Forhåndsomtale: West Ham – Norwich

London Stadium 12. januar kl. 20.45: West Ham United – Norwich City

Onsdag kveld spilles den utsatte kampen fra 18. desember da Norwich-troppen var hardt angrepet av covid og ikke kunne stille lag. Nå kommer begge lag fra seire i FA cupen på søndag da West Ham beseiret Leeds med 2-0 mens Norwich vant 1-0 borte mot Charlton. Sist gang de to klubbene møttes var sommeren 2020 da West Ham vant 4-0 på Carrow Road og sendte Norwich mot nedrykk fra Premier League. Den store matchvinneren fra kampen den gang var Michail Antonio som like godt scoret alle fire målene.

Norwich har fått et brutalt møte med Premier League etter en sesong i Championship. Etter halvspilt serie er de sist på tabellen med kun 10 poeng og bare 8 scorede mål. Det er tynne saker, men håpet til klubben ligger i at det er andre klubber som også sliter og at det kun er 3 poeng opp til Watford på plassen over nedrykksstreken. «The Canaries» har også skiftet manager i løpet av høstsesongen da Daniel Farke ble erstattet av Dean Smith.

Spillet og resultatene så ut til å bedre seg noe rett etter managerbyttet, men de siste kampene har igjen vist at det vil bli uhyre tøft å beholde plassen i Premier League. De fem kampene i desember endte med 0 poeng og 0-14 i målforskjell. Spillet har imidlertid vært brukbart i enkeltkamper og mot Manchester United var de uheldige da bortelaget stakk av med en 1-0 seier hovedsakelig takket være fantastisk keeperspill av David De Gea.

På samme måte som de foregående sesongene er finske Teemu Pukki mestscorende hos Norwich så langt. Andre nøkkelspillere i klubben er keeper Tim Krul, backen Max Aarons samt norske Mattias Normann og hans midtbanekollega Billy Gilmour.

Foran møtet med West Ham onsdag har Norwich noen fravær. Dette gjelder blant annet de to sistnevnte Normann og Gilmour, mens en annen frisk midtbanespiller Todd Cantwell har slitt med sykdom og vil bli sjekket nærmere på kampdagen. Andre som er uaktuelle på onsdag er forsvarsspillerne Zimmermann og Omabamidele samt midtbanespillerne Lukas Rupp og Jonathan Rove.

West Ham kommer fra en sterk cupseier mot Leeds og før det ble det seier mot både Watford og Crystal Palace i ligaen. En fantastisk høstsesong gjør at klubben i øyeblikket er nummer 5 i Premier League med 34 poeng, men det er jevnt fra 4. til 10. plass på tabellen slik at hver kamp er viktig for å være med å kjempe om Europacupspill neste sesong.

Said Benrahma har reist til afrikamesterskapet hvor han i første kamp for Algerie startet på innbytterbenken og kun fikk spille de siste minuttene i det som var en skuffende kamp og hvor de regjerende mesterne kun klarte 0-0 mot Sierra Leone.

Med Benrahma ute har Nikola Vlasic en gyllen mulighet til å vise seg frem for West Hams førstelag. Akkurat den muligheten grep han også godt i cupkampen mot Leeds på søndag. Det er derfor ventet at Vlasic starter igjen mot Norwich og forhåpentligvis vil han igjen vise hva han kan på London Stadium.

Jarrod Bowen har hatt en fantastisk desember-måned og han var også god på søndag. Bowen starter garantert igjen dersom ikke noe uforutsett dukker opp. I likhet med Bowen tegnet også Manuel Lanzini seg på scoringslista mot Leeds. Det betyr at argentineren har åpnet 2022 med tre scoringer på to kamper. Det er imponerende og veldig morsomt.

West Ham 2-0 Leeds United: Manuel Lanzini and Jarrod Bowen fire West Ham  past Leeds in FA Cup | Football News | Sky Sports

Mot Leeds var Fabianski erstattet med Areola i mål, noe som også var forventet når det var cuprunde. Andre endringer var nevnte Benrahma og Vladimir Coufal som hadde pådratt seg covid. Med Coufal ute og unggutten Ashby utilgjengelig fikk Ryan Fredericks en sjelden mulighet på høyrebacken. Fredericks gjør alltid en brukbar jobb og har et stort fortrinn med sin hurtighet, men han viste også tegn på at kampformen ikke er den beste da han gjør noen merkelige valg med ballen. Det er ventet at Coufal nå vil være tilbake og at han danner forsvarsfirer med Dawson, Diop og Ben Johnson.

Declan Rice og Tomas Soucek tar de to sentrale midtbaneplassene mens Michail Antonio starter på topp så lenge han er frisk. Det var nok mange som ble engstelige da det så ut som om Antonio hadde pådratt seg en skade i førsteomgangen mot Leeds, men han forble på banen og viste på kontringen som ga 2-0 scoringen at han definitivt ikke var nevneverdig plaget.

På skadefronten for øvrig er det gode nyheter rundt Kurt Zouma. Han har gjort store fremskritt og skal ikke være langt unna å være spilleklar igjen. Dette er i såfall langt foran skjema for hva vi først kunne forvente. Nå har Zouma for øvrig pådratt seg covid så et comeback vil ikke skje denne uka, men det spekuleres i om han kan være klar til spill allerede mot Manchester United 22. januar. Ellers er selvsagt Ogbonna ute mens Cresswell mest sannsynlig også må holde seg i ro en stund til.

Det er aldri enkelt å møte ligaens bunnlag. Det er ingen som forventer at Norwich skal ta med seg poeng tilbake fra London i møte med et av ligaens beste lag og derfor har de heller ikke noe press på seg. West Ham har egentlig alt å tape her da alle forventer seier. Forhåpentligvis har David Moyes klart å få spillerne 100% påskrudd til kampstart slik at det ikke er noen fare for undervurdering. Selv om det er stor forskjell på lagene når vi ser på tabellen så skal det ikke mye til før det kan bli en overraskelse her, men vi tror Declan Rice & co er så profesjonelle at de ikke går i den «fella». Om West Hams offensive spillere slår seg løs og lar ballen gå hurtig kan det bli en morsom onsdagskveld på London Stadium. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar