Fulham – West Ham

Craven Cottage 10. desember kl. 15.00: Fulham – West Ham United

West Ham spiller søndag sitt tredje London-derby på åtte dager da de tar turen til vestkanten for å møte et Fulham-lag i god form. Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør med 1-0 seier til West Ham etter at Jarrod Bowen hadde gjort en god jobb hvor han var nest sist på ballen før hjemmelagets Harrison Reed satte ballen i eget mål. Den kampen mellom Fulham og West Ham som står med sterkest skrift i historiebøkene er for øvrig FA cup finalen fra 1975 da Alan Taylor scoret begge målene i West Hams 2-0 seier.

Det har gått litt opp og ned for Fulham denne sesongen, men de siste kampene har de imponert. De har for alvor begynt å finne nettmaskene og Zouma & co må se opp for Fulhams angrepsrekke søndag ettermiddag. De kommer sist fra 5-0 mot Nottingham Forest mens de før det kun var noen minutter ifra å ta tre poeng på Anfield da de til slutt tapte 3-4 mot Liverpool.

Foran denne sesongen mistet Fulham sin mest målfarlige spiller da Aleksandar Mitrovic valgte å fortsette karrieren i Saudi-Arabia. Som erstatter kom Raul Jimenez fra Wolves, men han har slitt med å finne tilbake til gammel form etter den stygge hodeskaden han pådro seg for noen sesonger siden. Mot Forest scoret han riktignok to mål, for øvrig det samme som en annen nykommer denne sesongen Alex Iwobi.

Til søndagens kamp er tidligere West Ham-stopper Issa Diop ute med skade mens Adama Traore, som også ble signert foran denne sesongen, er på vei tilbake og kan være på benken.

West Ham kommer fra en kruttsterk seier borte mot Tottenham sent torsdag kveld. Selv om Tottenham var best i første omgang og kanskje burde ledet mer enn 1-0 så viste Ward-Prowse og de andre karakter i andre omgang og kunne tilslutt juble sammen med fornøyde bortefans på tribunen.

Alphonse Areola hadde pådratt seg en skade i hånda på trening og måtte stå over på torsdag. Da er det betryggende å ha en så solid og rutinert andrekeeper som Lukasz Fabianski som vi vet er til å stole på. Han gjorde som ventet en god kamp og det er neppe mange West Ham-fans som mister nattesøvnen av om Fabianski muligens må spille også på søndag.

Straight-talker Fabianski: We just have to move on | West Ham United F.C.

Foruten Areola er Michail Antonio også fremdeles ute, men han jobber seg tilbake. Det er ventet at Moyes velger å starte med de samme elleve som mot Tottenham også denne gangen, dvs Fabianski – Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson – Alvarez, Ward-Prowse, Soucek – Kudus, Bowen, Paqueta.

Etter seieren mot Tottenham har West Ham tre seire og en uavgjort på de fire siste i Premier League så det er to lag i form som møtes på Craven Cottage søndag. En vanskelig kamp, men viktig å få med seg poeng for å fortsatt henge seg på de lagene som kjemper om europacupspill neste sesong. Vi krysser fingrene for at det blir en fin søndag i Vest-London for de som er kledd i claret & blue. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar