Før kampen 14. okt: Burnley – West Ham

Bilderesultat for burnley west ham

Turf Moor 14. oktober kl. 16.00: Burnley – West Ham United

Endelig er det ligafotball igjen etter to ukers landslagspause. West Ham har hatt mange spillere ute på landslagsoppdrag, men samtidig har de resterende spillerne fått verdifull trening hjemme på treningsfeltet Little Heath. Det har vært spesielt verdifullt for de som har vært ute med skade deler av høstsesongen, men som nå er tilbake for fullt. Motstander denne lørdagen er Premier Leagues store overraskelseslag så langt, Burnley. Etter to hjemmekamper på rad for West Ham reiser de nordover denne helgen for å møte laget med de nest fineste draktene i Premier League. Møtene mellom Burnley og West Ham forrige sesong endte med to West Ham-seire. Oppgjøret på Turf Moor endte 1-2 i siste ligarunde etter scoringer for bortelaget av Feghouli og Ayew, mens Mark Noble scoret kampens eneste mål på London Stadium i desember.

Forrige sesong berget Burnley videre Premier League-spill etter en fantastisk statistikk hjemme på Turf Moor. Borteformen derimot var svakest av samtlige lag i den øverste divisjonen. Denne sesongen har Burnley snudd opp ned på den statistikken og de har fremdeles til gode å tape på bortebane etter å ha møtt sterk motstand som Chelsea, Tottenham, Liverpool og Everton. På hjemmebane har Burnley så langt en seier, en uavgjort og ett tap. Siste hjemmekamp endte målløst mot Huddersfield mens de har seier mot Crystal Palace og tap mot West Bromwich så langt. Med 12 poeng på syv kamper befinner Burnley seg på en imponerende 6. plass på tabellen før helgens serierunde. Manager Sean Dyche skal selvsagt ha mye av æren for den sterke prestasjonen.

I sommer gjorde Dyche flere smarte handler hvor rutinerte nøkkelspillere kom inn. Fra Stoke hentet de både backen Phil Bardsley og spissen Jonathan Walters mens midtbanespilleren Jack Cork ble kjøpt fra Swansea for 10 mill pund. Rett før overgangsvinduet stengte hentet de også Leeds’ toppscorer Chris Wood for rekordsummen 15 mill pund. Spillere som forsvant ut fra Turf Moor i sommer var den solide stopperen Michael Keane (Everton) som hadde en prislapp på hele 30 mill pund, den sterke og raske spissen Andre Gray (Watford) og midtbanespilleren George Boyd (Sheffield Wednesday).

Mange mener at Burnleys beste forsvarsspiller forrige sesong var Ben Mee og ikke Michael Keane som ble kjøpt av Everton. Mee har også vært svært sentral så langt denne sesongen sammen med hans kompromissløse stopperkollega James Tarkowski. Lenger frem på banen har spissene Chris Wood og Sam Vokes skapt trøbbel for motstandernes stoppere mens Robbie Brady har vært god som tilrettelegger samtidig som han har en venstrefot som han gjerne benytter til å fyre av langskudd. Den som legger ned den største arbeidsinnsatsen hos Burnley er Jack Cork som fra sin midtbaneposisjon har registrert flest tilbakelagte kilometer totalt av samtlige spillere i Premier League så langt.

Den gode keeperen Tom Heaton som en stund har vært en av tre keepere i Englands landslagstropp pådro seg en skulderskade tidligere i høst og han har blitt erstattet av unggutten Nick Pope. Pope har imponert, men for å ha dobbeltdekning også med Heaton på sidelinja har den tidligere Aalesund- og Manchester United-keeperen Anders Lindegaard blitt hentet inn som reserve for Pope. Foruten Heaton er Jonathan Walters, Dean Marney og Nahki Wells utilgjengelig på lørdag som følge av skadeproblemer.

