Før kampen 24. nov: West Ham – Leicester

Bilderesultat for leicester vs west ham

London Stadium 24. november kl. 21.00: West Ham United – Leicester City

For andre gang denne sesongen er det «Friday night football» på London Stadium. Vi får håpe på en bedre opplevelse denne gang enn da Brighton var gjester og reiste hjem med 3-0 seier for fem uker siden.

Leicester er gjester denne gang og de har faktisk vunnet de to siste møtene med West Ham i London. Sist sesong ble sluttresultatet 2-3 mens bortelaget stakk av gårde med 2-1 seier på Upton Park i sesongen som endte med ligagull på «The Foxes».

Denne sesongen åpnet svakt for Leicester sin del og manager Craig Shakespeare fikk sparken allerede etter åtte ligarunder da klubben sto med kun en seier. Etter hvert ble forrige sesongs Southampton-manager Claude Puel ny mann i manager-stolen på King Power Stadium og han har fått bedre skikk på laget etter hvert. I øyeblikket ligger de plassert på 12. plass med 13 poeng selv om det ble tap 0-2 hjemme mot ligaleder Manchester City sist helg.

På overgangsvinduets siste dag i august mistet Leicester en av de viktigste spillerne da klubben tok ligagull for to sesonger siden, Danny Drinkwater. Han ble lagkamerat med tidligere makker på Leicesters midtbane Ngolo Kante i Chelsea. Andre spillere som var sentrale da de tok ligagull var Kasper Schmeichel, Wes Morgan, Rihad Mahrez, Marc Albrighton og Jamie Vardy. Alle disse er fremdeles viktige spillere i klubben. I sommer kom også den lovende spissen Kelechi Iheanacho fra Manchester City for rekordsummen 25 mill pund, men så langt har han ikke klart å spille seg til en fast plass på førstelaget til Leicester. Andre spennende spillere som ble hentet til King Power Stadium i sommer var landslagsstopperen Harry Maguire fra Hull og midtbanespilleren Vicente Iborra fra Sevilla.

En spiller som har fått et gjennombrudd denne sesongen er den 21 år gamle offensive midtbanespilleren Demarai Gray. Han har en hurtighet og teknikk som gjør han til en konstant trussel og uromoment for motstanderens forsvar.

På skadelista til Leicester finner vi i øyeblikket den solide stopperen Robert Huth og midtbanespilleren Matty James. Utenom disse har Puel en skadefri tropp å velge blant.

West Ham fikk ikke den åpningen de hadde håpet på under David Moyes som ny manager. Det ble 0-2 tap mot Watford i hans første kamp på West Ham-benken og spillet var heller ikke veldig oppløftende. Det positive å ta med seg var imidlertid at klubben klarte å produsere flere store målsjanser som burde vært omsatt i tellende resultat.

I øyeblikket befinner West Ham seg på nedrykksplass etter kun å ha kapret 9 poeng på de 12 første kampene. Siste seier i ligaen kom 30. september da Swansea ble beseiret 1-0 på London Stadium. De skuffende resultatene har bidratt til at frustrasjonen blant en del supportere har nådd et nivå som førte til at det under kampen mot Watford sist var betydelige mishagsytringer. Dette var i hovedsak rettet mot styret og det fansen oppfatter som brutte løfter fra eierne.

I tillegg til at West Ham igjen har en skadeliste som er litt for lang ble også en av formspillerne Andre Ayew syk forrige helg. Han er tilbake nå, og gledelig nok er Marko Arnatuovic spilleklar til tross for at han fikk en kraftig smell i handa sist. Det er delte meninger om Arnatuovic, men undertegnede er av den mening at han var en av få lyspunkt mot Watford (selv om han selvsagt skulle hatt scoring i første omgang). Michail Antonio og James Collins er tilbake i full trening, men vil ikke være i troppen på fredag. Kampene kommer tett fremover og neste uke er det ligakamp både onsdag (borte mot Everton) og søndag (borte mot Manchester City). Med tanke på dette ønsker Moyes å la Antonio og Collins få noen dager til med hvile før de kastes ut i kamp. Foruten disse er fremdeles Sam Byram, Jose Fonte og Javier Hernandez (Chicharito) skadet.

Andy Carroll hadde ingen stor kamp mot Watford, men spillet hans ble også preget av at han fikk et feilaktig gult kort mot seg tidlig i kampen. Noen mente også at Carroll var heldig som ikke fikk rødt kort allerede i kampens første minutt etter at han traff en Watford-spiller i ansiktet med en utilsiktet albue. Den store spissen trenger nå mest av alt en scoring da han så langt denne sesongen ikke har tegnet seg på den lista en eneste gang.

Forhåpentligvis vil fredagens kamp gi West Ham-fansen noe å juble for. Spillerne har noe å bevise og de har nå muligheten til å snu den negative trenden ved å jobbe knallhardt for seier på hjemmebane. Med et veldig tøft kampprogram gjennom desember er det på mange måter en nøkkelkamp for West Ham mot Leicester. Vi kler oss på nytt i «claret & blue» og krysser fingrene for tre poeng. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar