Forhåndsomtale: West Ham – Manchester City

 

 

whuvmcfc

Boleyn Ground 23. januar kl. 18.30: West Ham United – Manchester City

Lørdagens toppkamp i Premier League spilles på Upton Park og er også kampen som SkySports har valgt ut som lørdagens TV-kamp. West Ham på 6. plass tar imot Manchester City på 3. plass i en, på papiret, åpen kamp. Høstens oppgjør mellom de to klubbene på Etihad i Manchester endte med en meget sterk West Ham-seier. 2-1 ble resultatet etter scoringer av Victor Moses og Diafra Sakho. Sistnevnte var også på scoringslista i tilsvarende kamp på Upton Park forrige sesong da West Ham, også den gang, vant 2-1.

Manchester City har hatt en litt varierende sesong, men henger med helt i teten av tabellen, kun ett poeng bak Arsenal og Leicester. I tillegg er de klar for sluttspillet i Champions League, noe de ikke har hatt for vane de siste sesongene. Etter at City tapte for Arsenal andre juledag har de tre seire og to uavgjorte på de fem siste ligakampene. Forrige helg imponerte klubben stort da de vant hele 4-0 mot Crystal Palace.

Som de siste sesongene er Sergio Aguero klubbens toppscorer. Aguero står med 13 scoringer i alle turneringer så langt, men følges tett av Kevin De Bruyne (11) og Raheem Sterling (10). Aguero er skadeutsatt, men er i øyeblikket frisk og scoret to mål mot Palace sist. De Bruyne og Sterling er nye i City-drakta denne sesongen og spesielt førstnevnte har imponert. I tillegg har unggutten Kelechi Iheanacho vært et friskt pust da han har fått spille og foreløpig står han med seks scoringer i den lyseblå drakta. Bare for å vise bredden i troppen som Manuel Pellegrini rår over så har de også Wilfried Bony som et alternativ på topp.

På midtbanen er David Silva tilbake i form etter å ha mistet en del av sesongen med skade. Silva er veldig viktig for det offensive spillet sammen med Yaya Toure. Helt bakerst er den engelske landslagskeeperen Joe Hart solid, mens stopperkjempen Vincent Kompany har mistet mye av sesongen. Til tross for at «sjefen» i forsvaret har mistet store deler av sesongen er det bare Tottenham og Manchester United som har sluppet inn flere baklengsmål i ligaen.

Skadelista til Pellegrini foran lørdagens kamp inneholder forsvarsspillerne Kolarov, Kompany og Mangala, midtbanespilleren Samir Nasri og spissen Wilfried Bony. Den defensive midtbanespilleren Fernandinho er tilbake fra skade og tar i den minste en plass i troppen.

Etter en sterk periode med hele åtte Premier League kamper uten tap måtte West Ham reise tomhendte fra Newcastle forrige lørdag. Etter at Newcastle sjokkåpnet med to scoringer det første kvarteret klarte aldri West Ham helt å svare og måtte innse at sluttresultatet ble 2-1 i favør hjemmelaget.

Den siste uka har West Ham sikret seg underskriften til den meget lovende back/kantspilleren Sam Byram fra Leeds. Mange Premier League-klubber var ute etter Byram og det er veldig gledelig at han valgte West Ham. Byram har uttalt at samtalen med Slaven Bilic var viktig i forhold til at han valgte klubben vår. Det blir spennende å se hvor lang tid det tar før Byram får sin debut for førstelaget, men mest sannsynlig starter han ikke på lørdag.

Mens Byram kom inn denne uka har Mauro Zarate forlatt Upton Park. Argentineren som har scoret noen flotte mål denne sesongen ønsket seg tilbake til Italia og valgte å skrive under for Fiorentina. Bilic har uttalt at Nikica Jelavic også kan komme til å forlate klubben i dette overgangsvinduet og samtidig blir det sagt at det kan komme en ny spiss inn før vinduet stenger i månedsskiftet.

På skadelista til West Ham finner vi i øyeblikket Andy Carroll, Diafra Sakho og Manuel Lanzini. Alle de tre er tilbake i spill igjen om 3-4 uker.  Joey O’Brien er endelig helt skadefri, men han ventes uansett ikke å ta en startplass nå. James Tomkins fikk seg en smell mot Newcastle og er usikker foran lørdagens storkamp. Dersom Tomkins ikke blir kampklar ventes det at Carl Jenkinson tar høyre backplassen, selv om Sam Byram altså er kommet fra Leeds.

Ettersom både Carroll og Sakho er ute er det ventet at Enner Valencia starter som spiss. På midtbanen er det liten tvil om at Payet, Noble og Kouyate starter, mens Song, Obiang, Moses og Antonio kjemper om de siste plassene.

Kan West Ham ta full poengpott mot Manchester City denne sesongen? Etter den sterke borteseieren i høst er det faktisk en reell mulighet for akkurat det. Kan det bli sesongen hvor vi opplever dobbeltseier mot både Liverpool og Manchester City? I såfall en fantastisk prestasjon. Lørdagens kamp blir imidlertid veldig vanskelig og City har mange potensielle matchvinnere. Samtidig har også West Ham en sterk tropp som har bevist at de er vanskelige å beseire. Det er faktisk 5 måneder siden siste tap på Upton Park. Vi er spente og krysser fingrene for at det blir en god lørdag kveld for alle med følelser for West Ham. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar