Forhåndsomtale: West Ham – Watford

mark-noble

London Stadium 10. september kl 16.00: West Ham United – Watford

Etter spilleopphold grunnet landskamper forrige helg er det igjen klart for Premier League-fotball og Watford tar turen til Stratford og London Stadium lørdag ettermiddag.

Forrige sesongs oppgjør mellom de to klubbene endte med 3-1 seier til West Ham i en av de aller siste kampene som ble spilt på Boleyn Ground. Målscorere for hjemmelaget i den kampen var Mark Noble med to straffespark og Andy Carroll. Watfords trøstemål ble satt inn av den sveitsiske stopperen Sebastian Prodl mens Adrian helt på tampen reddet et straffespark fra Troy Deeney.

Watford var nyopprykket forrige sesong og gjorde en imponerende førstesesong i Premier League. Frem til nyttår var de å finne på øvre halvdel av tabellen, men utpå vårparten ble det noe tøffere og klubben endte til slutt på 13. plass. Klubben var egentlig aldri truet av nedrykk, men likevel valgte klubben og manager Quique Flores å skille lag ved sesongslutt.

Ny manager på Vicarage Road denne sesongen er Walter Mazzarri som tidligere har ledet italienske storklubber som Inter, Napoli og Sampdoria. Foreløpig har ikke Mazzarri fått noe drømmestart på karrieren i Watford. På tre ligakamper står de kun med ett poeng etter å ha tapt hjemmekampene mot Chelsea og Arsenal. Det ene poenget de har hentet tok de med seg i åpningsrunden mot Southampton. I tillegg har klubben røket ut av ligacupen etter 1-2 mot Gillingham.

Forrige sesongs gode resultater var mye takket være scoringene til de to spissene Troy Deeney og Odion Ighalo. Klubben er nok avhengig av at de to lykkes også denne sesongen om de skal henge med rundt midten av tabellen. I sommer har klubben hentet den offensive midtbanespilleren Roberto Pereyra fra Juventus. Han er utvilsomt en kvalitetsspiller og i sin debutkamp for Watford sist scoret han 1-3 målet mot Arsenal. Ellers er det verdt å merke seg at tidligere West Ham-spiller Valon Behrami fortsatt er sentral på midtbanen til Watford mens den rutinerte keeperen Heurelho Gomes vokter buret.

I tillegg til Pereyra har de gule og sorte hentet forsvarsspilleren Brice Dja Djedje fra Marseille for 3 mill pund, mens spissen Isaac Success Ajayi (Granada), forsvarsspilleren Christian Kabasele (Genk), angriperen Stefano Okaka (Anderlecht) og vingen Jerome Sinclair (Liverpool) også er kommet til klubben i sommervinduet. Av de mest kjente spillerne som har forlatt Watford i sommer er spissen Matej Vydra som gikk til Derby for hele 8 mill pund og Almen Abdi som har signert for Sheffield Wednesday i en handel verdt 4 mill pund.

Etter en sesonginnledning med ekstremt mange skader på nøkkelspillere begynner situasjonen så smått å se bedre ut for West Ham. Til lørdagens hjemmekamp meldes både Dimitri Payet, Manuel Lanzini og Sofiane Feghouli spilleklare. I tillegg er Simone Zaza sikkert motivert for å vise hva han kan bidra med i West Ham-drakta. Det er usikkert om Bilic velger å starte med Zaza, men han vil rimelig sikkert være i spillertroppen. I tillegg kom den rutinerte backen Alvaro Arbeloa til klubben på overgangsvinduets siste dag. Dette er utvilsomt en spiller som vil tilføre masse til spillergruppen allerede fra dag 1. I likhet med Zaza kan lørdagens kamp komme noe tidlig for Arbeloa da han neppe er i sin beste kampform ennå.

Flere spillere har vært opptatt med sine respektive landslag den siste tiden, men heldigvis er ikke noen kommet tilbake med skader. Både Darren Randolph, James Collins, Angelo Ogbonna, Gokhan Töre, Dimitri Payet, Adrian og Michail Antonio har vært ute og representert sine hjemnasjoner, selv om Adrian og Antonio ikke fikk spilletid denne gang.

De som fremdeles befinner seg på West Hams skadeliste er Aaron Cresswell, Andre Ayew, Andy Carroll og Diafra Sakho. Ingen av de fire vil være tilbake med det første, men det meldes om stor fremgang, spesielt for Cresswell.

Med mange spillere tilbake fra skade er det vanskelig å tippe hvilken startellever Bilic velger på lørdag, men vi prøver oss med denne: Adrian – Byram, Reid, Ogbonna, Masuaku – Antonio, Noble, Kouyate, Payet – Lanzini – Fletcher. Sistnevnte imponerte mot Manchester City sist og dersom ikke Bilic mener Zaza er 100% i kampform vil trolig Fletcher får starte igjen.

Selv om West Ham nå stiller styrket i forhold til for to uker siden er det ingen grunn til å tro at dette blir en enkel kamp. Watford trenger sårt poeng for å ikke komme «bakpå» allerede og de vil garantert selge seg dyrt. Vi håper likevel Payet, Lanzini & co viser sin klasse og bidrar til at tre poeng blir igjen i Øst-London. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar