Intervju med Håvard Nordtveit

nordtveitmedskjerf

West Ham er nå i gang med oppladningen til kommende sesong og klubben befinner seg per dags dato i USA på deres mye omtalte USTour. Håvard Nordtveit som offisielt ble en Hammer 1. juli er med i troppen som har reist over, og har allerede rukket å få sin debutkamp for West Ham. Hva er da mer naturlig enn at vi tar en prat med småbarnsfaren fra Vats?

 

Velkommen til West Ham United Håvard! Tusen takk for at du tar deg tid til en prat med oss i denne ellers så travle perioden dere er inne i, det setter vi stor pris på. Du har vært klar for klubben lenge, er det deilig å endelig være i gang med pre-season og USA tur?

Ja, men må innrømme at det var litt nervepirrende før en hadde hilst på spillerne. Men når det endelig er gjort, så finner du kjapt ut at de er mennesker de også. Det og ha visst lenge at jeg var klar for klubben har hjulpet meg til å kunne fokusere på det jeg skulle i den tiden som var igjen i Borussia. I tillegg kunne jeg nyte ferien i stedet for å lete etter ny klubb. Vi er utrolig glad for at det ble West Ham.

 

Og dine nye lagkamerater, har de tatt deg godt imot?

Veldig godt imot. Må bare terpe på navn nå om kveldene!

 

Hvordan er det å være tilbake i London da? Du kjenner vel allerede byen godt etter ditt opphold i Arsenal, har du savnet den?

London er en fantastisk by som både jeg og fruen likte når vi bodde her før. Så det å komme tilbake til gamle trakter er både artig og spennende. Direkte savnet byen har vi vel ikke gjort, men språket og folket her er mye lettere å forstå. Selv om vi storkoste oss de 5 1/2 årene vi hadde i Borussia, blir det nå mye enklere med kommunikasjon for både meg og resten av familien.

 

Før du signerte for West Ham gikk det rykter om at flere Premier League klubber var interessert i deg. Hva var det som gjorde at du til slutt valgte å signere for the Hammers?

Det vil alltid var mye spekulasjoner rundt overganger. I og med jeg var Bosman-spiller så ble det selvfølgelig dratt enda mer opp i media. Men ja, jeg hadde noen andre klubber i Premier League. I tillegg hadde jeg også en hel del tilbud i Bundesliga. Vi valgte West Ham fordi jeg er overbevist om at det er en klubb i riktig retning. Jeg visste fra før at klubben har en stor tradisjon i England og ville være med på dette. Etter å ha møtt Slaven i London tidligere i år ble jeg enda mer sikker.

 

Var det et vanskelig valg å forlate Borussia Mönchengladbach og Bundesliga til fordel for West Ham og Premier League?

Ja. Det er ikke enkelt når en har vært i en klubb så lenge, jeg kjente alt og alle og hadde en veldig god posisjon i klubben. Men for å alltid pushe deg selv må du søke nye utfordringer. Jeg tror det var en fin timing for meg nå i den alderen jeg er i. Jeg er stolt av det jeg har fått til i Tyskland og håper på at jeg kan gjøre mye av det samme jeg gjorde for Borussia også i West Ham. Det hadde vært en drøm komme i oppfyllelse.

nordtveit-westham

Du blir jo nå den andre nordmannen i klubben og får dermed Martin Samuelsen som ny lagkamerat, hvordan ser du på det?

Veldig spennende! Har ikke sett Martin i trening før, så det skal bli både morsomt og spennende å se Martin sin utvikling. Et av Norges største talenter.

 

Det spekuleres mye i hvilken posisjon du er tiltenkt, hva håper du på selv? Har du fått noen signaler fra Bilic angående dette?

Jeg kan bekle flere roller, men i utgangspunktet er det ment at jeg skal kjempe om en plass som defensiv midtbane. Også får vi bare se hva som skjer. Alltid bra å kunne bekle andre posisjoner.

 

Du avsluttet med draktnummer 6 i din forrige klubb, dette nummeret er som du kanskje kjenner til fredet i West Ham. Hvilket nummer håper du å få i West Ham?

Jeg tar ikke 6 her! Det er iallfall sikkert. Det ser ut til å bli nr. 4 og er fornøyd med det. Samme nr som jeg var i Nurnberg.

 

Hvilke forventninger har du til kommende sesong, både for laget og deg personlig?

Forventninger har jeg alltid vært dårlig å svare på. Jeg forventer selvfølgelig tøff konkurranse for min egen del, noe jeg har levd med i over mange år i Tyskland. Det er også veldig spesielt når man har hatt en god sesong og kunne klare opprettholde det samme nivået som fjorårets sesong. Det er en vanskelig oppgave, men noe som ikke er umulig. Jeg ser veldig mye frem til mitt nye kapittel for the Hammers og er uendelig glad for å kunne være en del av dette laget.

 

Til slutt, har du fått noen gode tacklingstips fra Julian Dicks enda?

Hehe! Nei

 

Og med det så takker vi for praten så langt og ønsker lykke til! COYI!

 

Hele intervjuet med Håvard Nordtveit vil du kunne lese i høstens utgave av vårt medlemsblad Bubbles. Medlemsbladet publiseres til alle registrerte medlemmer av supporterklubben.

Alexander Middleton

Born a hammer... halvt nordmann, halvt engelskmann med røtter fra Ilford. Vokst opp med sommerferie, påskeferie, juleferie og diverse hos besteforeldre i Ilford. West Ham kamp fast innslag på hver tur så lenge det var innafor sesong.. Come on you irons!

Kommentarer

  1. Remy Kongsvoll

    Blir ufattelig spennende å se om Håvard slår til i Premier League…

Legg igjen en kommentar