Forhåndsomtale: West Ham – Wolves

London Stadium 27. september kl. 20.00: West Ham United – Wolverhampton Wanderers

Søndag kveld tar West Ham imot Wolverhampton Wanderers i tredje serierunde på London Stadium. Etter at Wolves rykket opp for to år siden har de vunnet alle fire møtene med West Ham og målforskjellen er totalt 8-0 i favør «Ulvene». Det siste møtet mellom de to klubbene var første kamp etter restarten i juni da bortelaget vant 2-0 på London Stadium etter scoringer av Jimenez og Neto. La oss håpe at det er nå den fryktelige statistikken for West Ham blir snudd med et positivt resultat.

Etter opprykket i 2018 har Wolves endt på 7. plass to sesonger på rad. En meget sterk prestasjon og det er et imponerende stykke arbeid manager Nuno Espirito Santo har gjort med klubben. Denne sesongen ble innledet med en sterk 2-0 seier borte mot Sheffield United før det ble 1-3 tap mot Manchester City på mandag. Mot City ble de til tider utspilt i første omgang, men kom sterkt etter hvilen og reduserte til 1-2 før City definitivt avgjorde kampen på overtid.

Wolverhampton har vært relativt aktive i overgangsvinduet denne sommeren / høsten og mens Matt Doherthy og Diego Jota har forlatt klubben til fordel for hhv Tottenham og Liverpool har de hentet noen nye spennende spillere. Den sist ankomne er høyreback/-kant Nelson Semedo som kom fra Barcelona denne uka. De har også hentet forsvareren Ki-Jana Hoever fra Liverpool, mens 18-åringen Jorge Pinto da Silva kom fra Porto. Den rutinerte forsvarsspilleren Fernando Marcal har også signert for Wolves. Sistnevnte kom fra franske Lyon.

En spiller som har imponert i sesonginnledningen er den offensive midtbanespilleren Daniel Podence som ble kjøpt fra Olympiakos i januar i år. Ellers er selvsagt spydspissen Raul Jimenez viktig for dette laget og han har scoret i begge ligakampene hittil i høst. Midtstopper og kaptein Conor Coady fikk sin debut for det engelske landslaget i de siste Nations League-kampene og han er en viktig brikke i å binde forsvaret så godt sammen som de har vist seg gjentatte ganger. Et uromoment for motstandernes forsvar er selvsagt Adama Traore som med sin vanvittige fart kan gjøre de utroligste ting.

Skadelista til manager Santo er ikke veldig bekymringsfull. Den som garantert er ute er Jonny som sliter med en langvarig kneskade mens nevnte Marcal trolig må stå over etter at han pådro seg en liten strekk mot Manchester City på mandag.

West Ham viste mye bra mot Arsenal sist lørdag og hadde definitivt fortjent å få med seg poeng fra nord-London. At Antonio ikke fikk flere scoringer enn sin ene var nærmest utrolig og ganske betegnende for et lag i motgang. I midtuka ble det på nytt et komfortabelt avansement i ligacupen da Hull City ble sendt hjem fra London Stadium med 1-5 i bagasjen. I likhet med forrige uke var store deler av mannskapet byttet ut fra seriekamp noen dager i forveien og de som kom inn gjorde en veldig god jobb. Andrey Yarmolenko hadde både to scoringer og to assists. Noen særlig bedre søknad om å få spilletid i ligaen enn det er vanskelig å gi. Sebastien Haller scoret også to mål, i sin andre cupkamp på rad. Det er selvsagt stor forskjell på å møte et lag fra League One og motstand fra Premier League, men likevel er dette utstillingsarenaen til disse spillerne nå, i tillegg til treningsfeltet selvsagt, så noen bør få sjansen i ligaen etter flere gode kamper på rad.

Haller, Yarmolenko at double as Hammers thrash Hull - THE NEW WATCHER

I tillegg til at etablerte stjernespillere som Yarmolenko, Haller, Lanzini, Anderson og Wilshere fikk vist seg frem, fikk i tillegg noen unggutter sin førstelagsdebut på tirsdag. Ajibola Alese spilte hele kampen i forsvaret mens Emmanuel Longelo kom inn i andre omgang hvor han erstattet en annen unggutt, Harrison Ashby. Alle disse gjorde sine saker bra og forhåpentligvis vil de få flere muligheter fremover.

Det som skapte størst overskrifter tirsdag kveld var likevel den triste beskjeden om at manager David Moyes, samt Issa Diop og Josh Cullen hadde testet positivt på corona. De ble derfor fjernet fra resten av troppen umiddelbart og isolert i sine hjem. Heldigvis viser det seg nå inn mot helgens kamp at ingen andre i West Hams tropp er smittet og det vil derfor kun være disse tre som er utilgjengelige. Moyes vil visstnok styre så langt han klarer hjemmefra hvor hans assistent Alan Irvine vil stå på linja og være Moyes’ talerør direkte mot spillerne før og underveis i kampen mot Wolves.

Foruten Diop og Cullen er det ingen fravær i troppen. Mark Noble sto over mot Arsenal grunnet en skade i tåa, men han er nå restituert og klar for kamp. Om Noble går inn i startoppstillingen igjen gjenstår å se. Han så ikke ut til å være nevneverdig savnet på midten mot Arsenal hvor både Soucek, Rice og Fornals var meget gode sentralt. Mange ønsker naturlig nok å se både Haller og Yarmolenko fra start mot Wolves etter gode cupkamper. Det er vanskelig å spå, men i såfall må de inn på bekostning av Bowen, Antonio, Masuaku eller Fornals. Arthur Masuaku kan selvsagt spille back også, men det blir uansett spennende å se. I forsvarsrekka tvinges det frem endringer etter at Diop må stå over. Mest sannsynlig går Balbuena inn der sammen med Ogbonna og Cresswell, om Moyes fortsatt vil ha tre bak og med Fredericks og Masuaku som vingbacker.

Etter null poeng på to kamper og et særdeles tøft kampprogram fremover vil en seier på søndag gjøre utrolig godt. Det er på ingen måte noen krise ennå, men det gjør noe med stemningen, både i og rundt laget, om det blir poeng eller om vi fortsatt står poengløse etter tredje serierunde. Vi krysser fingrene for en fin søndagskveld med årsmøte i Scandinavian Hammers og påfølgende positivt resultat for klubben vi er så glad i. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar