Ivar Konrad Lunde svarer

Så er turen kommet til Ivar Konrad Lunde. Ivar er optimist og her kan du lese hva han svarte på spørsmålene våre:

 1. Hva er du mest fornøyd med fra West Ham denne sesongen?
  Den kollektive innsatsen. Det at vi fremstår som et lag, og ikke bare som 11 spillere som spiller fotball sammen. Når Moyes har fått det kollektive til å fungere, så viser også den egentlige kvaliteten i spillerstallen seg. Samtidig er det imponerende at samtlige av Moyes sine seks a-lagssigneringer fra og med januarvinduet 2020 har vist seg å bli gigantiske suksesser.

 2. I skrivende stund har West Ham 9 kamper igjen av inneværende sesong og står med 49 poeng. Hvor mange poeng tror du klubben ender på og hvilken plassering får vi i såfall til slutt?
  Vi må trolig ha over 20 poeng til for å komme topp 4 og være sikret CL-plass. Skal vi klare å henge med i Europa og PL neste sesong, må vi nå CL for å få økonomi nok til å bygge stor nok og god nok stall. Blir det EL, og vi skal satse både i Europa og i PL, er jeg redd vi mislykkes begge steder grunnet mangler i spillertroppen. Det er kun møkka-klubbene som kalles «topp 6» som har bredde nok til å spille to kamper i uken gjennom en hel sesong med tilstrekkelig kvalitet. Jeg tror vi kommer over 70 poeng og sikrer oss CL etter en tilsvarende sluttspurt som vi hadde under Curbishley i «The Great Escape» 2006/2007-sesongen. Da vant vi syv av de ni siste. Tenk West Ham i CL i vår levetid!

 3. Hvis sesongen var slutt nå, hvem ville du stemt på som Hammer of the year?
  Tomas Soucek, uten konkurranse. Han kommer til å skåre over 10 mål som defensiv midtbanespiller denne sesongen, samtidig som han er den som nedlegger lengst distanse/løper mest i kampene våre. Den kombinasjonen kan ikke verdsettes nok! Han må være den eneste defensive midtbanespilleren i internasjonal fotball som er bedre offensivt enn defensivt.

 4. I hvilken posisjon på banen mener du West Ham har størst behov for å styrke seg kommende sesong?
  Spissplassen. Vi trenger minimum to spisser inn i sommer, men det er et utrolig vanskelig marked. Vi må hente to som er gode nok, men samtidig komfortabel med å kunne bli sittende på benken. Det tyder på håpefulle signeringer fra CS eller underbetalte europeiske ligaer. Vi må forøvrig være den eneste toppklubben i verden som spiller uten spiss. Antonio er fantastisk, men han er ingen naturlig, klinisk avslutter. Forrige gang vi spilte jevnlig uten spiss, må jo ga vært under Allardyce i 2013/2014-sesongen. Det endte med 13. plass.

 5. Jfr forrige spørsmål – hvilken spiller ønsker du helst at West Ham signerer i sommer (realistisk vurdering)?
  Liker tanken på Ivan Toney som har en kanonsesong i Brentford eller Youssef En-Nesyri fra Sevilla. Begge er målskårere som kan spille alene på topp, men også svindyre ut fra sine forutsetninger. Kunne også levd godt med en skadeutsatt Danny Ings fra Southampton eller Adam Armstrong fra Blackburn, til riktig pris selvsagt. Litt like spillertyper som gir oss noe annet enn det vi har, og som fungerer fint sammen med en større ballvinner om vi legger om til to på topp.

 6. Hvordan vil du vurdere klubbens spillersigneringer det siste året på en skala fra 1 til 10 der 10 er best (fra januar 2020 og frem til nå)?
  Jesse Lindgard 10 – Helt brilliant signering som har fungert helt optimalt fra start. 5 mål og 2 assist på 7 kamper er ren magi.
  Tomas Soucek 10 – Vår viktigste spiller. Defensive midtbanespillere med hans offensive stats finnes egentlig ikke i internasjonal toppfotball.
  Said Benrahma 8 – En spiller selv Moyes undervurderer. Laget vårt skriker etter en slik magiker både i det offensive og det defensive (!). Med Benrahma fra start har vi vunnet 10, spilt 2 uavgjort og tapt 1. Slike stats lyger ikke.
  Vladimir Coufal 8 – En god forsterkning som har mentaliteten og fysikken til å ta PL-nivået på direkten. Kan ikke huske en bedre høyreback for oss, må kanskje være Glen Johnson eller Ray Stewart, (straffespark-kongen som gruser selv Noble.)
  Craig Dawson 7 – En cover-signering som ble viktigere enn alle kunne se for seg. Har stått frem som en bauta, og har en overdreven trygghet som synes å virke positivt på de andre rundt ham i forsvaret. Livsfarlig i boks både defensivt og offensivt, og har store begrensninger med ballen i beina.
  Jarred Bowen 7 – En spiller som tok PL med storm etter overgangen fra CS og Hull. Har ikke klart å holde kvaliteten oppe, og er for ustabil i prestasjonene. Blir ofte for enkel i valgene sine, men kommer til å vokse ytterligere på erfaringene fra denne sesongen.  

 7. Da West Ham solgte Sebastien Haller i januar endte vi som kjent opp med å ikke erstatte han. Det var imidlertid ikke manko på rykter om hvilken spiss klubben eventuelt skulle hente. En av de som ble nevnt den gang var en resignering av Marko Arnautovic. Ville du tatt den omstridte østerrikeren tilbake til West Ham? (hvorfor / hvorfor ikke)
  Ja, om prisen hadde vært ok. Hadde kunnet være alternativet på topp som bikket oss inn i CL i kampene Antonio ikke lykkes. Hadde det ikke gått bra, hadde det imidlertid blitt en katastrofeovergang som hadde satt fyr på en klubb som ulmer i supportermassene. Spørs egentlig om det hadde vært verdt å ta sjansen.

 8. Declan Rice er etter hvert blitt en egenutviklet nøkkelspiller for West Ham. Dette har vi opplevd en del tilfeller av tidligere også. Hvem av de foregående vil du trekke frem som en av dine største favoritter?
  Mark Noble. Vår eneste egentlige legende etter Bonds/Brooking-æraen. En enklubbs-spiller som ikke har rømt ved anledning eller sviktet oss i motgang. Siden Curbishley gav han fast plass i førsteelveren under «The Great Escape», har han 13/14 sesonger som første spiller i lagoppstillingen, de 5/6 siste som selvskreven kaptein. Lever og ånder for barndomsklubben sin, og får nok en rolle i klubben når han legger opp etter CL-sesongen. Den eneste som kalles «Mr. West Ham».

 9. I sommerens EM-sluttspill vil vi garantert få se flere West Ham-spillere som Rice, Soucek, Coufal og Fabianski. Kanskje vil også Cresswell og Ogbonna få en plass i troppen til hhv England og Italia. Jesse Lingard ligger godt an til å spille for England, selv om det er usikkert hvorvidt han er West Ham-spiller når vi kommer så langt. Hvem av disse har du størst forventninger til og hvilken nasjon tror du blir europamester?
  Har tro på dagens England. De har endelig spillere som spiller sammen som et lag, og en midtbane som kan konkurrere internasjonalt. Er imidlertid bekymret for back-fireren, det er den som bestemmer om de klarer å henge med til semifinalene. Rice og Lingard starter for England i EM, og det kan gå hele veien. De andre store nasjonene imponerer ikke for tiden. Tror ikke Souceks og Coufals Tsjekkia har bred nok stall til å henge med helt inn. De når kanskje siste 16, men det blir for tøft for dem når det drar seg skikkelig til.

 10. Til slutt – hva ser du mest frem til når pandemien forhåpentligvis er over om ikke altfor mange måneder?
  Gleder meg veldig til å treffe dere alle sammen til CL-kamp under flomlysene på London Stadium til høsten…

Legg igjen en kommentar