Forhåndsomtale: West Ham – West Bromwich

London Stadium 19. januar kl. 19.00: West Ham United – West Bromwich Albion

Kampene kommer tett nå og kun tre dager etter 1-0 seieren mot Burnley kommer West Bromwich på besøk til London Stadium. Klubben fra Birmingham rykket opp fra Championship foran inneværende sesong med Slaven Bilic som manager og Julian Dicks i støtteapparatet. Høstsesongen i Premier League ble imidlertid ikke enkel for Bilic & co og i midten av desember sa styret at de ikke lenger hadde tiltro til at det eksisterende trenerapparatet ville klare å berge klubben fra nedrykk. Inn kom en annen tidligere West Ham-manager, Sam Allardyce. Mannen som har fått stempel på seg som en som aldri rykker ned. De to klubbene møttes i FA-cupen forrige sesong og da var det West Bromwich som vant 1-0 på London Stadium.

Før tirsdagens kamp ligger West Bromwich utsatt til på 19. plass med kun 11 poeng. De tok sesongens andre ligaseier sist lørdag da de vant 3-2 borte mot Wolverhampton. Denne seieren kan ha gitt en god selvtillit inn i laget ettersom Wolves er alt annet enn enkle å møte på Molineux samtidig som det var lokaloppgjør. Etter at Big Sam overtok som manager har faktisk klubben tapt alle hjemmekampene mens de ennå er ubeseiret på bortebane. Forhåpentligvis vil den bortestatistikken ryke på tirsdag.

Den største nysigneringen The Baggies gjorde i sommer var da Grady Diangana kom fra nettopp West Ham. Det skapte mye støy i sosiale medier blant West Ham-fansen at klubben solgte en av sine egne lovende unggutter. Diangana gjorde sine saker bra i starten av sesongen, men har etter hvert blitt litt ut og inn av førsteelleveren.

West Brom's Grady Diangana: 'I like to draw faces … make Afro beat,  hip-hop' | West Bromwich Albion | The Guardian

Nøkkelspillere hos West Bromwich er keeper Sam Johnstone, stopperen Semi Ajayi, kapteinen på midtbanen Jake Livermore, klubbens toppscorer Matheus Pereira og Conor Gallagher som er på lån fra Chelsea. Forrige uke hentet de også Robert Snodgrass fra West Ham. Snoddy debuterte i seieren mot Wolves og spiller rimelig sikkert også mot sine gamle lagkamerater.

På skadelista finner Allardyce nå Grady Diangana, spissen Karlan Grant og Conor Townsend. Keeper Sam Johnstone og midtbanespilleren Matt Phillips sto over sist som følge av coronasmitte, men begge er på vei tilbake og kan bli å finne på banen mot West Ham. Nevnte Gallagher sto over med fem gule kort mot Wolves, men er spilleberettiget igjen nå.

West Ham slet seg til en viktig 1-0 seier mot Burnley på lørdag og er med 29 poeng oppe på en 9. plass. Det er svært jevnt poengmessig blant alle lagene på øvre halvdel og uansett hvordan det går mot West Bromwich har West Ham gjort en meget solid første halvdel av sesongen.

Michail Antonio var tilbake fra start og scoret seiersmålet mot Burnley. Ettersom Antonio har vært lenge ute og også spilte mye av cupkampen sist mandag er det blitt spekulert i om han vil bli spart på tirsdag. Det meste tyder på at han blir å finne på banen, spesielt nå når klubben ikke akkurat har mange spisser å velge blant. Unggutten Odubeko var på benken mot Burnley, men kom ikke innpå da. Dersom det skulle bli behov er også Andrey Yarmolenko og Jarrod Bowen alternativer som spiss.

D-day for Michail Antonio as West Ham boss David Moyes anxiously awaits  results of hamstring scan - Hammers News

Det blir neppe store forandringer i West Hams startoppstilling fra sist. Med fire kamper på rad uten å slippe inn mål skal det mye til om Moyes velger å gjøre endringer i forsvarsrekka frivillig. Fabianski var tilbake sist og var trygg og god. Fabian Balbuena skal nå være tilbake fra sitt coronafravær, men han tar ikke plassen fra Ogbonna eller Dawson som begge har storspilt.

Lengre frem på banen er selvsagt Soucek og Rice selvskrevne mens Bowen og Fornals tar de to kantrollene. Said Benrahma ble erstattet av Manuel Lanzini med 20 minutter igjen sist. Benrahma gjorde ingen dårlig kamp og det var ikke veldig overraskende at han ble skuffet da han ble tatt av banen. Lanzini gjorde også en god figur da han kom inn så det blir spennende å se hvem Moyes velger å bruke fra start.

Det ble heldigvis ingen nye skader på West Hams spillere i helgen og det betyr at det kun er Arthur Masuaku som nå er fraværende med skade. Så lite skadeproblemer som West Ham har hatt denne sesongen kan vi ikke huske å ha opplevd på mange år og kanskje er det ikke tilfeldig. Spillerne virker godt trent og vi krysser fingrene for at den fine skadestatistikken holder seg også videre utover i sesongen.

Til helgen er det igjen FA-cup, noe som betyr at Moyes kan velge å spare noen nøkkelspillere da om det er hensiktsmessig. Neste seriekamp er om en uke mot Crystal Palace. Å møte West Bromwich er selvsagt ikke enkelt og de har sikkert fått den energien de trengte gjennom seieren på lørdag. Vi vet jo også at Sam Allardyce er en luring og han klarte å få med seg ett poeng fra Anfield for bare tre uker siden. Vi håper selvsagt likevel at West Hams spillere nå ønsker å få med seg ytterligere poeng før det er cupkamp og dersom spillerne går på banen med minst like stor innsats som bortelagets spillere så bør det være gode sjanser for hjemmeseier på tirsdag. West Ham har et godt lag og dersom spillerne har en god dag så kan det bli en morsom tirsdagskveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar