Før kampen 23/9: West Ham – Tottenham

Bilderesultat for west ham tottenham

London Stadium 23. september kl. 13.30: West Ham United – Tottenham Hotspur

Lørdag spilles 6. serierunde og det blir samtidig West Hams første London-derby for sesongen. Erkerival Tottenham kommer på besøk og de ønsker nok svært gjerne å revansjere vårens møte på London Stadium. West Ham sørget den gang for at Tottenhams tittelhåp definitivt forsvant samtidig som det var West Hams klart beste kamp på London Stadium så langt. Manuel Lanzini ble matchvinner med kampens eneste scoring. Sesongen før ble også sluttresultatet 1-0 i det siste derbyet på Upton Park etter at Michail Antonio var sist på ballen ved scoringen.

Tottenham imponerte stort forrige sesong og endte til slutt på 2. plass bak Chelsea. Manager Mauricio Pochettino klarte å skape et fantastisk godt kollektiv og stammen i laget er meget sterk. Når de i tillegg har potensielle matchvinnere som Harry Kane, Christian Eriksen og Dele Alli ble de vanskelig å håndtere for motstanderne.

I sommer ble høyreback Kyle Walker solgt til Manchester City for hele 50 millioner pund. Årsaken til at Tottenham valgte å la Walker forlate klubben er den gode erstatteren de allerede hadde i Kieran Trippier. For å ha dobbel dekning på høyre backplass kjøpte klubben Serge Aurier fra Paris St Germain. Så langt i sesongen har Trippier gjort plassen til sin. En annen spiller som ble hentet til Spurs i sommer er den unge stopperen Davinson Sanches. Han kom fra Ajax og har allerede klart å etablere seg i førsteelleveren til Pocchttino. Nå vi vet at klubben allerede har sterke stoppere som Alderweireld og Vertongen i troppen er det imponerende. Kjøpet av Sanches gjorde også at Tottenham kunne la den østerriske stopperen Kevin Wimmer forlate klubben da Stoke la inn et stort bud på han.

Ettersom Tottenham scoret mye mål forrige sesong var det ikke behov for å forsterke stallen nevneverdig i de offensive lagdelene. Klubben er imidlertid ikke fornøyd med hva den nederlandske spissen Vincent Janssen har klart å utrette i sin første sesong i Premier League og på overgangsvinduets siste dag i august ble derfor Fernando Llorente hentet fra Swansea. Llorente er en stor og sterk spiss som på mange måter ligner Harry Kane. Når de i tillegg har den hurtige koreaneren Son som alternativ helt på topp er klubben godt dekket i den lagdelen.

Etter fem ligarunder denne sesongen står Tottenham med 8 poeng etter å ha vunnet begge sine bortekamper mot hhv Newcastle og Everton. «Hjemme» på Wembley har det imidlertid gått tregere og så langt står de med to uavgjorte og ett tap der i ligaen. Tirsdag denne uka avanserte Spurs til 4. runde i ligacupen gjennom 1-0 seier hjemme mot Barnsley.

På skadelista til Pochettino finner vi før helgens ligarunde Danny Rose, Victor Wanyama og Eric Lamela. Sistnevnte har vært ute i lang tid, men rapporteres nå å være på vei tilbake.

West Ham vant 3-0 hjemme mot Bolton i ligacupen på tirsdag og spilte en solid kamp. Fra forrige ukes ligakamp mot West Bromwich var det kun Cheikhou Kouyate som var igjen fra startoppstillingen også mot Bolton. Likevel var det aldri tvil om hvor seieren ville havne på tirsdag. Denne seieren markerte i tillegg til avansement tredje kamp på rad uten å slippe inn mål. Det er selvsagt tilfredsstillende når klubben slapp inn hele 10 baklengsmål på de tre første ligakampene.

Trekningen av 4. runde i ligacupen ville det slik at West Ham og Tottenham møtes også der om en måneds tid. Da vil imidlertid kampen spilles på Wembley. West Ham-fansen ønsker selvsagt en reprise på sesongen 2013/14 da Hammers vant begge ligakampene samt ligacup-oppgjøret mot Spurs.

Det er knyttet en viss spenning til laguttaket Slaven Bilic velger å gjøre på lørdag. Etter å ha startet med samme ellever både mot Huddersfield og West Bromwich vil det definitivt bli gjort endringer denne gang. Det som er helt sikkert er at James Collins ikke spiller ettersom han pådro seg en skade mot West Bromwich. Her vil ventelig Angelo Ogbonna gå inn i hans sted som en del av tre stoppere. I tillegg er Pedro Obiang utilgjengelig. Han pådro seg en skade mot West Bromwich. Skaden var ikke verre enn at han fullførte nettopp den kampen, men han er definitivt ikke med på lørdag. Det er knyttet spenning til om Marko Arnautovic, Diafra Sakho og / eller Mark Noble vil starte mot Tottenham. Arnautovic var tilbake etter tre kampers karantene mot West Bromwich og var banens beste i cupkampen på tirsdag. Sakho scoret i sin andre cupkamp på rad denne sesongen mens kaptein Mark Noble var tilbake fra skade i midtuka.

Foruten Collins og Obiang er fremdeles Manuel Lanzini og Edimilson Fernandez utilgjengelig da de trener seg opp etter skade. Det er ikke ventet at Lanzini er tilbake i spill før i midten av oktober.

Det blir veldig spennende å se hvordan West Ham går ut i denne kampen. Mot Huddersfield for to uker siden var det fullt trykk med høyt press fra første spark på ballen og Andy Carroll var svært sentral. Forhåpentligvis er Big Andy i slag også på lørdag da det garantert vil bli en kamp med mange dueller og høyt tempo. Når West Ham i tillegg har spillere som Antonio, Arnautovic og Reid burde det være muskler nok til å stille opp mot naboklubben. Kampen er satt opp som lørdagens «tidlig-kamp» og forhåpentligvis vil det være starten på en fin lørdagsettermiddag / -kveld for de med hjerte i Øst-London. Finn frem de fine vinrøde og lyseblå fargene folkens. Vi krysser fingrene for hjemmeseier. Come on you Irons!

0
0

Legg igjen en kommentar