Julekalender – 22. desember

Bak den tredje siste luken i julekalenderen finner vi Erik Nordlund

1. Hvem er du?
Erik Nordlund, Hønefoss, 64 år.

2. Hva er ditt første minne om West Ham (hva gjorde deg oppmerksom på denne fantastiske klubben)?
Egentlig kan jeg ikke svare helt presist på dette spørsmålet, men jeg så VM-finalen i 66 på sort-hvitt TV og kan minnes West Ham-spillerne Moore, Hurst og Peters fra kampen. Så var jeg i et fotballspillende miljø gjennom hele oppveksten der vi fulgte engelsk fotball tett, lyttet på BBC og så Tippekampen på NKR fra 69 og mitt lag var West Ham. Jeg kan også huske at Clyde Best kom til klubben i 1968 som en av de første fargede spillerne i engelsk fotball.

3. Hvorfor ble du West Ham-supporter?
Det henger sammen med det jeg skriver over. Jeg har nok «samlet sammen» noen inntrykk som etter hvert har utviklet seg til en lidenskap.

4. Hva er ditt beste West Ham-minne?
Også her synes jeg det er vanskelig å peke på ett minne. Cupfinaleseierne i 75 og 80 står selvfølgelig høyt. E-cup finalen i 76 også, selv om det ble tap, – det var en fantastisk fotballkamp (det samme kan vel sies om FA-cup finalen mot Liverpool i 2006). Men 80-81 med opprykk var en periode som satte spor! Hele 86-laget med en rekke store personligheter og tredjeplassen i ligaen var også et sammenhengende høydepunkt. Med meg på tribunen har også opprykksfinalen mot Blackpool på Wembley og Mark Nobles testemonial på Upton Park har vært minner for livet. Upton Park er vel i seg selv også et noe de fleste av oss tar med seg i hjertet..,. 

5. Hvilken spiller er din favoritt West Ham-spiller gjennom tidene?
West Ham har hatt noen fantastiske spillere og store personligheter. De tre fra VM-finalen 66 er gode eksempler, Trevor Brooking, Alan Devonshire, Paolo DeCanio er noen andre. Også spillere som Keith Robson, David Cross, Dimitri Payet og faktisk også Andy Carroll er spillere som har fasinert meg. Når vi sirkler oss inn mot spørsmålet må selvfølgelig Mark Noble nevnes som levende legende, men alt i alt står Billy Bonds øverst – ingen over ingen ved siden! 

6. Hvem er den morsomste spilleren du kan huske har spilt for West Ham?
En halvgal italiener- Paolo DeCanio! 

7. Hvor på tabellen ender West Ham denne sesongen?
Som evig pessimist tror jeg alltid at det blir nedrykk…. Men i skrivende stund har vi 20 poeng på 12 kamper og ligger på en 5.plass, så nå øyner jeg muligheten til å overleve? Kanskje også på øvre halvdel – jeg våger meg på en 8.plass.

8. Hva er for deg den største skuffelsen du har opplevd som West Ham-supporter?
De er flere enn høydepunktene, sånn er det vel å følge West Ham? Flere nedturer enn det motsatte. Men derfor er også høydepunktene euforiske! Alle nedrykk og cup-finaletap må på den lista. Men kanskje den aller største skuffelsen «ever» var perioden da vi solgte Carrick, Ferdinand, Cole og Lampard jr. Da satt jeg med følelsen at vi solgte ut arvesølvet, fremtida og sjela! Selge egen utviklet mega-talent!!! Hvor hadde vi vært med den gjengen i lagoppstillingen??? Der er det vel bare fantasien som setter grenser – kanskje ikke den engang? Det kjedelige og kanskje også ærligste svaret er at det siste tapet er det verste. 

9. Hvilken spiller kunne du ønske deg å se i West Ham-drakt?
Her går jeg for «kortreist», dvs for en landsmann; Erling Braut Håland, men da må vi skynde oss før prisen passerer 3 milliarder! 

10. Hva synes du om Scandinavian Hammers? Hva er bra og hva kan bli bedre / gjøres annerledes?
En fantastisk flott bukett med hyggelige mennesker. Et inkluderende fellesskap det alltid er en fryd å møte på pub og kamp! Hvis jeg skulle våge meg frampå med ett nyttårsønske må det være å revitalisere «Forumet». Kanskje det i likhet med en kjent historisk person kan gjenoppstå fra de døde (vi snakker påske)? 

Legg igjen en kommentar