West Ham karret til seg en knepen seier mot Swansea før landslagspausen. Spillet var ikke imponerende, men de tre poengene var ekstremt viktige og førte til at klubben klatret opp til 15. plass med 7 poeng. Etter en meget svak august-måned med tre tap og 10 baklengsmål har klubben holdt nullen i 4 av de 5 seneste kampene (inkludert ligacup-oppgjøret mot Bolton). At forsvaret holder tett bakover er selvsagt med på å gi selvtillit til hele laget. Bilic har variert mellom to og tre stoppere og hva han velger mot Burnley gjenstår å se. Mot Swansea ble Reid og Fonte valgt som stopperpar og de to løste oppgaven på en solid måte. Dersom det blir besluttet å starte med tre stoppere mot Burnleys fysisk sterke spisser vil det være Angelo Ogbonna som går inn sammen med Reid og Fonte.

Gledelig for Bilic er det at skadelista er mindre enn den har vært noen gang denne sesongen. Manuel Lanzini fikk en halvtime mot Swansea og selv om han manglet noe kamptrening viste han glimtvis hva han tilfører det offensive spillet til West Ham. At antall skadde spillere er minimal i øyeblikket (kun James Collins er helt uaktuell for spill denne helgen) gir Slaven Bilic for en gangs skyld et aldri så lite luksusproblem fremover i banen. Helt på topp har ikke Chicharito fått vist seg fra sin beste side ennå til tross for at han har scoret tre ligamål. Mange er fortvilet over at han tidvis spilles ute av sin vante spissposisjon og at han av den grunn ikke har fått vist alt som bor i han ennå. Mot Swansea sist ble Chicharito byttet ut til fordel for Diafra Sakho til stor pipekonsert på London Stadium. Bilic lo imidlertid sist da nettopp Sakho var den som til slutt sto igjen som matchvinner. Andy Carroll er også frisk og selv om han bidrar både offensivt og defensivt med sin store arbeidskapasitet og sterke duellkraft så kan Bilic komme til å starte med Carroll på benken denne gang. Både Chicharito og Sakho har vært ute med sine respektive landslag og begge har scoret mål noe som selvsagt er positivt for deres selvtillit. Chicharito har imidlertid hatt en lang reise tilbake til London og er ikke ventet tilbake på treningsfeltet før dagen før kamp. Dersom Bilic velger å starte med ên spiss og den lille meksikaneren er kampklar tror vi valget igjen lander på Chicharito fra start og med både Sakho og Carroll som særdeles viktige brikker å kunne putte innpå utover i kampen.

Nevnte Lanzini starter mest sannsynlig denne gang og med seg offensivt får han trolig Michail Antonio og Marko Arnautovic. Ettersom sistnevnte var syk sist ble Andre Ayew brukt som venstre kantspiller. Det valget var imidlertid ikke heldig da Ayew fikk uttrettet fint lite den tiden han var på banen. Sentralt på midten er ventelig Pedro Obiang skadefri igjen. Om han starter gjenstår å se, men Kouyate har ikke vist toppform så langt, samtidlig som Bilic valgte å bytte ut kaptein Mark Noble en halvtime før slutt sist. På backplass starter Pablo Zabaleta på høyre, mens det er noe mer usikkert på motsatt side. Aaron Cresswell har spilt på den plassen de siste kampene og har dessuten debutert fra start for England denne uka. Likevel har Arthur Masuaku imponert langt mer enn Cressy da han har kommet inn de to siste ligakampene. Det blir derfor spennende å se hva Bilic velger å gjøre på venstreback. I mål har Joe Hart vist stigende formkurve og han spilte også solid for England mot Slovenia sist uke.

På papiret bør West Ham ha et spillermateriell som er MINST like bra som lørdagens motstander. Det betyr i såfall at det er opp til de elleve som til enhver tid er på banen, samt at de riktige valgene blir tatt fra Slaven Bilic & co både før kampstart og underveis i oppgjøret. Vi håper den positive trenden fra september måned fortsetter og krysser fingrene for at vi kan få oppleve sesongens første borteseier på lørdag. Come on you Irons!

 

Kommentarer

  1. Willy Kalsås

    Det er ikkje tvil om at Mats sine grundige førehandsomtaler er viktige for nettsida vår. Fantastisk jobb. COYI

  2. Remy Kongsvoll

    så på preview før helga på tv2 premier league…observerte fort at dei poenga dei hadde på tv var i Mats sin omtale + Mats hadde masse ekstra. Kvalitet!

Legg igjen en kommentar