Julekalender – 17. desember

Bak luke nummer 17 finner vi Mads Furu

1. Hvem er du?
Jeg heter Mads Furu. Jeg er 48 år, egentlig Oslo-gutt, men har vært bosatt i Lillehammer de siste 20 årene.

2. Hva er ditt første minne om West Ham (hva gjorde deg oppmerksom på denne fantastiske klubben)?
De første årene fulgte jeg West Ham mest på tekst-TV. Husker spesielt en kamp mot Wimbledon i 1998. West Ham ledet 3-0 etter en halvtime, men tapte til slutt 3-4. Sjukt at et tap sitter i 22 år etter, men følelsene og fortvilelsen lå langt uttapå husker jeg.

3. Hvorfor ble du West Ham-supporter?
For mange er jo valg av fotballag forbundet med ett eller annet i barndommen. For meg var det et rasjonelt valg i begynnelsen av 20-åra. Alle hadde jo et engelsk lag. Jeg hadde fulgt Vålerenga siden jeg gikk på barneskolen, så det måtte bli en østkant-klubb. West Ham vant VM for England, hadde de kuleste draktene og det var et lag som «ingen» brydde seg om i min omgangskrets. Perfekt!

4. Hva er ditt beste West Ham-minne?
Det er lett å svare på. Avskjedskampen på Upton. 3-2 mot Manure. Jeg får tårer i øynene bare av å tenke på det. Faktisk

5. Hvilken spiller er din favoritt West Ham-spiller gjennom tidene?
 Vanskelig. Jeg har mest respekt for Noble, men de største øyeblikkene er det Di Canio og Payet som har gitt meg. Jeg tror jeg må si Di Canio.

6. Hvem er den morsomste spilleren du kan huske har spilt for West Ham?
Lett. Antonio. Doskål-feiringa på den nye stadion til Tottenham var ubetalelig. Jeg var der. Satte med hjemmesupportere. Måtte sitte på henda mine da gitt.

7. Hvor på tabellen ender West Ham denne sesongen?
Alt over 11. plass er bonus. Har trua.

8. Hva er for deg den største skuffelsen du har opplevd som West Ham-supporter?
Målet til Gerrard i 2006. Det gjør fortsatt vondt.

9. Hvilken spiller kunne du ønske deg å se i West Ham-drakt?
Declan Rice i 2030/31 sesongen, og alle sesongene frem dit.

10. Hva synes du om Scandinavian Hammers? Hva er bra og hva kan bli bedre / gjøres annerledes?
Veldig bra. Utrolig imponert over hele gjengen som holder klubben gående, men er det lov å nominere Smestad til Årets frivillig-prisen? Likte også den nye podkasten. Håper Dammen & Co holder det gående. 

Legg igjen en kommentar