Før kampen 19. aug: Southampton – West Ham

Bilderesultat for southampton west ham

St Marys Stadium 19. august kl. 16.00: Southampton – West Ham United

Ettersom London Stadium ennå ikke er klargjort for fotball etter friidretts-VM er kampen mellom West Ham og Southampton byttet med vårens møte slik at Southampton spiller hjemmekamp nå og West Ham i stedet er verter nå lagene møtes 31. mars.

Forrige sesongs møte mellom klubbene på St Marys endte med 3-1 seier til West Ham. Hjemmelaget tok ledelsen den gang etter scoring av Manolo Gabbiadini, men West Ham svarte raskt gjennom Andy Carroll før Pedro Obiang og Mark Noble scoret de to siste målene.

Southampton endte forrige sesong på 8. plass, kun ett poeng foran West Ham på 11. plass. Til tross for en god ligaplassering og ligacupfinale ble det med en sesong som manager på Englands sørkyst for Claude Puel. Han ble i sommer erstattet av Mauricio Pellegrino som sist var manager i spanske Alavez.

Pellegrino har hentet den spennende midtbanespilleren Mario Lemina fra Juventus for 15 millioner pund mens forsvarsspilleren Jan Bednarek ble kjøpt fra Lech Poznan i Polen. Ingen av de to spilte imidlertid ligaåpningen for en uke siden. Av spillere som har forsvunnet ut fra St Marys i sommer er Jay Rodriguez den mest kjente. Han scoret mye mål da han spilte for Burnley, men etter overgangen til Southampton har han slitt mye med skader. Tony Pulis i West Bromwich har imidlertid tro på Rodriguez og West Bromwich betalte derfor 12 millioner pund for spissen. I tillegg har unggutten Jason McCarthy forlatt klubben til fordel for Barnsley. Den Southampton-spilleren som har fått mest medieoppmerksomhet i sommer er Virgil van Dijk. Han har vært linket til flere toppklubber og spesielt Liverpool har vært nevnt hyppig. Nå har nederlenderen bedt om å bli solgt, men foreløpig sier ledelsen i klubben at de vil beholde han gjennom dette overgangsvinduet.

Ligaåpningen forrige helg endte med ett poeng til «The Saints» etter 0-0 hjemme mot Swansea. Southampton hadde nok målsjanser til å vinne kampen, men var ikke gode nok foran mål i den kampen. De har ikke nevneverdige skadeproblemer og det er kun nevnte van Dijk som ikke var med sist. Van Dijk var syk sist helg og er ennå ikke friskmeldt noe som betyr at han mest sannsynlig heller ikke spiller mot West Ham. Nøkkelspillere hos Southampton er keeper Fraser Forster, venstreback Ryan Bertrand og James Ward-Prowse på midtbanen. De som skal skape sjanser og sørge for scoringer hos de rød/hvit stripede er Nathan Redmond, Dusan Tadic og Manolo Gabbiadini. Disse tre må West Hams forsvarsspillere holde øye med dersom baklengsmål skal unngås på lørdag.

På West Hams treningsfelt Little Heath har Slaven Bilic og hans tropp forsøkt å nullstille seg etter søndagens stortap på Old Trafford. Det var ikke mange lyspunktene i 0-4 tapet mot Manchester United, men forhåpentligvis har spillerne beholdt noe av selvtilliten samtidig som de har klart å legge det vonde tapet bak seg.

Til tross for stortapet er det ikke grunn til å tro at Bilic vil gjøre altfor mange endringer i startoppstillingen på lørdag. Det er viktig å ikke få «panikk» etter en svak kamp, men samtidig er det andre spillere som gjerne vil vise seg frem på førstelaget og i tillegg er det spillere på vei tilbake fra skade.

På keeperplassen gjorde ikke Joe Hart noen dårlig kamp sist, selv om han muligens kunne tatt det siste målet. I forsvaret fikk Pablo Zabaleta en tøff ettermiddag i sitt møte med «hurtigtoget» Marcus Rashford. Det er imidlertid mange backer som skal få slite mot Rashford denne sesongen og vi tror Zabaleta vil revansjere seg raskt. På den andre backen hadde heller ikke Arthur Masuaku noen heldig kamp og det spekuleres i om han vil bli ofret i startoppstillingen til fordel for Aaron Cresswell denne helgen. I midtforsvaret var Angelo Ogbonna svak mens Winston Reid også slet veldig mot Lukaku. Om den svake kampen til Ogbonna er nok til at Bilic velger å bytte han med Jose Fonte gjenstår å se.

Som nevnt er det flere spillere på vei tilbake fra skade. Michail Antonio er spilleklar denne helgen og vil temmelig sikkert ta en startplass. Andy Carroll og Cheikou Kouyate er tilbake i trening med førstelaget, men det er litt for tidlig for dem å være spilleklar på lørdag. I tillegg har Manuel Lanzini trent alternativt og vil være tilbake i trening med førstelaget fra førstkommende mandag. Både Carroll, Kouyate og Lanzini kan bli spilleklare til bortekampen mot Newcastle neste helg.

Med Antonio tilbake vil han trolig ta en av de tre offensive midtbaneposisjonene. Mest sannsynlig vil Edimilson Fernandez bli vraket fra forrige ligarunde mens Andre Ayew og Marko Arnautovic trolig får fornyet tillit. Mark Noble og Pedro Obiang startet i de to defensive midtbaneposisjonene sist, men ingen av de to hadde noen heldig kamp. Noble ble byttet ut etter en time og ble erstattet av unggutten Declan Rice. Rice har fått mye skryt etter innhoppet sist, men Bilic vil nok matche han forsiktig og derfor tror vi ikke han starter mot Southampton. Ettersom Kouyate fremdeles ikke er 100% spilleklar og klubben ikke har hentet inn en ny spiller i denne rollen ennå kan Noble og Obiang få muligheten fra start igjen.

Helt på topp hadde Javier Hernandez en nesten umulig oppgave sist da han ble veldig alene i kamp mot store sterke midtstoppere. Forhåpentligvis vil West Ham få laget høyere i banen denne gang og dermed gi Chicharito mer støtte fremme i angrepet. Diafra Sakho fikk en halvtimes innhopp sist og mest trolig starter han på benken igjen. Med Martinez som målscorer for U21-laget tidligere i uka og Andy Carroll på vei tilbake fra skade vil forhåpentligvis alternativene på spissplass bli betydelig bedre fremover.

Southampton fikk altså bare 0-0 hjemme mot Swansea sist og fikk derfor, i likhet med West Ham, en svak start på sesongen. Av den grunn er det to lag som ønsker å revansjere seg som denne lørdags ettermiddagen møtes på St Marys. Vi krysser fingrene for at West Ham reiser seg og tar med poeng tilbake til London. Det vil gi Bilic og hans stab mer arbeidsro samtidig som det er viktig å starte poengplukkingen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar