Gokhan Tore signert

Tore har spilt 111 kamper for Besiktas, og har scoret 19 mål, og i tillegg har han 28 assist.

Gokhan Tore har signert for West Ham på en låneavtale med opsjon for kjøp. Tore kommer på lån fra Besiktas.

Lånesummen er antatt å ligge på £2,5 million . Og en utkjøpsavtale på ytterligere £11 mill + evt bonuser og andre avtaler.

24-åringen kan spille i alle posisjoner på midtbanen, men ving er hovedposisjonen hans, og da primært på høgre ving.

Tore er født i Tyskland, men med Tyrkiske foreldre, så valgte han å spille Landskamper for Tyrkia, og  har 26 A-landskamper for dem. I tillegg har han 37 kamper på aldersbestemte lag for Tyrkia.

 

 

Det var den danske ex-fotballspilleren Frank Arnesen som først oppdaget Tore i 2009. Han jobbet som talentjeger for Chelsea. Tore spilte da for Bayer Leverkusen sitt ungdomslag, og hadde spilt der i 6 år. Han signerte da proffkontrakt med Chelsea. Tore fikk derimot ikke noe gjennombrudd hos Chelsea. Han fikk ingen A-kamper, men spilte mye på reservelaget.

I 2011 kjøpte Hamburger SV Tore fra Chelsea for £1,1 mill. Etter 1 år i Hamburger, så hadde han spilt 26 kamper for dem, og ble solgt videre til den russiske klubben Ruben Kazan i  2012. Overgangssummen var £2,5mill.

Det russiske eventyret ble imidlertid en fiasko, og 1 år og 5 kamper senere skulle det endelig løsne for Tore. Da ble han lånt ut til Besiktas. I Besiktas var det for oss en forholdsvis kjent manager som hadde tro på denne mannen. Slaven Bilic  ble ansatt der 26 juni 2013, og låneavtalen for Tore var signert 1 juli.

Tore scorte allerede i debuten sin, og hadde en god sesong i Besiktas før han returnerte til Russland sommeren 2014. Men allerede i August 2014 kjøpte Besiktas han permanent fra Ruben Kazan for £4 mill. Han signerte da en 5 års kontrakt med den Tyrkiske klubben.

Og nå ser det ut som historien skal gjenta seg. Tore signerer på en 1 års låneavtale, med opsjon på kjøp. Gokhan Tore er en kvalitetsspiller. Det forventes at han kommer til å takle overgangen til Premier League godt, og spås en lysende fremtid hos Bilic og West Ham.

Legg igjen en kommentar