Hvem er West Hams nye spiss ?

West Ham hentet i januar den nigerianske spissen Emmanuel Emenike på lån ut sesongen. Hvem er denne nye spissen med nummer 29 på ryggen?

Emmanuel Emenike er 28 år gammel og har spilt 24 landskamper for Nigeria. I løpet av karrieren på landslaget har han scoret 9 mål.

Før han nå kom til England har Emenike blant annet spilt fotball i Tyrkia og Russland. Han kom til Tyrkia som 22-åring i 2009 og på 50 kamper scoret han totalt 30 mål. Dette gjorde at han i 2011 flyttet til Moskva og spilte to sesonger for Spartak Moskva.  Der scoret han 21 mål på 42 kamper, altså en scoring hver annen kamp i gjennomsnitt. Deretter gikk turen tilbake til Tyrkia og Fenerbache hvor han står bokført med 12 scoringer på 28 kamper.

Om Emenike blir en suksess i England gjenstår å se, men Slaven Bilic kjenner spilleren godt fra sitt treneropphold i Tyrkia med Besiktas. Så langt har han to innhopp i Premier League og selv om han var nær ved å bli matchvinner mot Norwich sist står han fremdeles uten scoringer i England. I West Ham vil han kjempe med Andy Carroll, Diafra Sakho og Enner Valencia om en plass i angrepsrekka. Som alle kjenner til er alle de tre andre spissene skadeutsatt og til FA cup kampen mot Blackburn kommende helg er faktisk Emenike den eneste av de fire som er skadefri. Det kan derfor være duket for den første kampen for start i West Ham-trøya og det blir spennende å se om den hurtige og sterke spissen blir en hit på Upton Park den siste våren det spilles fotball der.

Legg igjen en kommentar