Forhåndsomtale: West Ham – Sheffield Utd

London Stadium 15. februar kl. 19.00: West Ham United – Sheffield United

Etter at West Ham røk ut av FA-cupen sist tirsdag vil kampprogrammet de neste ukene bli mindre intensivt enn det har vært i det siste. Akkurat det er neppe noen ulempe da det er stor slitasje på spillerne etter et tett kampprogram over lang tid. I den 24. serierunden er det mandagskamp på West Ham da Sheffield United kommer på besøk til London Stadium. Forrige sesong endte tilsvarende møte 1-1 etter at Robert Snodgrass hadde sørget for at West Ham ledet til pause. Da klubbene møttes på Bramall Lane i november vant West Ham 1-0 hvor Sebastien Haller scoret kampens eneste mål.

Etter en fantastisk sesong som nyopprykket til Premier League i 2019 har Sheffield United kommet skikkelig ned på jorda denne sesongen. Mye har gått imot klubben gjennom høsten og vinteren, men den siste tiden har det gått noe bedre. De sto for en sensasjonell borteseier på Old Trafford så sent som 27. januar, men likevel befinner de seg i øyeblikket helt sist i Premier League etter at de kun har tatt 11 poeng totalt. Så langt har det blitt 3 seire, men verdt å merke seg er at alle disse tre seirene har kommet i løpet av de seks siste seriekampene. I tillegg er de klare for kvartfinalen i FA cupen etter at de beseiret Bristol City sist onsdag.

Sheffield Uniteds store problem denne sesongen har vært at de scorer altfor få mål. Så langt har det blitt 15 mål på 23 seriekamper og da hjelper det ikke at det er andre lag som slipper inn like mange eller enda flere. De kjøpte Rhian Brewster fra Liverpool i august for en høy prislapp, men han har så langt ikke imponert og har fortsatt til gode å score i Sheffield-drakta. De som har flest nettkjenninger denne sesongen er David McGoldrick og veteranen Billy Sharp. Lenger bak på banen sto en spiller som John Lundstram for mange scoringer forrige sesong, men har så langt ikke lykkes med å finne nettmaskene denne sesongen.

I høst var det mange som mente at en stor del av årsaken til Sheffield Uniteds store nedtur denne sesongen skyldtes at de måtte slippe keeper Dean Henderson som forrige sesong var på lån fra Manchester United. Deres nye keeper Aaron Ramsdale var ikke samme klasse, men utover vinteren har den tidligere Bournemouth-keeperen spilt seg mer og mer varm i trøya på Bramall Lane og han har vært både jevn og god, spesielt etter nyttår.

På skadelista til Sheffield United finner vi fortsatt Sander Berge. I tillegg er forsvarerne Jack Robinson og Jack O’Donnell ute mens Enda Stevens og George Baldock er usikre og vil bli testet nærmere kampstart.

West Ham måtte ut i ekstraomganger i FA cupen på tirsdag i en kamp som forøvrig også ga skader på flere spillere. 0-1 tapet mot Manchester United var tungt, men klubben har fortsatt alt å spille for i ligaen med 6. plass før denne serierunden.

Det har vært mye å glede seg over for West Ham den siste tiden og i serien er det kun blitt tap mot Liverpool på de ni siste kampene. Prestasjonene har imidlertid variert. I siste kamp mot Fulham var det hjemmelaget som var nærmest seieren mens West Ham i oppgjøret mot Aston Villa kun noen dager i forveien viste storspill og vant fullt fortjent.

I cupkampen på Old Trafford var Jesse Lingard forhindret i å spille da han allerede hadde representert Manchester United i den samme cupturneringen. Lingard er klar igjen nå og det forventes at han går rett inn i startoppstillingen til sin første hjemmekamp med West Ham.

Bilderesultater for jesse lingard west ham

Angelo Ogbonna er definitivt ute noen uker etter at han pådro seg en kraftig vridning i ankelen sist. Veldig synd ettersom han har vært en av klubbens absolutt beste spillere denne sesongen. På den annen side skal vi nok være glad for at det ikke ble brudd etter at han fikk kjenne skikkelig på knottene til Anthony Martial. Med Ogbonna ute er det naturlig at Issa Diop danner stopperpar med Craig Dawson. Diop kom inn for Ogbonna da han ble skadet, men Diop fikk seg også en smell (i hodet) og måtte også forlate banen etter kort tid. Han er imidlertid klar igjen nå og forhåpentligvis er han topp motivert for å vise seg fram etter en sesong hvor han har tilbragt mye tid på innbytterbenken.

Bilderesultater for issa diop

Said Benrahma har vært blant West Hams beste spillere etter nyttår og det var noe overraskende at Moyes valgte å plassere han på benken i cupkampen. Trolig var det kun taktiske årsaker, men for å finne åpninger i Sheffield-forsvaret på mandag håper vi Benrahma er på banen fra start. Med seg i den offensive delen av midtbaneleddet får han Jesse Lingard og Jarrod Bowen eller Pablo Fornals. Manuel Lanzini får dessverre lite tillit fra Moyes til tross for noen gode innhopp.

Bilderesultater for said benrahma west ham

Michail Antonio ble tatt av banen mot Fulham og var ikke i troppen mot Manchester United da han har slitasje i muskulaturen. Antonio var skadet mange uker i høst og det tette kampprogrammet i januar har tydeligvis satt spor. Nå er det imidlertid forventet at han er tilbake og vi trenger han definitivt helt på topp. Spissvikaren forrige uke var Andrey Yarmolenko, men han pådro seg en kneskade som dessverre kan vise seg å bli langvarig.

Skadelista til Moyes består da altså av Yarmolenko, Ogbonna og Masuaku. Forhåpentligvis blir det ingen nye skader mandag kveld for West Hams spillertropp er ikke større enn at hvert forfall vil merkes utover våren.

Å møte bunnlaget Sheffield United nå er definitivt ikke enkelt. Denne serierunden har Fulham beseiret Everton og West Bromwich har tatt poeng mot Manchester United. Dette viser bare at lagene helt i bunnen av tabellen har begynt å finne frem det lille ekstra som kreves og som de ofte klarer å skape når de etter hvert får «kniven på strupen». Vi krysser fingrene for at Rice, Soucek & co klarer å være 110% påskrudd og samtidig vise sin klasse slik at poengene kan bli igjen i London denne mandagskvelden. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar