Forhåndsomtale: West Ham – Southampton

Bilderesultat for manuel lanzini west ham 2016 2017

London Stadium 25. september kl. 17.00: West Ham United – Southampton

Andre hjemmekampen på fire dager står for døren på søndag når West Ham får besøk fra sørkysten og Southampton. Forrige sesongs oppgjør mellom disse klubbene på Upton Park ble en spesiell forestilling. Southampton ledet lenge 1-0 etter et selvmål av Carl Jenkinson før Michail Antonio (på merkelig vis) og Andy Carroll scoret for hjemmelaget og sørget for romjulsmoro i Øst-London. For øvrig har Southampton vist seg å være en litt vanskelig motstander for West Ham de senere årene, både på hjemme- og bortebane.

Southampton endte helt oppe på 6. plass forrige sesong. En stor del av æren for den prestasjonen ble tilskrevet manager Ronald Koeman og han ble deretter hentet til managerstolen i Everton for å forsøke å løfte «den gamle storheten» tilbake til nye høyder. Southampton måtte derfor ut på managerjakt igjen og valget falt denne gang på franskmannen Claude Puel som kom fra trenergjerningen i Nice.

Åpningen på denne sesongen har ikke vært helt problemfri for The Saints og den første ligaseieren kom så seint som forrige helg da Swansea ble beseiret 1-0 på St Marys. I forkant og etterkant av den seieren ble det også gevinst i Europa League og Ligacupen slik at klubben i øyeblikket kommer med tre strake seirer.

Målscorer for Southampton mot Swansea sist var Charlie Austin som ble hentet fra QPR i januar. Austin startet Southampton-karrieren med å bli matchvinner på Old Trafford, men etter den tid har det gått trått. Det kan imidlertid se ut som om Austin har funnet tilbake til den formen han viste da han «bøttet inn» mål for QPR og ble tatt ut i Englands landslagstropp. Det er derfor all grunn for West Hams stoppere til å passe litt ekstra godt på Southamptons nummer 10 på søndag.

Nye spillere på St Marys denne sesongen er kantspilleren Nathan Redmond (Norwich), keeperen Alex McCarthy (Crystal Palace) den danske midtbanespilleren Pierre-Emile Hojbjerg (Bayern Munchen) og den marokkanske midtbanespilleren Sofiane Boufal som ble Southamptons dyreste signering da han kom fra franske Lille for 16 mill pund. Ut fra Southamptons spillertropp i sommer forsvant midtbanegiganten Victor Wanyama (Tottenham), Sadio Mane (Liverpool), Graziano Pelle (Kina), Gaston Ramirez (Middlesbrough) og Kelvin Davis.

Foran helgens ligarunde er spissen Jay Rodriguez ute med strekkskade mens rekordkjøpet Boufal trener seg opp etter en kneskade og backen Jeremy Pied er langtidsskadd.

West Ham fikk en etterlengtet seier i ligacupen mot Accrington Stanley på onsdag. Den seieren satt imidlertid veldig langt inne og seiersmålet kom ikke før i det 6. tilleggsminuttet. Seier og avansement var selvsagt veldig viktig, men spillet var heller ikke bra i den kampen. Positivt var det imidlertid at klubben klarte å holde nullen bakover etter å ha sluppet inn 11 mål på de tre siste ligakampene.

Fem serierunder inn i sesongen ligger West Ham plassert på nedrykksplass med kun tre poeng. I tillegg til alle skadefraværene er det forsvarsspillet som volder Slaven Bilic mest hodebry. Mot West Bromwich sist helg var det bedring i andre omgang, men det er selvsagt bortimot umulig å få med seg poeng når man ligger under 0-4 med en drøy halvtime igjen. West Ham hadde mer enn 70% ballbesittelse i den kampen, men når det på nytt ble gjort personlige feil i forsvaret ble det null poeng.

Sofiane Feghouli var tilbake sist helg, noe som var veldig gledelig. Han er en spiller som både kan og tør utfordre motstandernes backer noe West Ham så absolutt trenger. Det er imidlertid kamp om plassene på midtbanen når Payet, Lanzini og Antonio også har vist god form. De sentrale midtbanespillerne Mark Noble og Cheikou Kouyate har ikke vist hva de kan så langt i sesongen og begge ble spart i midtukens cupkamp.

Ny mann på skadelista den siste uka er Arthur Masuaku som pådro seg en kneskade mot Accrington. Masuaku vil være ute av spill minst seks uker fremover og med Aaron Cresswell fortsatt noen uker unna å gjøre come-back så har klubben på nytt fått en utfordring på backplass. Alvaro Arbeloa debuterte i midtuka på høyreback og ble flyttet over på venstresiden da Masuaku måtte forlate banen. Det er ventet at Arbeloa starter på venstreback på søndag og at Sam Byram kommer inn igjen som høyreback.

Enkelte har også begynt å stille spørsmålstegn med formen til keeper Adrian. Darren Randolph voktet målet i cupkampen og vi skal ikke se helt bortfra at det kan komme et keeperbytte i ligaen snart også. Winston Reid var skadet sist, men er tilbake denne gang. Etter at James Collins har hatt et par svake kamper er det grunn til å tro at Reid og Angelo Ogbonna vil danne stopperpar på søndag.

I tillegg til Masuaku og Cresswell er fremdeles Andy Carroll, Diafra Sakho og Andre Ayew ute med skader. Med Carroll ute har det vært ulike spisser som har fått muligheten, men Simone Zaza har startet de tre siste. Han har imidlertid fremdeles til gode å score i West Ham-trøya. Vi håper det snart løsner for italieneren.

West Ham står foran to hjemmekamper den neste uka med Southampton og Middlesbrough som kommer på besøk neste helg. Det er to veldig viktige kamper for West Ham og vi krysser alt vi har for at det starter med tre poeng på søndag. Kampen er for øvrig den eneste Premier League-kampen denne søndagen slik at all oppmerksomhet vil være rettet mot Stratford og London Stadium denne dagen. Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar