Før kampen 19. sep: West Ham – Bolton

Bilderesultat for carabao cup

London Stadium 19. september kl. 20.45: Carabao Cup 3. runde, West Ham United – Bolton Wanderers

Etter å ha slått ut Cheltenham er det klart for 3. runde og møte med Bolton for West Ham i ligacupen eller Carabao Cup som den heter denne sesongen. Siste møte mellom de to klubbene var i Premier League sesongen 2010/2011 da Bolton vant begge møtene mot West Ham. I ligacupen møttes de sist i 2009/2010 sesongen da Bolton også gikk seirende ut etter ekstraomganger.

Bolton rykket opp til Championship foran inneværende sesong, men har fått en marerittaktig start på ligasesongen. I øyeblikket ligger de desidert sist på tabellen etter kun to uavgjorte og seks tap på de åtte første kampene. I ligacupen har de før tirsdagens kamp beseiret Crewe Alexandra i første runde med 2-1 på bortebane mens Sheffield Wednesday måtte reise hjem fra Macron Stadium med 2-3 tap i andre runde etter at Boltons scoringer kom ved Dervite, Armstrong og Karacan.

Foran inneværende sesong hentet Bolton de to Hammers-gutta Reece Burke og Josh Cullen på lån. Begge de to spiller fast i førsteelleveren til Bolton, men så langt har de altså ikke klart å bidra til at klubben er kommet på vinnersporet. Burke og Cullen er begge forhindret fra å spille denne tirsdagen ettersom de er West Hams eiendom.

Sist helg gikk Bolton på et 0-2 tap mot Ipswich i ligaen. Ifølge manager Phil Parkinson fortjente de poeng i den kampen og var periodevis veldig gode spillemessig. I den kampen kom også de tre spissene Adam Armstrong, Adam Le Fondre og Aaron Wilbraham inn fra benken. Det er ventet at alle de tre spiller på tirsdag. To andre spillere som kan få en sjelden sjanse fra start er stopperen Dorian Devite og midtbanespilleren Darren Pratley. På skadelista til Wanderers finner vi Derik Osede (forsvar), Will Buckley (offensiv midtbane), Sammy Ameobi (spiss), Josh Vela (midtbane) og Stephan Darby (forsvar).

West Ham har spilt to Premier League kamper på rad uten å slippe inn baklengsmål. Det er positivt etter at målene rant inn i starten av sesongen. Selv om spillet mot West Bromwich sist helg ikke var veldig oppløftende ble det et fortjent poeng og mot Huddersfield i sesongens første hjemmekamp sist mandag var det mye positivt å spore hos West Ham.

West Hams skadeliste består i øyeblikket av James Collins (fikk seg en smell sist lørdag), Manuel Lanzini (er tilbake i trening, men ennå noen uker unna å være kampklar) og Edimilson Fernandez.

I ligacupen vil Bilic endre en del på laget fra helgens ligakamp, men likevel vil han stille et sterkt lag på banen fra start mot Bolton. Det er ventet at Adrian starter i mål og at Sam Byram og Arthur Masuaku bekler hver sin backplass. I midtforsvaret får nok Angelo Ogbonna spille, men hvem han der får med seg er litt mer usikkert. Dersom Bilic velger å starte med to stoppere vil muligens Jose Fonte spille sammen med Ogbonna ettersom Winston Reid nylig er tilbake fra skade og kan av den grunn ha behov for litt ekstra restitusjon. På midtbanen er det ventet at Mark Noble er tilbake og muligens får han med seg Declan Rice sentralt i banen. Marko Arnautovic vil temmelig sikkert starte ettersom han nylig var tilbake fra tre kampers karantene mens Andre Ayew muligens tar den andre kantrollen. Helt på topp får Andy Carroll hvile denne gang og det er heller ikke ventet at Chicharito starter denne cupkampen. Det er derfor duket for at Diafra Sakho starter på topp. Om Bilic velger å la en av unggutta som f.eks. Holland eller Haksabanovic starte i denne cupkampen gjenstår å se. Det som er sikkert er at West Ham har spillere som er gode nok til å beseire Bolton selv om de skulle skifte ut nesten hele førsteelleveren fra helgens ligakamp.

Det er midtukekamp, flomlys på London Stadium og en eventuell seier vil bety at klubben er blant de 16 siste klubbene som er med i turneringen. Det bør med andre ord ligge til rette for en artig kamp og hvor det ikke på noen måte er grunn for West Ham til å undervurdere motstanderen fra et nivå under i ligasystemet. Vi ønsker oss fortsatt en god «cup-run» og derfor går vi for seier og avansement til 4. runde. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar