Forhåndsomtale: West Ham – Sunderland

Bilderesultat for simone zaza west ham

London Stadium 22. oktober kl. 16.00: West Ham United – Sunderland

West Ham tar imot Sunderland på London Stadium lørdag ettermiddag til en kamp hvor begge lag har sterkt behov for poeng. Forrige sesongs oppgjør på Boleyn Ground endte med hjemmeseier 1-0 etter scoring av Michail Antonio (og med tilhørende morsom målfeiring).

Sunderland befinner seg helt sist på Premier League-tabellen med kun 2 poeng på de 8 første ligakampene. Etter at Sam Allardyce forlot klubben i sommer for å overta som engelsk landslagssjef ble David Moyes ansatt som ny manager på Stadium of Light. Moyes har altså ennå til gode å vinne en ligakamp med de rød/hvit stripede og i likhet med de siste sesongene ser klubben ut til å måtte slite i bunnen av tabellen også i år. Sist helg måtte Sunderland reise hjem fra Stoke med 0-2 tap i en kamp de fort kunne tapt med større sifre. Nærmest seier i høst var de da en 2-0 ledelse hjemme mot Crystal Palace endte med 2-3 tap.

Nye spillere inn på Stadium of Light i sommer var spissen Victor Anichebe som kom fra West Bromwich på fri overgang, ungguttene Paddy McNair og Donald Love kom fra Manchester United, midtbanespilleren Didier Ndong ble hentet fra franske Lorient for hele 13,6 mill pund og stopperen Papy Djilobodji for 8 mill pund fra Chelsea. I tillegg er kantspilleren Adnan Januzaj hentet på lån fra Manchester United. Den mest profilerte spilleren som ikke fikk fornyet kontrakt i Sunderland etter forrige sesong er stopperen Wes Brown.

Den tidligere West Ham-spissen Jermaine Defoe har, sammen med keeper Jordan Pickford, vært Sunderlands beste spillere hittil i sesongen. Defoe har 4 scoringer så langt mens 22 år gamle Pickford har gjort keeperplassen til sin i Vito Mannones skadefravær. Andre skadefravær i bortelagets tropp før lørdagens kamp er Lee Cattermole, Sebastian Larsson, Adnan Januzai, Jason Denayer, Jan Kirchoff og Fabio Borini. Sistnevnte vil være ute av spill en god stund fremover.

West Ham leverte sesongbeste forrige helg og tok en sterk 1-0 seier borte mot Crystal Palace. Spillerne viste en innsats og vilje til å ofre seg som vi ikke har sett tidligere i høst og samtlige gjorde «manns jobb». Winston Reid spilte fantastisk i midtforsvaret sammen med Ogbonna og Kouyate. Når Adrian i tillegg sto sikkert i mål ble det null baklengs for andre gang i ligaen denne sesongen. Akkurat dette er nok nøkkelen til at resultatene skal fortsette å komme også fremover. I tillegg var det veldig moro å se at Lanzini og Zaza løp til de nærmest stupte. Zaza ønsker svært gjerne å åpne «målkontoen» i West Ham-trøya snart og det hadde vært veldig artig om den scoringen kunne komme nå.

Aaron Cresswell var tilbake på venstreback/-kant etter å ha vært ute med skade siden pre-season i juli. Cresswell spilte med en ro og selvtillit som viste at han definitivt var tilbake for fullt. Det var derfor veldig synd at han ble offer for en dommertabbe hvor han pådro seg to gule kort på under ett minutt. Det røde kortet sist betyr at Cresswell dessverre soner katantene mot Sunderland.

På skadelista til West Ham finner vi fortsatt Sam Byram, Gokhan Tore, Andy Carroll og Diafra Sakho. Sommerens rekordkjøp Andre Ayew er tilbake i full trening, men vil ikke være i troppen denne lørdagen. Ayew kan være spilleklar neste helg og når han er tilbake i spill vil det være som en nysignering for West Ham etter at han kun har vært på banen i 35 minutter denne sesongen. Vi gleder oss til å se ghaneseren tilbake i West Ham-trøya.

Slaven Bilic var veldig tydelig etter seieren sist at det var kun høyt fokus mot Sunderland som ville gjelde denne uka. Vi håper han og spillerne har brukt tiden godt og at vi på lørdag ser minst like høy intensitet i spillet som sist. Det er aldri enkelt å møte et lag som jakter sin første seier for sesongen. Vi håper og tror likevel West Ham er et bedre fotballag enn Sunderland og at spillerne klarer å bevise det på vår nye hjemmebane. En svært viktig kamp for begge lag og vi krysser fingrene for at poengene blir igjen i London. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar