Forhåndsomtale: West Ham – Man Utd

London Stadium 19. september kl. 15.00: West Ham United – Manchester United

Kampene kommer tett nå og kun tre dager etter at West Ham var i Kroatia og beseiret Dinamo Zagreb venter et nytt tøft oppgjør. Denne gang er det Manchester United som kommer til London Stadium. Tilsvarende møte forrige sesong endte med 3-1 seier til bortelaget etter at West Ham tok ledelsen 1-0. Spillerne på de to lagene får mulighet til å bli godt kjent ettersom de to møtes igjen allerede onsdag neste uke i ligacupens 3. runde.

Det har vært sagt og skrevet så mye om Christiano Ronaldos overgang fra Juventus til Manchester United de siste ukene at det skal ikke omtales i detalj her. Det som er sikkert er at «The Red Devils» har fått en stor spiller som fremdeles, i en alder av 36 år, er blant verdens absolutt beste angrepsspillere. Han scoret dessuten to mål i sin første kamp sist helg og fulgte opp med ny scoring i Champions League på tirsdag. Vi krysser fingrene for at portugiseren nå går målløs av banen i sin tredje kamp denne sesongen.

Manchester United har fått en god start på Premier League-sesongen og før den femte serierunden ligger er de øverst på tabellen med 10 poeng, to poeng foran West Ham. Etter å ha knust Leeds i første serierunde ble det uavgjort borte mot Southampton og deretter en heldig borteseier mot Wolves. Sist helg ble det 4-1 seier hjemme mot Newcastle og alt så rosenrødt ut før det ble tap mot Young Boys fra Sveits i Champions League på tirsdag.

I tillegg til nevnte Ronaldo har de røde fra Manchester forsterket spillerstallen denne sommeren med den franske landslagsstopperen Raphael Varane. Lenger fremover på banen har den engelske landslagsspilleren Jadon Sancho kommet for en gigantisk sum penger fra Borussia Dortmund. Ut dørene på Old Trafford gikk Daniel James da han signerte for Leeds rett før overgangsvinduet stengte. I tillegg har både Andreas Pereira, Tahith Chong, Axel Tuanzebe, og Brandon Williams gått på lån til hhv Flamengo, Birmingham, Aston Villa og¨Norwich.

Det er ikke de store skadeproblemene i troppen til Manchester United. Edinson Cavani er uaktuell med skade mens keeper Dean Henderson har slitt med ettervirkninger av korona og ikke vært kampaktuell så langt denne sesongen. Aaron van Bissaka pådro seg rødt kort i Champions League-kampen denne uka, men er likevel spilleberettiget i denne kampen.

West Ham spilte en middels kamp mot Southampton forrige helg, men viste igjen god form på torsdag da Dinamo Zagreb ble beseiret med 2-0 i Kroatia. Seieren mot Zagreb var sterk og måten kampen ble gjennomført på viser hvor langt klubben har kommet, spesielt det siste året.

David Moyes har nå valgmuligheter over hele banen og med en tilnærmet skadefri tropp så er det virkelig kamp om plassene på laget. På keeperplassen har Fabianski så langt stått alle kampene og vil nok også gjøre det på søndag mot Manchester United, men Areola vil helt sikkert snart få spilletid og det vil være en overraskelse om ikke han gir Fabianski reell kamp om førstekeeperplassen i løpet av høsten.

Łukasz Fabiański: We are all up for the challenge | West Ham United

Mot Dinamo Zagreb spilte Ryan Fredericks på høyresiden og gjorde en veldig god kamp. Det er betryggende når vi vet at kampprogrammet er, og vil bli, tøft utover i sesongen. Vladimir Coufal fikk hvile på torsdag, men vil helt sikkert være i startoppstillingen på lørdag, på samme måte som Cresswell starter på venstresiden. I midtforsvaret var Zouma og Diop gode i Europaligaen, men om det er nok til at Moyes velger å erstatte Dawson eller Ogbonna er vanskelig å si. Det er nok mange som ønsker å se Zouma fra start nå og ettersom Ogbonna slet mot hurtige Southampton-spisser sist kan det bli en endring her.

Sentralt på midten spilte igjen Rice og Soucek godt i Zagreb. Mange ventet nok at minst en av dem ville bli hvilt, men det ser foreløpig ut til at de to orker å spille to kamper i uka. De vil i hvert fall starte på søndag, men kanskje få hvile på onsdag da de skal møte Manchester United på nytt i Ligacupen. Nikola Vlasic og Manuel Lanzini startet på torsdag mens både Benrahma og Bowen måtte vente til ut i andre omgang før de fikk spille. Lanzini ble tatt av tidlig i andre omgang da han også hadde pådratt seg et gult kort. Pablo Fornals på sin side spilte nesten hele kampen, men er også en spiller som orker mye. Michail Antonio spilte også store deler av kampen. Nå er som kjent Antonio utestengt på søndag etter sitt røde kort mot Southampton. Det er derfor ventet at de fire som starter foran Rice og Soucek vil være Fornals, Benrahma, Vlasic og Bowen. Dette forutsetter at Benrahma har fått ristet av seg den smellen han fikk i Zagreb. Uansett vil trolig Jarrod Bowen være den som starter lengst fremme i Antonios fravær.

FPL in demand: Bowen form hints at another fast start

Arthur Masuaku fikk sine første kampminutter på torsdag og det var godt, både for han selv og klubben. På sitt beste har Masuaku absolutt noe å bidra med for West Ham også fremover.

En svært vanskelig kamp venter søndag ettermiddag og det har vært sagt at det er ekstra vanskelig å møte Manchester United etter at de gikk på et småpinlig tap mot Young Boys. På den annen side er det verdt å sitere David Moyes sin replikk på den uttalelsen med at det heller ikke er gunstig å møte West Ham i øyeblikket. Vi håper West Ham angriper som de har gjort så godt tidligere denne sesongen og at det resulterer i poeng på søndag. Lykke til alle West Ham-fans. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar