Forhåndsomtale: West Ham – Rapid Wien

Europa League London Stadium 30. september kl. 21.00: West Ham United – Rapid Wien

Det er klart for andre kamp I gruppespillet av Europa League og West Ham tar imot Rapid Wien. Som kjent tok West Ham en sterk borteseier mot Dinamo Zagreb for to uker siden mens Rapid Wien gikk på et 0-1 tap hjemme mot Genk. Dette betyr at med seier her så vil West Ham allerede være på god vei mot avansement fra gruppespillet.

For de som husker tilbake til slutten av åtti-tallet og begynnelsen av nitti-tallet forbindes nok Rapid Wien med klubben hvor Jan Åge Fjørtoft var klubbens toppscorer og stjernespiller. 20 år senere var det tidligere West Ham-spiller Ragnvald Soma (bildet under) som fikk noen sesonger for Rapid Wien fra 2009 til 2012. West Ham og Rapid Wien har aldri tidligere møtt hverandre i en tellende kamp før de møtes torsdag kveld.

Soma vant foran tomme tribuner

Rapid Wien kvalifiserte seg til spill i Europa etter å ha endt forrige sesong på andre plass i den østerriske Admiral Bundesliga, bare slått av Salzburg. Denne sesongen har imidlertid startet langt svakere og etter ni serierunder ligger de på nest siste plass. De tre siste kampene har alle endt med tap og sist søndag ble det 0-3 i hjemmekampen mot Sturm Graz.

Spillere som West Ham må se opp for på torsdag er den greske midtbanespilleren Taxiarchis Fountas som har fire mål så langt i sesongen og Marko Grüll som har stått for tre scoringer. Bosnieren Srdjan Grahovac er også en midtbanespiller som liker å komme til avslutninger. Han har vært i Rapid Wien helt siden 2014 og har to landskamper for Bosnia Hercegovina. Richard Strebinger har vært førstekeeper de siste sesongene og står også med en landskamp for Østerrike.

West Ham kommer fra to sterke borteseire mot hhv Manchester United og Leeds. Og når vi tar i betraktning at David Moyes benyttet totalt hele 21 spillere i de to kampene så sier det noe om at bredden i West Hams spillertropp nå er ganske god.

Det mannskapet som startet kampen mot Leeds på lørdag er nok de 11 som Moyes i øyeblikket betrakter som sine beste, men cupkampen mot Manchester United viste at også de som akkurat nå betraktes som de «nest beste» også ville bevise at de har noe på dette nivået å gjøre. I forrige Europa League kamp i Zagreb stilte Moyes med det vi kan betegne som toppet mannskap, men denne gang kan noen av de andre få spilletid.

Areola spilte godt i cupkampen mot Manchester United og kan få spille mot Rapid Wien. I forsvaret er det godt mulig at Diop og Dawson spiller slik at Zouma og Ogbonna får verdifull hvile før neste ligakamp som er på søndag. På midten har Moyes nå både Kral, Noble og Lanzini som alternativer dersom han velger å spare Rice og / eller Soucek. Lengre frem i banen er det sannsynlig at Vlasic starter mens Yarmolenko også kan bli å se blant Moyes’ utvalgte.

Den eneste som definitivt er ute for West Ham er Ryan Fredericks som sliter med strekkskaden han pådro seg i ligacupkampen på Old Trafford. I tillegg er det usikkert om Vladimir Coufal blilr spilleklar. Dersom Coufal ikke blir klarert for spill er det mest sannsynlig Ben Johnson som starter på høyre backplass.

WHZ Tactics: West Ham youngster Ben Johnson steps up at Old Trafford

Dette er en viktig kamp i gruppa ettersom det vil skille seks poeng mellom de to klubbene dersom det blir hjemmeseier mens de vil stå likt dersom Rapid Wien skulle stikke avgårde med seieren. West Ham har et sterkt mannskap som er i form og det som derimot skulle tale i Rapid sin favør er at de har mer erfaring fra spill i Europa. Vi krysser fingrene for at kvalitet blir avgjørende og at Moyes’ utvalgte har dagen slik at det blir en jubelkveld under flomlysene på London Stadium denne torsdagskvelden.

Legg igjen en kommentar