Godt nytt år Scandinavian Hammers

Bilderesultat for scandinavian hammers

Et nytt år er tilbakelagt og ved utgangen av 2017 teller supporterklubben drøyt 900 medlemmer. 

For vår kjære klubb og felles interesse West Ham United har året vært preget av turbulens. Det startet med urolighetene rundt klubbens stjernespiller Dimitri Payet og som endte med at han ble solgt tilbake til Marseille i januar. Resultatene på banen var heller ikke oppløftende på vårparten og rundt påsketider var vi i realiteten innblandet i nedrykksstriden. Hvem hadde trodd det etter den fantastiske sistesesongen på Upton Park et snaut år tidligere? Noen avgjørende seire sørget for at klubben til slutt endte sesongen på en relativt komfortabel 11. plass.

Året har også bydd på razzia mot klubben, uten at det kom noe mer ut av akkurat det bortsett fra en god del negativ oppmerksomhet i media.

Sommeren bød på noen spennende nysigneringer og forventningene til Joe Hart, Pablo Zabaleta, Marko Arnautovic og Chicharito var store. Det skulle vise seg at deres bidrag gjennom høstsesongen har vært høyst variable og totalt sett har det vært skuffende hva klubben har fått ut av disse erfarne spillerne.

Høstens resultater har vært meget skuffende totalt sett og i november måtte Slaven Bilic pakke sakene sine og forlate klubben til fordel for David Moyes. Bilic vil for alltid forbli en populær figur hos West Ham-fansen, men denne gang var resultatene for svake til at han kunne fortsette. De første kampene under Moyes’ ledelse var skuffende, men etterhvert fikk han inn en mentalitet i spillergruppa som gjorde at det ble seier mot Chelsea og uavgjort mot Arsenal i løpet av noen få dager. Juleprogrammet har imidlertid kun resultert i ett poeng av seks mulige og dermed går West Ham det nye året i møte under nedrykksstreken.

Selvom det har vært mye negativt rundt klubben og deler av fansen stiller seg negative til eierne og deres måte å styre klubben på så er det også en del positivt å ta med seg ved inngangen til 2018: Marko Arnautovic har vist storform den siste måneden og står med fem mål på like mange ligakamper, samtidig som han viser en arbeidsdisiplin som få har sett hos han tidligere. Mark Noble har begynt å vise seg som den sjefen han var for to sesonger siden og som den gang utrolig nok ikke resulterte i at han fikk landskamper for England. Arthur Masuaku har den siste tiden vist hva som bor i han og han er i øyeblikket en av de mest spennende spillerne i hele Premier League. Noen unggutter har fått vist seg frem. Declan Rice har fått flere muligheter på førstelaget mens Reece Oxford har fått verdifull erfaring på lån i Borussia Monchengladbach. Oxford hentes nå hjem fra låneoppholdet og vil kunne få spilletid i West Ham denne vårsesongen. Når vi i tillegg vet at London Stadium er utsolgt til hver eneste hjemmekamp og det er lange ventelister for å skaffe seg sesongbilletter er potensialet absolutt tilstede for at klubben skal kunne klatre på tabellen utover våren og i årene fremover.

I Scandinavian Hammers jobbes det godt på mange fronter. Vi har i løpet av 2017 blitt aktive på twitter og har fått mange følgere, som igjen har gitt positiv oppmerksomhet og verdifulle kontakter for supporterklubben. På London Stadium er vi synlige i form av vårt flotte flagg i tillegg til at mange medlemmer er tilstede på hver hjemmekamp. Vi har startet med salg av egne supportereffekter (trøyer og glass) som har vært en stor suksess og vårens fellestur ble fulltegnet bare i løpet av noen dager. Dette viser at det er stort engasjement blant medlemmene og forhåpentligvis vil vi oppleve noen flere positive opplevelser på banen med West Ham i 2018 enn hva vi har opplevd i det året vi nå legger bak oss.

Riktig godt nytt år til alle der ute – Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar