Forhåndsomtale: West Ham – Middlesbrough

Bilderesultat for london stadium

London Stadium 1. oktober kl 16.00: West Ham United – Middlesbrough

Oktober starter med en ny hjemmekamp for West Ham og forhåpentligvis blir det en bedre måned enn hva september var. Middlesbrough kommer sørover denne lørdags ettermiddagen og de har ikke gjestet West Ham siden mars 2012 da oppgjøret endte 1-1 i Championship. Målscorere den gang var Abdoulaye Faye for West Ham og Bart Ogbeche for Middlesbrough. I mai 2009 vant West Ham 2-1 mot Boro i siste ligarunde hvor scoringer fra Carlton Cole og Junior Stanislas sørget for at bortelaget rykket ned fra Premier League.

Middlesbrough rykket opp fra Championship i mai etter å ha vært veldig nær også året før. Så langt denne sesongen står klubben med 5 poeng etter å ha åpnet sesongen med en seier (borte mot Sunderland) og to uavgjorte. Etter den tid har det blitt tre strake tap slik at de før helgens ligarunde ligger plassert på 16. plass.

Manager Aitor Karanka har utvilsomt gjort en god jobb med Middlesbrough og han gjorde også noen smarte trekk på overgansmarkedet i sommer. Blant annet hentet han den rutinerte spissen Alvaro Negredo på lån fra Valencia. Negredo har scoret 1 mål i ligaen så langt i sesongen men har vist kvaliteter som viser at han kjenner Premier League fra tiden i Manchester City. Andre spillere som har ankommet The Riverside i sommer er de to solide keeperne Victor Valdes og Brad Guzan (Aston Villa), forsvarsspilleren Fabio da Silva (Cardiff) og midtbanespillerne Adama Traore (Aston Villa) og Gaston Ramirez fra Southampton. I tillegg har Boro også hentet den unge stopperen Calum Chambers på lån fra Arsenal.

På midtbane / kant hos Middlesbrough finner vi velkjente Stewart Downing som var West Ham-spiller helt frem til Slaven Bilic overtok managerjobben i fjor sommer. Vi vet godt hva Downing står for og hans innleggsfot kan skape problemer for West Ham-forsvaret da Negredo finnes innenfor sekstenmeteren.

På skadelista til lørdagens bortelag finner vi klubbens kaptein Grant Leadbitter, Fabio da Silva og James Husband. Alle de tre er på vei tilbake etter skade, men ingen av dem vil være klare til helgens kamp.

For West Ham har september måned vært fryktelig svak og etter seks ligarunder står altså klubben med kun tre poeng og befinner seg på 18. plass på tabellen. Forrige helgs hjemmekamp mot Southampton var en trist affære og igjen var det forsvarstabber og manglende selvtillit som preget West Ham.

Den siste uka har igjen spillerne jobbet hardt på treningsfeltet, men Bilic sendte også hele spillertroppen ut for en felles middag tidlig i uka. Dette har dessverre skapt enkelte negative reaksjoner i media da et par av spillerne angivelig skal være observert på byen til langt på natt. Vi får aldri svar på hva effekten av et slikt avbrekk vil være, men tanken er god og forhåpentligvis kan det slå positivt ut.

På skadelista finner vi fremdeles Andy Carroll, Andre Ayew, Arthur Masuaku og Diafra Sakho. Aaron Cresswell vil være tilbake i full trening med førstelaget neste uke og forhåpentligvis vil han være aktuell for spill igjen etter landslagspausen 15. oktober. Håvard Nordtveit fikk seg en liten smell mot Southampton sist og er tvilsom til lørdagens kamp.

Det er veldig vanskelig å spå West Hams startellever denne helgen. Helt bakerst hadde Adrian en god kamp sist til tross for stortapet. Det vil derfor være overraskende om det er på keeperplass Bilic velger å gjøre forandringer. Dersom Nordtveit ikke blir spilleklar vil trolig Byram og Arbeloa spille på hver sin backplass. I midtforsvaret var ikke Reid og Ogbonna patent sist og det blir spennende å se om enten Collins eller Oxford får muligheten denne gang.

Dimitri Payet har ikke vist fjorårsform hittil i sesongen og kanskje kan han få en opptur denne gang? Med seg på midtbanen får han trolig Noble, Kouyate og Antonio. I tillegg er det nærliggende å tro at Feghouli og Lanzini kjemper om den siste plassen på midten. Andre spillere som kan være aktuelle for en plass på midtbanen er Pedro Obiang, Edimilson Fernandes og Gokhan Tore. Helt på topp har Simone Zaza spilt 4 kamper uten å score mål. Kanskje kan Ashley Fletcher få muligheten nå? Uansett hvem som spiller så er det svært ønskelig med scoringer av en eller flere av de nevnte spillerne.

Scandinavian Hammers stiller på London Stadium med mange medlemmer på supportertur denne lørdagen og forhåpentligvis får de en positiv ettermiddag. Lykke til alle Hammers der ute. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar