Julekalender – 6. desember

Bak luke nummer 6 finner vi Arne Söderlund

1. Hvem er du?  
Arne Söderlund, bor i Umeå, Sverige är 58 år

 2. Hva er ditt første minne om West Ham (hva gjorde deg oppmerksom på denne fantastiske klubben)? 
Jag såg på Tipsextra på tv. Det var West Ham-Arsenal i december 1971. Jag var 9 år.  
Har också att stort minne från 29 juli 1976 när West Ham spelade mot Sandåkern i Umeå. West Ham var på träningsläger i Norge men gjorde en avstickare till Umeå för en match. Vilket var fantastiskt för mig som ung West Ham supporter. West Ham blev också det första engelska laget som jag såg live. West Ham vann med 2-1 efter mål av John McDowell och Alan Taylor. 

3. Hvorfor ble du West Ham-supporter? 
Den redan nämnda tipsextra matchen 1971. Jag gick i söndagskola som barn. Vi brukade ge en slant till de svarta barnen i Afrika som inte hade så mycket leksaker och mat så jag tyckte synd om dem. 
I matchen var det en stor svart spelare som jag tyckte var en häftig spelare. Kommentatorn sa också att han var den ende svarte spelaren i hela England. Eftersom han var ensam svart spelare tyckte jag synd om honom och fattade tycke för honom. Jag hade ingen koll på West Ham då. Arsenal hade jag sett i FA-Cup finalen det året men när jag hörde om den här svarte spelaren i West Ham så blev han min favorit och även West Ham mitt lag som jag höll på. Spelaren var förstås Clyde Best. 

4. Hva er ditt beste West Ham-minne? 
19 maj 2012. West Ham vann mot Blackpool på Wembley i Playoff finalen. Jag var där, en oförglömlig upplevelse. Att jag sedan dagen efter fyllde 50 år gjorde inte saken sämre, utan jag fick alla tiders fin födelsedagspresent i den segern. 
Måste också få säga 10 maj 2016. Den sista matchen på Upton Park när vi vann mot Man United. Var även då på plats. Det minnen bär jag med mig så länge jag lever. 

5. Hvilken spiller er din favoritt West Ham-spiller gjennom tidene? 
Clyde Best.  
Hade den stora lyckan att träffa honom när West Ham Fans Sverige (WHFS) var på medlemsresa mot Burnley i maj 2015. När vi satt oss i frukostsalen på West Ham hotell, så sitter Clyde Best där och äter frukost. Han bodde också på West Ham hotell så det blev flera tillfällen att prata med honom. Jag ska erkänna att jag var tårögd efter att jag pratat med honom i frukostsalen när jag stod och tog för mig av frukosten. Clyde Best tillsammans med West Ham har ju påverkat mitt liv väldigt mycket.


6. Hvem er den morsomste spilleren du kan huske har spilt for West Ham? 
Var tvungen att ta reda på vad morsomste betyder. Svensk översättning säger den roligaste.  
Har träffa många West Ham spelare genom åren. Svårt att ta ut någon dock men John Moncur eller Joey O´Brien ligger bra till. Pratglada pojkar med mycket glimt i ögonen. 
Det mest underhållande på planen skulle jag nog vilja säga att Alan Devonshire var. 

7. Hvor på tabellen ender West Ham denne sesongen? 
Jag var väldigt pessimistisk innan ligastarten då var jag glad om vi skulle klara oss kvar. Det är fortfarande det viktigaste men med den fina start vi gjort säger jag plats 8. 

8. Hva er for deg den største skuffelsen du har opplevd som West Ham-supporter? 
Skulle säga Liverpool och årtalen 1981, förlust mot dem i Ligacupfinalen. 1986, enda gången vi haft chansen att vinna ligan. 2006 förlusten i FA-Cupfinalen, den svider nog mest eftersom vi var 2 minuter ifrån att vinna. 

9. Hvilken spiller kunne du ønske deg å se i West Ham-drakt? 
Surprise, surprise men jag som svensk väljer en norsk spelare. Erling Braut Håland. Håland kan bli hur bra som helst, tänk om vi hade honom i West Ham. 

10. Hva synes du om Scandinavian Hammers? Hva er bra og hva kan bli bedre / gjøres annerledes? 
Tycker Scandinavian Hammers gör ett väldigt bra jobb. Har dock för dålig insyn för att direkt kunna säga om något skulle behöva ändras. 
Har själv varit mycket verksam i West Ham Fans Sverige tidigare. Är dock inte längre med och driver den supporterföreningen, utan jag kände att jag hade gjort mitt. 
Något som dock skulle vara trevligt är om det gick att exempelvis göra en supporterresa framöver där både Scandinavian Hammers och WHFS träffas i London under en helg med en West Ham match. För det ska väl ändå ge sig med det eländiga viruset Covid-19 som hidrar oss. Jag har haft förmånen att träffa flera av er norrmän i London vilket har varit väldigt trevligt. De som jag genast tänker på är Gjermund och Styrk. 

Kommentarer

  1. Remy Kongsvoll

    Frokostsalen vekker gode minner :-)

Legg igjen en kommentar