Før kampen 2. jan: West Ham – West Bromwich

Bilderesultat for west bromwich west ham

London Stadium 2. januar kl. 20.45: West Ham United – West Bromwich Albion

Årets første kamp på London Stadium spilles under flomlysene tirsdag kveld og West Bromwich tar turen fra Birmingham. Det er et skikkelig bunnoppgjør mellom lagene denne gang ettersom begge ligger under nedrykksstreken før kampen. Møtet mellom de to klubbene på The Hawthorns i september endte målløst i en kamp West Ham burde vunnet. Da West Bromwich var gjester på London Stadium forrige sesong trodde alle Manuel Lanzini hadde gitt West Ham seieren med sin 2-1 scoring rett før slutt, men Gareth McAuley ødela festen for hjemmelaget og utlignet til 2-2 på overtid.

Denne sesongen har vært veldig spesiell for West Bromwich. Etter en knallstart med to seire og seks poeng på de to første serierundene har de ikke vunnet en eneste ligakamp siden. Det betyr altså at de har spilt fire og en halv måned (19 kamper) uten å ta tre poeng. En sånn rekke uten seier betød naturlig nok at manager Tony Pulis måtte tre til siden. Inn kom tidligere West Ham-manager Alan Pardew, men foreløpig har ikke Pardew klart å bedre resultatene i form av seier. Vi krysser alt vi har for at den etterlengtede seieren til Pardews mannskap heller ikke kommer denne tirsdagen.

West Bromwich spilte kamp så seint som nyttårsaften da Arsenal var gjester på The Hawthorns. Den kampen endte 1-1 etter at hjemmelaget hadde utlignet på et omdiskutert straffespark to minutter før slutt.

Stammen i laget hos The Baggies er rutinerte spillere som keeper Ben Foster, stopperen Johnny Evans samt midtbanespillerne Jake Livermore og Gareth Barry. Den skadeplagede spissen Jay Rodriguez ble før sesongen hentet fra Southampton. Det var han som satte inn straffesparket mot Arsenal på søndag, men han har ikke levd opp til ryktet som en notorisk målscorer ettersom han så langt står med kun fire mål på 19 kamper.

Med kun 50 timer siden siste kamp er det ventet at Pardew gjør endringer i startelleveren til møtet med West Ham. Spillere som James McClean, Oliver Bruke, Grzegorz Krychowiak og Allan Nyom er eksempler på noen som kan være med fra start denne gang. På skadelista finner Alan Pardew spissen Salomon Rondon etter at han pådro seg en strekk i møtet med Everton på Boxing Day. I tillegg er Nacer Chadli og James Morrison ute.

West Ham har ikke spilt kamp siden møtet med Bournemouth andre juledag og har således fått betydelig bedre tid til å forberede seg til denne kampen enn tirsdagens motstander. Forhåpentligvis har trenerapparatet og spillerne benyttet tiden godt.

De to kampene i jula endte skuffende nok med kun ett poeng for West Ham etter tap mot Newcastle og uavgjort mot Bournemouth etter å ha blitt fratatt seieren av dommeren på overtid. Det betyr at klubben står med kun 18 poeng etter 20 spilte kamper og har sterkt behov for noen trepoengere i januar måned.

Marko Arnatuovic har vært strålende hele desember og forhåpentligvis tar han med seg storformen inn i det nye året. Kanskje kan han blomstre enda mer dersom han får en spissmakker som Chicharito med seg fra start? De to presset Bournemouth til å slippe inn det tredje målet sist og det er den innsatsen og viljen til å vinne hver duell foran mål som må til om det skal bli tre poeng mot West Bromwich.

Etter flere strålende kamper har Adrian hatt et par «middels» kamper i jula. Å slippe inn seks mål på to kamper er selvsagt ikke bra, men om det er nok til at Moyes igjen gjør endring på keeperplass er tvilsomt. Vi forventer at Adrian igjen vokter målet på tirsdag.

James Collins var tilbake i midtforsvaret sist og hadde da skjøvet Winston Reid ut av laget. Collins scoret det første målet i den kampen, men var også innblandet i to av baklengsmålene. Om Moyes velger å gjøre endringer i forsvarsrekka er nok avhengig av hva han har sett på trening den siste uka. På kantene starter rimelig sikkert Zabaleta og Masuaku.

Manuel Lanzini var tilbake etter karantene sist noe som er viktig for West Hams offensive kraft. De to sentrale midtbanespillerne Obiang og Kouyate har definitivt vært inne i bedre form tidligere enn hva vi har sett av de den siste tiden. Med Noble skadet har de imidlertid fått tillit. Kaptein Noble er også tvilsom til denne kampen, men om han er frisk så spiller han garantert. En annen som sliter med å bli kampklar er Michail Antonio. Han sliter med en skade som også holdt han utenfor sist og Antonio rekker neppe tirsdagens kamp heller. I tillegg til Noble og Antonio er fremdeles Fonte, Byram og Fernandes skadet. En spiller som er tilbake i troppen er Reece Oxford som har returnert fra sitt låneopphold i tyske Borussia Monchengladbach. Oxford er nok ikke med mot WBA, men han kan være aktuell allerede i FA cupen mot Shrewsbury førstkommende søndag.

Det er jevnt i bunnen av tabellen, men vi har nå passert halvspilt serie og hver kamp er viktig. West Bromwich har vist fremgang selv om de fremdeles har til gode å vinne i ligaen siden august. Dersom deres etterlengtede seier ikke skal komme her må West Hams spillere vise frem den innsatsen og viljen til å «blø for drakta» som de la for dagen mot Chelsea og Arsenal for kun få uker siden. Dette blir spennende. Vi håper David Moyes får det beste ut av sitt mannskap denne første tirsdagen i 2018 og at vi kan sitte igjen med tre poeng etter kampen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar