Julekalender – 12. desember

Vi er kommet halvveis til julaften og bak luke nummer 12 finner vi Tor-Arne Andreassen

 1. Hvem er du? 
  Tor-Arne Andreassen, Oslo, 49 år.

 2. Hva er ditt første minne om West Ham (hva gjorde deg oppmerksom på denne fantastiske klubben)?
  Cupfinalen i 1980, ble solgt etter matchen. Da hadde jeg endelig, i en alder av 9 år, funnet min klubb i England.

 3. Hvorfor ble du West Ham-supporter? 
  Takket være Trevor Brooking sitt legendariske mål i 1980. Jeg er så heldig å få gjenoppleve dette målet hver gang Henning er i cupfinalemodus!
 1. Hva er ditt beste West Ham-minne? 
  Det er mange. Jeg har alltid drømt om sesongkort på Upton Park. Høsten 2014 mottok jeg en mail fra klubben om tilbud om halvårskort fra januar og ut sesongen. Gikk 1 min fra jeg mottok mailen til jeg hadde svart. Dette medført at jeg hadde sesongkort siste året på Upton Park. Her var det mange legendariske matcher, som jeg husker godt, bla hjemme matchene mot Chelsea, liVARpool (seriematch og FA Cup), Arsenal, totts, Manch U, osv. Disse matchene og turene til London, vil jeg huske for alltid.

  Jeg har sett West Ham live mot liVARpool 5 ganger og har 5 seirer, blant annet en meget berømt seier på Anfield. Den sesongen så jeg alle tre kampene mot liVARpool live. Helt greit at Klopp var manager i to av de.

  Har også sittet bak målet til lloris, da vi vant 3-0 borte mot totts.

  Mange herlige fotballminner, men har like  mange gode minner fra puber sammen med kjente og ukjente, før og etter matchene. Har vært på noen uforglemmelige bortematcher, sammen med Aas reisebyrå. Dette er turer som overgår det meste. Bedre reisekamerater kan ikke oppdrives. Takker til dere alle!

  Et annet minne som sitter godt er møte med Trevor Brooking. Dette var før en match mot QPR, en søndag. Jeg var på leting etter en pub, der jeg skulle møte noen nordmenn. SÅ en kø utfor en butikk og plutselig så jeg Sir Trevor på andre siden, og skjønt at det var boksignering. Gikk målrettet videre mot puben, men så tenkte jeg at jeg måtte snu og møte mannen som sannsynligvis har påvirket livet mitt mer enn mine foreldre. Stod plutselig i kø, og lurte på hva jeg skulle si til han. Ikke lett, en søndags formiddag uten inntak av øl. Bestemt meg for å kjøre på, da alle fikk ca 20 sekunder med han. Takket han for at han hadde gjort livet mitt til en helvetes berg og dalbane! Han lo som bare det, og sa at dessverre var det nesten bare bunner på denne reisen. Snakket med han i 7-8 minutter. Tilslutt stod han med ca 20 sesongkort i hånden, og sa vi var gærne nordmenn. Uforglemmelig øyeblikk.
 1. Hvilken spiller er din favoritt West Ham-spiller gjennom tidene?
  Mange, men kommer ikke utenom Brooking.

 2. Hvem er den morsomste spilleren du kan huske har spilt for West Ham?
  Egentlig Payet, men det svarer jeg ikke grunnet måten han forlot oss på! Da må svaret bli Vic Watson, men han husker jeg ikke. Men jeg har hørt mange fine historier om han!!
 1. Hvor på tabellen ender West Ham denne sesongen?
  10-12 plass. Dersom Haller finner storformen 6-8 plass.
 1. Hva er for deg den største skuffelsen du har opplevd som West Ham-supporter?
  Tapet mot liVARpool i Fa Cup finalen og måten klubben drives på. Vi har ingen plan, på noe nivå i klubben! Når vi er relativt liten i en stor liga, må vi ha en plan og en visjon, vi må gjøre ting bedre enn de vi konkurrer mot (Solskjær sa vel tidlig i sin Molde-karriere som trener at de ikke hadde i nærheten av så mye penger som RBK, men de måtte da være smartere, og den gode nyheten var at trening var gratis!)

  Send hele ledelsen i West Ham på en studietur til Bodø. De har mye å lære av Nord-Norges stolthet, og Norges suverent beste klubb pr i dag! Her kunne de lært litt om spillerlogistikk av Aasmund Bjørkan, lagbygging av Knutsen og lederskap av styret.

  Salget av Zarate i januar 2016, hadde vi beholdt han til sommeren, så hadde vi vært topp 4 det året. Når Payet ble skada rundt juletider, ble det litt for tynt. På våren ble vi bortdømt, men samtidig ble vi litt mer forutsigbar. Når vi hadde Payet, Zarate og Sakho på banen samtidig var det en fest! Zarate driblet nok for mye en god del ganger, men han scoret mot de store. Han var en matchvinner, som vi solgte litt for tidlig.

  Løgnen om hvorfor vi måtte forlate Upton Park. At jeg trodde på den historien! Hater de som eier og styrer klubben. Out! Derfor er ikke siste matchen på Upton Park er godt minne, det er bare vondt og trist å tenke på den kvelden, selv om jeg var der….

  Bedre å ha et egent hjem, enn å være turister på en leid stadion uten atmosfære…..
 1. Hvilken spiller kunne du ønske deg å se i West Ham-drakt?
  Ingen spesielle, men jeg ønsker at vi forsetter å finne billige og ukjente spillere som slår gjennom. Det liker jeg. Dette er lettere om vi har tilnærmet lik spillestil over tid. Nå skifter vi spillestil hver sesong, og de om ble kjøpt under forrige manager, er søppel under ny manager, bla pga spillestil. Vi har kastet bort mye penger på slike kjøp…
 1. Hva synes du om Scandinavian Hammers? Hva er bra og hva kan bli bedre / gjøres annerledes?
  Dette er den beste (supporter) klubben i verden! Dere som sitter i styret gjør en fantastisk jobb. Alt av tid og engasjement dere legger ned, står det respekt av. Takker for verdens beste supporter blad, organisering av billetter til hjemme og borte matcher, samt all den jobben dere gjør som vi ikke ser!

 

Legg igjen en kommentar