Før kampen 19. des: Arsenal – West Ham

Bilderesultat for west ham arsenal

Emirates Stadium 19. desember kl. 20.45, Carabao Cup kvartfinale: Arsenal – West Ham United

For andre gang på seks dager møtes West Ham og Arsenal. Mens det var ligakamp på London Stadium forrige uke er det denne gang kvartfinale i Carabao Cup (ligacupen) på Arsenals hjemmebane Emirates.

Etter forrige ukes 0-0 kamp har Arsenal tatt tre poeng i ligaen etter 1-0 seier på hjemmebane mot Newcastle sist lørdag. Den kampen var ingen imponerende forestilling fra The Gunners, men en fantastisk scoring av Mezut Ozil var nok til å sende The Magpies hjem med null poeng.

Arsenal har hatt hjemmekamp også i de to foregående rundene av ligacupen. I 3. runde ble Doncaster beseiret 1-0 mens Championship-klubben Norwich måtte reise hjem fra Nord-London med 1-2 tap i 4. runde etter at 18-åringen Eddie Nketiah scoret begge målene til hjemmelaget.

Det er ventet at Arsene Wenger nå gjør flere endringer på laget som slo Newcastle i helgen. Spillere som er ventet å starte på tirsdag er keeper David Ospina, Mathieu Dubuchy, Mohamed Elneny, Danny Welbeck og Theo Walcott. Det er mye klasse der så det vil uansett være et sterkt Arsenal-lag som entrer banen.

Aaron Ramsey er fortsatt skadet og vil ikke spille cupkampen. Den sterke midtstopperen Shkodran Mustafi er skadefri, men det er ikke ventet at Wenger vil bruke han i kampsituasjon før kommende helg.

West Ham kapret en meget sterk borteseier mot Stoke på lørdag og har med det tre kamper på rad uten å slippe inn baklengsmål. Dette betyr at klubben er inne i sin beste periode denne sesongen og forhåpentligvis vil desember fortsette å by på positive opplevelser for Moyes & co.

På veien mot kvartfinalen har West Ham beseiret Cheltenham 2-0 (borte), Bolton 3-0 (hjemme) og Tottenham 3-2 (borte). Spesielt oppgjøret mot Tottenham var en forestilling som vil bli husket i lang tid. Etter å ha ligget under 0-2 halvveis snudde West Ham kampen og vant etter to scoringer av Andre Ayew og en av Angelo Ogbonna.

Mens Adrian spilte cupkampene i starten av sesongen er rollene på keeperplass nå byttet om. Etter at Adrian har spilt de siste fire ligakampene med stor suksess er det Joe Hart som skal spille cupkamp denne gang.

Foruten keeperplassen er det også ventet at Moyes vil gjøre endringer i andre posisjoner. Spillere som ligger an til å få spilletid er Andy Carroll, Chicharito, Andre Ayew, Declan Rice og Diafra Sakho. Unggutter som Domingos Quina, Sead Haksabanovic og Moses Makasi kan også bli å finne i troppen. Winston Reid var utestengt mot Stoke, men er tilbake nå og vil ventelig spille fra start.

Mandag formiddag kom meldingen om at FA har valgt å straffe Manuel Lanzini med to kampers karantene. Situasjonen som har forårsaket karantenen er der dommeren valgte å gi West Ham straffespark mot Stoke, og hvor panelet bedømmer at Lanzini filmer. Det er imidlertid ventet at West Ham vil anke denne avgjørelsen. Om det ikke skjer noe nytt i saken i løpet av tirsdagen vil Lanzini være utestengt mot Arsenal og mot Newcastle i ligaen på lille julaften. Dersom dommen blir omgjort er det uansett ikke sikkert at Moyes vil spille med Lanzini etter at han er blant dem som har spilt alle kampene i det tette kampprogrammet som er tilbakelagt så langt i desember.

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Jose Fonte, Sam Byram og Edimilson Fernandes. I tillegg er Cheikou Kouyate, Mark Noble, Pablo Zabaleta og Marko Arnautovic usikre etter at de har pådratt seg noen småsmeller. Dersom disse ikke er 100% spilleklare er det ventet at Moyes velger å la de hvile slik at de istedet kan spille den viktige ligakampen mot Newcastle.

Både Arsenal og West Ham ønsker selvsagt svært gjerne å spille cupfinale på Wembley i februar. Samtidig er det en hårfin balansegang mellom å stille et sterkt mannskap samtidig som nøkkelspillere må få noe hvile i et tett og viktig kampprogram. Det vil uansett være en god mulighet for at West Ham går videre til semifinale om det gode spillet og den innsatsen vi har sett de siste ukene fortsetter også tirsdag kveld på Emirates Stadium. Kampen vises for øvrig på Viasat 4. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar