Før kampen 29. nov: Everton – West Ham

Goodison Park 29. november kl. 21.00: Everton – West Ham United

Det er midtukerunde i Premier League og West Ham reiser til Liverpool for å møte Everton på Goodison Park. Everton er som kjent klubben hvor David Moyes gjorde stor suksess som manager fra 2002 til 2013 og forhåpentligvis blir gjensynet med gamleklubben en fin opplevelse for Moyes.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-0 til Everton mens West Ham vant 3-2 sesongen før etter en imponerende opphenting. Som Everton-spiller har Romelu Lukaku vært synonymt med scoring i møtene med West Ham og heldigvis er ikke han å finne på Goodison Park denne sesongen.

Everton og West Ham var to av klubbene det var stilt størst forventninger til foran denne sesongen etter at begge hadde foretatt flere spennende nysigneringer i løpet av sommeren. 13 serierunder inn i sesongen er imidlertid disse to klubbene de som har skuffet mest av samtlige og det er derfor et realt bunnoppgjør vi vil være vitne til onsdag kveld.

Som nevnt solgte Everton Romelu Lukaku i sommer og pengene de mottok fra Manchester United for den overgangen ble benyttet til å hente blant annet keeper Jordan Pickford (Sunderland), stopper Michael Keane (Burnley), den islandske midtbanespilleren Gylfi Sigurdsson (Swansea), den nederlandske midtbanespilleren Davy Klaassen (Ajax) og spissene Sandro Ramirez og Wayne Rooney. Sistnevnte imponerte i de første kampene, men har etter hvert slitt med å få spilletid. Det er egentlig ingen av nysigneringene som kan betegnes som noen suksess så langt.

Ronald Koeman fikk sparken som Everton-manager tidlig i høst og ble erstattet av David Unsworth på midlertidig basis. Unsworth har ikke hatt noen suksess så langt, men sitter fremdeles i manager-stolen i påvente av en permanent løsning. Ryktene de siste dagene går på at Sam Allardyce kan være på vei inn i løpet av kort tid.

Foran onsdagens kamp befinner Everton seg på 17. plass med 12 poeng og er den klubben som har sluppet inn flest mål i Premier League. Sist helg ble det tap 1-4 mot Southampton i en kamp hvor Gylfi Sigurdsson scoret sitt første mål som Everton-spiller.

Skadelista til Everton fikk et par nye navn sist helg da både Leighton Baines og Michael Keane måtte forlate banen mot Southampton. Begge de to vil mest sannsynlig stå over mot West Ham. I tillegg er både Seamus Coleman, Ramiro Funes Mori, Yannick Bolasie, Ross Barkley og James McCarthy ute. Klubbens toppscorer denne sesongen, Oumar Niasse, er dessuten suspendert etter at forbundet felte han i ettertid av en episode hvor han fillmet til seg straffespark mot Crystal Palace.

West Ham befinner seg fremdeles under nedrykksstreken på 18. plass. Kampen mot Leicester sist var stor fremgang spillemessig og spillerne viste en vilje til å jobbe for hverandre som det er lenge siden vi har sett. Engasjementet på sidelinjen fra både David Moyes og Stuart Pearce var også gledelig å se.

Flere spillere viste seg frem mot Leicester på en måte de ikke har gjort tidligere i sesongen. Spesielt morsomt var det å se hvordan Marko Arnautovic jobbet både offensivt og defensivt. Han måtte imidlertid dessverre forlate banen i andre omgang etter å ha fått en smell i beinet, men antas å være spilleklar igjen på onsdag. Arnautovic har en hurtighet som gjør at han tilfører West Ham noe de ikke har i stallen for øvrig og blant annet derfor vil han være en viktig spiller fremover.

David Moyes valgte å spille med både Cresswell og Masuaku på venstresiden sist. Det er delte meninger om Masuakus prestasjon. Han kom til mange innleggsmuligheter, men misbrukte også noen gode muligheter. Ettersom det meste tyder på at Moyes vil la Michail Antonio hvile enda noen dager før han er kampklar vil mest sannsynlig Masuaku fortsette på venstrekant med Arnautovic på høyre. Mot Leicester spilte Obiang og Kouyate sentralt med Lanzini mellom de to og Carroll. Mark Noble var henvist til benken og det er knyttet spenning til om han vil være tilbake i startoppstillingen denne gang.

Det har vært mye svakt forsvarsspill tidligere i sesongen hos West Ham, men det var bedring å spore sist. Mange mener imidlertid at Angelo Ogbonna i øyeblikket ikke er god nok til en plass i midtforsvaret. Det kan tenkes at Kouyate blir flyttet tilbake som stopper og gjør plass til Noble på midten, men det er selvsagt bare spekulasjoner. Joe Hart vil nok mest sannsynlig nok en gang inneha keeperplassen, men i neste seriekamp vil Adrian få sjansen da Hart ikke er spilleberettiget mot klubben som eier han, Manchester City.

Av de som har slitt med skade hos West Ham er både James Collins og Michail Antonio tilbake i full trening. Det meste tyder imidlertid på at begge de to vil se onsdagens kamp fra tribunen i påvente av at kampformen skal bli enda bedre. I tillegg er Chicharito fremdeles ute med strekkskaden han pådro seg på landslagssamling. Han er imidlertid ikke langt unna å være i full trening han heller. Jose Fonte er ute til over nyttår mens Sam Byram kan være tilbake etter kampen mot Everton.

Om noen kamp skulle fortjene betegnelsen «sekspoengs-kamp» så er det nettopp denne. Selv om det fremdeles er tidlig i sesongen vil dette oppgjøret betraktes som svært viktig klubbenes tabellposisjon tatt i betraktning. Vi håper West Ham vil fortsette fremgangen fra fredagens møte med Leicester og forhåpentligvis kanskje ha noen marginer som også bidrar til sesongens første borteseier. De neste ukene vil dessuten by på et særdeles vanskelig kampprogram for Moyes & co slik at et godt resultat mot Everton vil smake ekstra godt som en inngang til disse kampene. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar