Forhåndsomtale: Wolves – West Ham

Molineux 20. november kl. 16.00: Wolverhampton Wanderers – West Ham United

Årets siste landslagspause er over og det er igjen klart for Premier League. West Ham er i øyeblikket et topplag og reiser lørdag til midt-England for å møte Wolverhampton. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 3-2 seier til West Ham etter å ha tatt ledelsen 3-0 før pause. Jesse Lingard, Pablo Fornals og Jarrod Bowen scoret målene for bortelaget, men kampen ble likevel spennende da Wolves reduserte to ganger, den siste midtveis i andre omgang. Kampen på London Stadium ble for øvrig nok en stor jubelkveld da West Ham vant hele 4-0 og Bowen var også her på scoringslista, denne gang ved to anledninger.

Wolves ga manager Nuno Espirito Santo sparken etter at klubben endte på 13. plass i Premier League forrige sesong. Ingen kan imidlertid nekte for at han hadde gjort en fantastisk jobb med «ulvene» de fire årene han hadde sittet i jobben. Han ble erstattet av en annen portugiser, Bruno Lage. Lage har tidligere vært manager i Benfica og assistentmanager i Sheffield Wednesday og Swansea.

Etter en tung start på sesongen med tre strake 0-1 tap har resultatene bedret seg betraktelig. Før det ble tap mot Crystal Palace siste serierunde før landslagsoppholdet hadde de fem seriekamper på rad uten tap og før helgens runde er de nummer 8 på tabellen med 16 poeng. En stor opptur for Wolves denne sesongen er at spissen Raul Jimenez er tilbake etter den stygge hodeskaden han pådro seg forrige sesong.

Spillerstallen til Wolves var gjenstand for en god del utskiftinger i sommer. Den portugisiske landslagskeeperen Rui Patricio reiste til Roma og ble erstattet av Jose Sa som kom fra Olympiakos. Inn kom også den spennende spissen Hee Chan Hwang fra Red Bull Leipzig. Sistnevnte har vært en suksess og er klubbens toppscorer så langt med fire mål.

På skadelista til lørdagens vertskap finnes backen Jonny Otto, den hurtige kantspilleren Pedro Neto og den columbianske forsvarsspilleren Yerson Mosquera. Midtbanespilleren Bruno Jordao er tilbake i trening etter skade, men er ikke spilleklar enda.

West Ham fikk en fantastisk inngang til landslagspausen med 3-2 seieren mot Liverpool sist. Etter fire strake ligaseire er klubben helt oppe på 3. plass med 23 poeng. Totalt 12 spillere har vært på oppdrag med sine landslag og det er ikke rapportert om skadeproblemer etter at de nå er tilbake. Declan Rice ble sendt hjem fra Englands landslagstropp etter at han ble syk, men ligaens beste defensive midtbanespiller rapporteres å være spilleklar igjen til lørdagens kamp.

Michail Antonio har vært på oppdrag for Jamaica og han scoret mål i begge kampene, hvorav det siste mot USA var et fantastisk langskudd helt oppe i krysset. I tillegg til at det var en fantastisk scoring var det også interessant at det kom fra langt hold ettersom Antonio stort sett bare scorer fra innsiden av sekstenmeteren. Ettersom Jamaicas siste kamp ble spilt såpass sent at det ville blitt lite tid til forberedelser mot helgens kamp for Antonio skal David Sullivan ha spandert privatfly på toppscoreren slik at han var tilbake på trening igjen allerede torsdag.

Michail Antonio: We're buzzing with the three points | West Ham United

Andrey Yarmolenko og Nicola Vlasic var ikke i troppen til møtet mot Liverpool for to uker siden, men begge har vært i aksjon for sine landslag den siste uka så de er nå klare om Moyes velger å ta de med. En som definitivt ikke vil være på banen den nærmeste tiden er Angelo Ogbonna. Han pådro seg som kjent en skade mot Liverpool og dessverre viser det seg at det er korsbåndet som er ødelagt. Siste informasjon er at det er besluttet at Ogbonna må på operasjonsbordet og mest sannsynlig vil han ikke være spilleklar igjen før til neste sesong. Det er selvsagt veldig trist for både spilleren selv og klubben, men heldigvis har Moyes gode stoppere som Craig Dawson og Issa Diop å velge blant til å spille sammen med Kurt Zouma fremover.

Foruten at Dawson eller Diop (mest sannsynlig Dawson) erstatter Ogbonna er det ventet at Moyes velger å starte med samme mannskap som ble sendt utpå mot Liverpool sist. Det betyr i såfall at Ben Johnson igjen starter på høyreback og at Vladimir Coufal starter på benken. Sistnevnte har på ingen måte spilt seg ut av laget, men ettersom Johnson storspilte i Coufals skadefravær er det naturlig at unggutten som har vært i West Ham-akademiet gjennom hele oppveksten får fornyet tillit.

Det er utvilsomt en vanskelig kamp som møter Moyes & co lørdag ettermiddag. West Ham har imidlertid vært veldig solide denne høsten så ingen kamper er i øyeblikket umulig å komme ut av med tre poeng. Vi krysser fingrene for at tabellsituasjonen er minst like god etter helgens kamper som den er før serierunden påstartes. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar