til slutt vant 3-1.

Foran denne sesongen har David Silva forlatt Manchester og reist hjem til Spania. Han har legendestatus i den blå delen av byen etter en fantastisk karriere i klubben. Andre spillere som forsvant etter forrige sesong var Leroy Sane (Bayern Munchen), Nicolas Otamendi (Benfica) og reservekeeperen Claudio Bravo. I tillegg er Angelino utlånt til RB Leipzig. Nye spillere inn på Etihad i sommer/høst var den hurtige kantspilleren Ferran Torres fra Valencia samt de to stopperne Nathan Ake fra Bournemouth og Ruben Dias fra Benfica.

Foran møtet med West Ham sliter Pep Guardiola med noen skadeproblemer. Fernandinho kom inn på slutten av oppgjøret mot Porto, men pådro seg en skade i beinet som vil holde han ute av spill i flere uker. I tillegg er Benjamin Mendy og Gabriel Jesus definitivt ute med skader. I tillegg var både Kevin De Bruyne, Nathan Ake og stopperkjempen Aymeric Laporte ute med skader i midtuka. Guardiola hinter om at en eller to av disse er aktuelle for spill på lørdag, men han vil ikke si noe mer konkret av taktiske hensyn. En som er tilbake etter å mistet sesonginnledningen med skade er Sergio Aguero. Han fikk også sesongens første scoring mot Porto. Forøvrig må selvsagt West Ham-forsvaret passe ekstra godt på Raheem Sterling som scoret tre mål i tilsvarende kamp forrige sesong.

I West Ham-leiren har selvsagt stemningen vært meget god etter forrige helgs fantastiske opphenting mot Tottenham. Selv om det var avslutningen av kampen som vil bli husket da alle målene kom fra det 82. minutt og ut kampen så spilte egentlig West Ham en god kamp helt fra hjemmelaget hadde tatt ledelsen med 3-0 etter kun et kvarters spill. Dette betyr at alle de tre siste kampene har vært gode spillemessig og når vi husker at møtet med Arsenal heller ikke var noen dårlig kamp fra West Ham så har det egentlig vært en meget oppløftende sesonginnledning.

Med 7 poeng er David Moyes’ menn på 9. plass før helgens serierunde med like mange poeng som lørdagens motstander. Det var enkelte som fryktet at West Ham kunne stå med 0 poeng etter de 7 første serierundene, men nå er altså status 7 poeng på 5 kamper.

Noe som er ekstra morsomt nå er at det er stadig flere spillere som melder seg på i kampen om å få plass i startelleveren. Sist helg kom Yarmolenko og Lanzini inn på 0-3 og Yarmolenko var svært delaktig i forarbeidet til 2-3 scoringen. Lanzinis involvering i siste spilleminutt har alle West Ham fans sikkert sett 100 ganger den siste uka.

Det er vanskelig å spå noe om laguttak selvsagt, men Manuel Lanzini la definitivt inn en sterk søknad sist. Det som også er litt atypisk på denne tiden av året er at David Moyes som West Ham-manager har en skadefri spillertropp å velge blant. Sist var Sebastien Haller ute etter å ha pådratt seg en liten smell på trening, men han er tilbake for fullt nå.

Mest sannsynlig gjør ikke Moyes mer enn maksimalt en eller to endringer på laget fra sist. Det minst dristige tipset er å gå for samme startoppstilling som sist. Det vil i såfall si Fabianski – Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku – Rice, Soucek – Bowen, Antonio, Fornals. Det blir spekulert i om Said Benrahma vil være i troppen, men Moyes var tydelig på fredagens pressekonferanse at han vil matche Benrahma forsiktig i hans tilpasning til Premier League. Han lot også Jarrod Bowen få noen kamper på benken før han fikk spille fra start sist vinter.

West Ham har tapt de 10 siste møtene med Manchester City. Kanskje kan dette være året hvor denne statistikken brytes? Et formsterkt hjemmelag og et litt ujevnt Ctiy-lag så langt i sesongen skulle tilsi at mulighetene kanskje er større enn på lenge. Vi krysser fingrene for Hammers-poeng på London Stadium. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar