Issa Diop – West Hams nye forsvarssjef?

West Ham har signert det franske stortalentet Issa Diop fra Toulouse i det som tyder å være ny rekordsignering for klubben.

Etter en tids spekulasjoner ble det tirsdag offisielt at West Ham har signert 21 år gamle Issa Diop fra franske Toulouse på en femårs-kontrakt. Dette er utvilsomt en stor signering av en spiller som vil kunne dominere West Hams forsvarsrekke i mange år fremover.

Ifølge uoffisielle kilder betaler West Ham i underkant av 22 mill pund nå mens overgangen kan komme opp i 25 mill pund om Diop slår til som forventet i Premier League. Til sammenligning kom Marko Arnautovic for rundt 20 mill pund for ett år siden.

Issa Diop er landslagsspiller for Frankrikes U21 lag og han har spilt fast for den franske toppserieklubben Toulouse siden han fylte 18 år. Fra han ble 20 år har han også vært kaptein for Toulouse, noe som vitner om en solid lederskikkelse. Med sine 194 cm er Diop en fysisk sterk spiller, noe som definitivt er en fordel når han skal takle overgangen til Premier League.

Det er mye som tyder på at det er en klassesignering klubbens nye manager Manuel Pellegrini her har klart å få ihavn. I tillegg til Pellegrini har også klubbens nyansatte “Director of Football” Mario Husillos vært sentral i arbeidet med å få Diop til klubben. Flere andre storklubber har vært ute etter å signere seg stoppertalentet, blant annet franske Marseille og Monaco, samt tyske Leipzig.

Det er utvilsomt store forventninger til sommerens andre signering og det er fristende å ønske at vi har fått en forsvarssjef på linje med det Rio Ferdinand var da han slo igjennom for drøyt 20 år siden. Scandinavian Hammers ønsker selvsagt Issa Diop velkommen til klubben og all mulig lykke til i den flotte West Ham-trøya.

 

0
0

Legg igjen en kommentar