Før kampen 10. feb: West Ham – Watford

Bilderesultat for marko arnautovic

London Stadium 10. februar kl. 16.00: West Ham United – Watford

Lørdag er det klart for nytt London-derby da Watford gjester London Stadium i 27. serierunde. Møtet mellom klubbene på Vicarage Road i november var David Moyes’ første kamp som West Ham-manager og Watford vant 2-0. Møtet mellom de to på London Stadium forrige sesong endte med 2-4 tap for West Ham etter å ha vært i føringen med 2-0. Det er med andre ord et møte hvor West Ham svært gjerne ønsker å forbedre den interne statistikken fra de siste sesongene.

Watford åpnet sesongen strålende og lå lenge på 6. – 7. plass på tabellen. Deres nye manager for sesongen Marco Silva (forrige sesongs Hull-manager) høstet stor anerkjennelse og ble fort nevnt som mulig ny manager i Everton. Det er mulig at disse spekulasjonene tok litt vel mye fokus bort fra det sportslige og Watford opplevde en lang periode med svake resultater. 21. januar fikk Silva sparken i Watford og ble erstattet av Javi Gracia som nylig hadde ledet det russiske klubblaget Rubin Kazan.

Gracia fikk heller ingen enkel innledning på jobben som Watford-manager, men mandag denne uka løsnet det for alvor da Chelsea ble slått hele 4-1 på Vicarage Road. Riktignok måtte Chelsea spille en time med en mann mindre på banen, men Watford-spillerne ville mest og løp mest gjennom det meste av kampen og vant fortjent. Seieren der betyr at Watford befinner seg på 11. plass med 30 poeng.

Hos Watford imponerte den brasilianske angriperen Richarlison stort i starten av sesongen. Det har imidlertid ikke gått like lett for han de siste månedene, men at potensialet er stort er det ingen tvil om. En annen spiller som har imponert i den gule trøya er midtbanespilleren Abdoulaye Doucoure som har hele 7 scoringer så langt i sesongen. Med det antallet er han faktisk klubbens toppscorer.

På skadelista til Gracia finner vi i øyeblikket midtbanespillerne Nathaniel Chalobah, Will Hughes (som scoret mot West Ham i november), Tom Cleverley og Kiki Femenia. I tillegg er keeper Heurelho Gomes, Christian Kabasele, Molla Wague, Miguel Britos og Tommie Hoban ute. Forsvarsspilleren Craig Cathcart har ikke spilt for Watford denne sesongen på grunn av kneskade, men han er nå skadefri og kan være i troppen.

West Ham pådro seg årets første ligatap sist helg da laget på en dårlig dag tapte 1-3 mot Brighton. Foran helgens ligarunde ligger klubben på 12. plass med 27 poeng, men det er kun tre poeng over nedrykksplass og forteller hvor uhyre jevnt det er i bunnen av Premier League denne sesongen.

På skadelisten til West Ham er det visse tegn til bedring, først og fremst ved at Marko Arnautovic har vært tilbake i trening denne uka. Østerrikeren kan være på banen på lørdag, noe som i tilfelle vil være et stort pluss for Moyes’ mannskap. I tillegg har Jose Fonte vært spilleklar et par uker uten å ha kommet på banen for førstelaget. Med det svake forsvarsspillet som ble prestert sist mot Brighton kan det være duket for at Fonte går inn på laget. Winston Reid er også kvitt sin strekkskade, men han har pådratt seg en halsinfeksjon og spiller ikke denne helgen. Nysigneringen Patrice Evra er i troppen mot Watford, men om han spiller fra start er nok heller tvilsomt.

De spillerne som fremdeles er uaktuelle for West Ham er Andy Carroll, Manuel Lanzini, Edimilson Fernandes og Pedro Obiang med skader mens Arthur Masuaku soner sin tredje kamp av den totale karantenen på seks kamper.

Det er på nytt en utrolig viktig kamp for begge lag og aller mest for West Ham. I den situasjonen klubben befinner seg er det avgjørende at sentrale spillere tar ansvar og går foran med innsats og tæl. De som garantert vil ta dette ansvaret dersom de spiller er Angelo Ogbonna, Pablo Zabaleta, Mark Noble og Marko Arnautovic. Sist helg noterte Javier Hernandez seg for scoring i sin andre kamp på rad. Å få i gang Chicharito vil også være uhyre viktig. Vi krysser fingrene for at alle elleve som er på banen i «claret & blue» har dagen og at marginene er på vår side denne lørdagen. Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar