Hva skjer med Premier League 2019/2020?

West Ham spilte sin siste Premier League-kamp 7. mars og etter den tid har både fotball og samfunnet forøvrig nærmest stått på stedet hvil. Med ni serierunder igjen er West Ham nummer 16 på tabellen med like mange poeng som Bournemouth på den utsatte 18. plassen som betyr nedrykk til Championship.

I øyeblikket er det fortsatt uklart om sesongen i det hele tatt vil bli ferdigspilt. Dersom den skal spilles ferdig er selvsagt spørsmålet om når dette vil skje, hvor kampene skal spilles og hvordan det praktisk skal tilrettelegges.

Det som er helt sikkert er at eventuell ferdigspilling av sesongen vil foregå for tomme tribuner. Denne situasjonen er det mye som tyder på vil vedvare også en stund inn i neste sesong.

Det er sterke krefter som presser på for å spille ferdig. Argumentene for dette er mange, men både økonomi og det å få en rettferdig avslutning på sesongen veier selvsagt veldig tungt.

Det spekuleres nå i om en restart vil skje 19. juni og at det da vil bli et intensivt kampprogram for å få kåret en ligamester, hvem som vil kvalifisere seg for europacupspill neste sesong (om det blir noe europacup da) og hvilke lag som må belage seg på å spille på et lavere nivå neste sesong.

For West Ham-fansen er nok følelsene blandede i fht om sesongen skal spilles ferdig. Vi er vel alle sulteforede på fotball nå og ønsker derfor å få underholdningen tilbake, selvom den må oppleves gjennom TV-skjermen. På den annen side vil vi i såfall måtte «lide» oss gjennom spenningen med risiko for å måtte se klubben i vårt hjerte bli degradert fra Premier League.

Uansett utfall så ønskes alle Scandinavian Hammers god helse – take care! 

Legg igjen en kommentar