Høydepunktenes aften på Arena Krottendorf!

Høydepunktene stod ikke i kø denne aftenen i Østerrike, men de to som kom var til gjengjeld gedigne!

Martin Samuelsens fantastiske gest til en ung norsk supporter, bekrefter det gjennomgående gode inntrykket vi har fått av våre to norske spillere de to påfølgende kveldene nær Graz. Guttungen har fått et minne for livet, manifestert i en drakt som nå behandles med stolthet og ærbødighet. Slike minner skapes kun i små legendariske øyeblikk av genuin omtanke.

Det andre høydepunktet var selvsagt å få tilbringe nok en fotballkveld med quiz-legenden Mats Pettersen og sønnen Sindre. En hyggeligere og mer kunnskapsrik West Ham-supporter skal du lete lenge etter. Den eneste gangen du ikke ønsker å møte Mats er i en West Ham-quiz. Det han ikke vet om West Ham er stort sett av nyere dato, men det gjør ikke noe, for det vet Sindre; en uslåelig kombinasjon. Gleder oss til en ny felles fotballopplevelse på Juventus-kampen!

IMG_6695
Selve kampen var en trist pre-season-afære. Håvard Nordtveit gjorde en respektabel prestasjon som stopper, men kunne ikke alene forhindre at Rubin Kazans målsjanser florerte i begge omganger, mens det oppløftende angrepsspillet vi så glimt av kvelden før var fraværende.

Selv med en solid West Ham-startelver, tok det russiske storlaget tidlig tak i kampen og holdt et relativt ufint jerngrep om denne fra midten av førsteomgang og utover. Småstygt russisk kjeltringspill ble underlig nok tolerert lenge av en dommer som nok ikke tilhører toppsjiktet i Østerrike. Dette forklarer imidlertid ikke de gjentatte markeringssviktene vi kjente igjen fra kvelden før, eller de grove personlige feilene som var direkte skyld i minst ett av de kjedelige tre baklengsmålene vi måte tåle. Kjekt er det likevel å se at de eldre spillerne oppmuntrer ungguttene som begår feilene, snarere enn å kjefte dem dypere ned i selvbebreidelsen. Dette er god lag- og spillerutvikling i praksis.

Det var få spillere som fremhevet seg denne kvelden, men det er soleklart at 16-åringen Quina som startet sentralt med Noble er et kjempetalent, om enn uferdig og ikke helt klar for nivået på noen år enda.

Spørsmålene som holdt meg våken etter kampen i går, kommer til å gi meg mareritt i natt. Jeg forstår ikke helt hvorfor vi spiller slik vi gjør. Hvorfor kjører vi backene helt opp i ryggen på ytreløperne/vingene våre i det oppbyggende spillet? Ikke skaper det noe særlig i det offensive, og slik jeg ser det ødelegger det rom som backene kan komme opp i med fart når vingen trekker inn, samtidig som det til tider muliggjør markering av to av våre spillere med en motstander. Dette igjen frigjør motstandernes vinger til å presse våre brede stoppere høyt, noe som ofte resulterer i defensive farligheter eller en lang klarering fra keeper.

De største farlighetene oppstår imidlertid ved brudd i mot, hvor backene etterlater enorme rom som stopperne og midtbanen ikke makter å fylle, samtidig som motstanderen kommer i overtall i vår boks ved innlegg, som igjen fører til undertall og markeringssvikt. Dette må strammes kraftig inn til seriestart, ellers kan det kommende slaget ved Stamford Brigde få det forrige tusen år gamle slaget til å fortone seg som en norsk ferieutflukt.

Heldigvis har våre antatt sterkeste defensive spillere tilgode å spille sammen i pre-season, og offensivt blir vi solide med diamanten og juvelen vår tilbake etter henholdsvis EM og OL. Våre offensive nyervervelser er også spennende, og med en farligere spiss enn Valencia i boksen, kommer dette til å resultere i målrike kamper. Det må likevel en 20-målsspiss inn om han og Carroll skal klare å putte flere enn jeg frykter vi kommer til å slippe inn. Heng på i nye 4-3-kamper som vi husker fra BBC Radio. Det er McAvennie og Cottee, Devonshire og Brooking all over again!

For Scandinavian Hammers i Østerrike,

Erlend, Matias og Ivar Konrad Lunde.

0
0

Kommentarer

 1. Erik Nordlund

  Mats og Sindre på TV før kampen når de sanker inn autografen til Carroll :)

  0
  0
 2. Mats Pettersen

  Hva du får med deg Erik. Måtte ha autografen på drakta :)

  0
  0

Legg igjen en kommentar