Hammers på landslagsoppdrag

Bilderesultat for Nordtveit og samuelsenBilderesultat for payet france

Det er landslagspause og to ukers spilleopphold i Premier League. I den sammenheng har vi sett på status i West Hams spillertropp i denne perioden.

England møter Skottland til et klassisk oppgjør i VM-kvalifiseringsgruppe F fredag kveld. Michail Antonio har vært i den engelske troppen de to siste gangene, men er nå utelatt. Synd for Antonio som ikke har fått sin debut i Englands-trøya ennå. Gledelig med West Ham-øyne er det imidlertid at Aaron Cresswell for første gang er med i troppen til «The three lions». Etter at de fleste West Ham-fans helst hadde sett Cresswell i den engelske landslagstroppen forrige sesong så får han altså nå sin første mulighet kun få uker etter at han er tilbake fra langvarig skade. Vi håper den solide venstrebacken får sin velfortjente debut og at han returnerer skadefri neste uke.

Morsomt er det også at Edmilson Fernandes for første gang er tatt ut i den sveitsiske A-troppen. Det er takket være hans gode spill for West Ham de siste ukene at han nå får denne muligheten. For Norge er både Håvard Nordtveit og Martin Samuelsen i troppen. Mye tyder på at Nordtveit starter som stopper mot Tsjekkia på fredag, men basert på siste landskamp burde selvsagt også Samuelsen fått muligheten i førsteelleveren. Andre spillere som er ute med sine respektive landslag denne uka er Darren Randolph (Irland), Andre Ayew (Ghana), Dimitri Payet (Frankrike), Sofiane Feghouli (Algerie), Cheikou Kouyate (Senegal) og Angelo Ogbonna (Italia).

James Collins og Winston Reid var også tatt ut for hhv Wales og New Zealand, men begge måtte melde forfall på grunn av skader. De øvrige spillerne som er på vei tilbake fra skade (Sam Byram, Arthur Masuaku, Gokhan Tore og Andy Carroll) vil fortsette sin rehabilitering. Diafra Sakho har trent med førstelaget de siste to ukene og vil trolig være i troppen som møter Tottenham 19. november. Om Sakho er tilbake i god gammel form vil han være som en nysignering for Bilic slik spiss-situasjonen har vært denne høsten. Andy Carroll nærmer seg også kampform, men vil nok være ute enda noen uker.

Forhåpentligvis vil tiden på treningsfeltet Rush Green bli brukt godt disse ukene. Vi minner på at kampprogrammet den neste måneden ser slik ut:
19. nov: Tottenham (B)
27. nov: Manchester United (B)
30. nov: Manchester United (B), ligacup
3. des: Arsenal (H)
11. des: Liverpool (B)

Ønsker alle Scandinavian Hammers en god landslagsuke og så går vi løs på Premier League med ny optimisme neste uke. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar