Før kampen 28. okt: Crystal Palace – West Ham

Bilderesultat for crystal palace west ham

Selhurst Park 28. oktober kl. 16.00: Crystal Palace – West Ham United

Lørdag er det nytt London-derby når West Ham reiser til sørkanten av hovedstaden for å møte Crystal Palace. To lag som har slitt i sesongstarten møtes til en ekstremt viktig kamp om poengene. Forrige sesongs møte på Selhurst Park endte med 1-0 seier til West Ham etter at Manuel Lanzini ble matchvinner og Aaron Cresswell ble utvist etter to gule kort. West Ham vant også hjemmekampen mot Palace sist sesong i en kamp som for alltid vil bli husket for Andy Carrolls fantastiske volleyscoring hvor keeper Wayne Hennessey bare hørte susen av ballen.

Etter at Sam Alllardyce reddet Crystal Palace fra nedrykk forrige sesong valgte han selv å trekke seg tilbake ved sesongslutt. Nederlandske Frank De Boer overtok, men han fikk bare fire ligakamper på seg før det var ut døra med han. Null poeng og null scorede mål var det som skulle til for eierne å gi De Boer sparken. Roy Hodgson kom deretter inn i sjefsstolen og etter et par stortap til å begynne med har spillet bedret seg. Siste hjemmekamp endte med 2-1 seier mot tittelforsvarer Chelsea og bortekampen mot Newcastle sist helg endte med knepent 0-1 tap etter scoring i sluttminuttene. Klubben befinner seg fremdeles helt sist på tabellen med kun tre poeng. I ligacupen tirsdag kveld ble det tap 1-4 mot Championship klubben Bristol City i en kamp hvor Palace mønstret et tilnærmet B-lag.

De Boer fikk ikke satt sitt preg på hverken spillere eller spillesystem den korte tiden han fikk være på Selhurst Park. Han hentet sin landsmann Jairo Riedewald fra Ajax, men han har ennå til gode å overbevise om at han vil bli en habil Premier League spiller. På overgangsvinduets siste dag kjøpte de også stopperen Mamadou Sakho fra Liverpool. Sakho var på lån i Palace i vårsesongen og imponerte da. En spiller som forlot Palace denne sommeren var keeper Steve Mandanda som gikk tilbake til Frankrike og Marseille.

Ingen spillere har stått spesielt positivt frem for de rød/blå denne høsten og de var uheldige som mistet Wilfried Zaha med skade allerede i første serierunde. Zaha er imidlertid tilbake nå og var svært delaktig i seieren mot Chelsea siste helg. Han er definitivt en spiller det er vktig for West Ham å passe ekstra godt på lørdag.

Roy Hodgson håper å ha midtbanesliteren James McArthur tilgjengelig for spill igjen på lørdag etter at han har fått behandling hele uka. En annen midtbanespiller, Lee Chung-yong, vil mest sannsynlig være utilgjengelig etter å ha pådratt seg en skade mot Bristol City i midtuka. Fra tidligere er de to kraftspissene Christian Benteke og Connor Wickham ute med skade.

Alle som har noen form for tilknytning til West Ham var langt nede etter forrige helgs 0-3 tap mot Brighton, men oppturen ble desto større da spillerne klarte å snu 0-2 til seier 3-2 mot Tottenham i midtuka.

En Slaven Bilic under sterkt press gjorde hele ni endringer på startoppstillingen siden Brighton-kampen. Etter en laber første omgang kom spillerne ut til andre omgang hvor de la ned en innsats og vilje til å blø for drakta som vi ikke har sett tidligere denne sesongen. Samtlige spillere gjorde en heroisk jobb.

Det blir en nærmest umulig oppgave å spå hvordan Bilic vil sette sammen startoppstillingen på lørdag. Han sier selv i pressekonferansen før kampen at spillerne som var med på onsdag la inn en god søknad om fortsatt spill, men samtidig kommer kampen kun tre dager etter den tøffe cupkampen og det var en grunn til at enkelte spillere fikk hvile på onsdag.

Adrian har så langt kun spilt cupkampene og selv om det har vært begrenset hvor mye han har hatt å gjøre i de to første rundene fikk han nok å henge fingrene i mot Tottenham. Ingen kan klandre han for baklengsmålene og han gjorde flere andre viktige inngripener i kampen. Om det er nok til å la Adrian få sjansen på lørdag gjenstår å se. Tilsvarende kamp forrige sesong var for øvrig en av spanjolens absolutt beste kamper i West Ham-trøya noensinne. Vi antar at det er ca 50/50 sjanse for om Adrian eller Joe Hart vokter målet på lørdag.

I forsvarsrekka vil nok Pablo Zabaleta ta høyreback-plassen mens det er jevnt mellom Cresswell og Masuaku på venstre. I midtforsvaret var både Ogbonna, Rice og Kouyate gode i andre omgang mot Tottenham. Det er vanskelig å si hvem av disse som er med til helgen, men det er rimelig å tro at Winston Reid er tilbake på stopperplass. Jose Fonte kan miste sin startplass etter en svak kamp mot Brighton samtidig som spesielt Ogbonna imponerte stort på onsdag.

Mark Noble var tilbake som sjef på midten i cupkampen og starter rimelig sikkert også mot Crystal Palace. I tillegg vil det være svært vanskelig å utelate Andre Ayew etter to scoringer og en vilje til å løpe og kjempe som vi ikke har sett hos han i West Ham-trøya tidligere. Michail Antonio vil bli testet før kampstart, men om han blir erklært spilleklar vil han neppe starte. Manuel Lanzini starter garantert på banen han ble matchvinner forrige sesong. Det gjenstår imidlertid å se hvordan Bilic komponerer det offensive forøvrig med både Carroll, Chicharito og Arnautovic svært interessert i å bidra. På midtbanen er det usikkert om Obiang, Kouyate eller Fernandes vil assistere Noble på midten.

Diafra Sakho er også friskmeldt, men han virker igjen å være «ute i kulden» etter noen dårlig timede kommentarer den siste uka. Eneste West Ham-spiller på skadelista i øyeblikket er James Collins.

Det vil garantert bli en kamp med høyt tempo og tøffe dueller lørdag ettermiddag. Crystal Palace har mange fysisk sterke spillere og det vil være avgjørende at West Ham fortsetter med den innsats og tempo de viste i andre omgang mot Tottenham. Det er definitivt to lag som har mer inne enn hva de har fått vist så langt i sesongen. Vi håper West Ham klarer å bygge videre på den fine andreomgangen mot Tottenham og tre poeng kan bli med tilbake til Øst-London lørdag ettermiddag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar